Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد کاظم‌زاده»، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با "تنا"، در خصوص پیروزی حزب‌الله در انتخابات پارلمانی لبنان و شکست جریان المستقبل در این انتخابات و تلاش‌هایی که ریاض برای تأثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی لبنان به انجام می‌رساند، با اشاره به اینکه ریاض به دنبال ایجاد شکاف بین حزب‌الله و جنبش امل بود، بیان داشت: تاکتیک عربستان در انتخابات اخیر لبنان انسجام بخشی بین جریان‌های وابسته به خود و ایجاد شکاف میان ائتلاف‌های رقبا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریاض این اقدامات را در حالی دنبال می‌کرد که حزب‌الله پیروز انتخابات لبنان شد.
وی با توجه به شکست سنگین جریان المستقبل به رهبری سعد الحریری نخست وزیر لبنان در انتخابات پارلمانی این کشور و نوع رفتاری که ریاض در قبال این جریان داشت، گفت: عربستان تلاش کرد دخالت‌های خود را در انتخابات پارلمانی لبنان در دو سطح انجام دهد. ریاض از یک طرف به دنبال این بود که همچنان بر بقایای چهارده مارس سرمایه‌گذاری کند. این در حالی بود که سعد حریری مانند سابق نقطه طمع سعودی‌ها نبود؛ لذا عربستان تلاش می‌کرد روی افراد دیگری سرمایه‌گذاری کند. 

  کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با تأکید بر تنش‌هایی که پیش از این بین نخست وزیر لبنان و ریاض ایجاد شده بود و تأثیری که این موضوع بر انتخابات لبنان داشت، اشاره کرد: مسائلی در گذشته بین سعد حریری و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به وجود آمده بود. شواهد نشان می‌داد که عربستان در انتخابات اخیر روی اهل سنت سرمایه‌گذاری کرده بود. با این حال ریاض تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذاشت و فعالیت‌های خود را در چند منظر پیش می‌برد. 
وی با اشاره به عدم توان سعودی‌ها برای تأثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی لبنان و برنامه‌ای که به دنبال این واقعیت در پیش گرفته بودند، تأکید داشت: بخش دیگری از تلاش‌های عربستان در این زمینه شامل ایجاد اخلال و شکاف میان ائتلاف‌ها بود. ریاض سعی می‌کرد ائتلاف‌های موجود را به نوعی بر هم بزند. در حال حاضر شواهدی در دست است که نشان می‌دهد عربستان از مدت‌ها پیش تلاش داشته ائتلاف سنتی را که بین حزب‌الله و جنبش امل به وجود آمده است، بر هم بزند. 

  کاظم‌زاده با توجه به عدم موفقیت برنامه سعودی‌ها برای ایجاد شکاف بین حزب‌الله و جنبش امل در انتخابات اخیر لبنان و عدم تحقق توطئه آن‌ها برای مقابله با ورود جریان‌های مقاومت به پارلمان گفت: ریاض در انتخابات اخیر تلاش داشت که بدیل‌هایی را برای شیعیان به جای حزب‌الله و جنبش امل مطرح کند؛ این در حالی بود که اقدامات ریاض با موفقیت همراه نشد. عربستان در حالی موفق به اجرایی کردن اهداف خود نشد که تلاش‌های جدی در این زمینه به انجام رسانده بود. اقدامی که عربستان در این مقطع انجام می‌داد، عبارت بود از اینکه به صورت موذیانه در میان جبهه مقابل نفوذ کند. این کشور با این اقدام به دنبال ایجاد شکاف در میان ائتلاف‌هایی بود که در مقابل هواداران عربستان به انسجام رسیده بودند.
وی با تأکید بر اقداماتی که ریاض برای فاصله انداختن بین مسیحیان لبنان با حزب‌الله انجام داد، اشاره داشت: عربستان در انتخابات اخیر سعی داشت شکافی بین حزب‌الله و مسیحیان ایجاد کند. بر این اساس این کشور تلاش‌ داشت در ائتلاف میان حزب‌الله و مسیحیان نیز اخلال ایجاد کند. این در حالی است که ریاض در گذشته به چنین عرصه‌هایی وارد نشده بود. 
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به عدم نتیجه‌بخش بودن تاکتیک‌هایی که سعودی‌ها در لبنان برای تأثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی این کشور در پیش گرفته بودند، تأکید داشت: دخالت‌های عربستان در انتخابات لبنان به طور کلی از یک طرف به دنبال این بود که میان جریان‌هایی که مورد حمایت ریاض بودند، نزدیکی ایجاد کند و از طرف دیگر ائتلاف‌های مخالفان و رقبای سعودی‌ها را با شکاف‌هایی مواجه سازد؛ لذا رفتارهای عربستان در انتخابات لبنان طی روزهای گذشته در چارچوب مذکور قابل تحلیل است.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین تاریخی در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت ایران و دختران ایران است؛ گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آنها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مأیوس و ناامید کند.

رسانه دشمن کاری کرده که دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. اینها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشورها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم / ‏‬مدرسه محلی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتماً این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاوردهایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائماً بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صدها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

تلاش دشمن برای تفرقه افکنی به کمک بهانه‌های واهی

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند. و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

کد خبر 6089838 علی قدمی

دیگر خبرها

  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است