Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-03@02:59:22 GMT

مبارزه با سرطان چشم با عینک آفتابی

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۱۹۲۹

مبارزه با سرطان چشم با عینک آفتابی

رکنا: محققان دریافتند استفاده مداوم از عین دودی در نور شدید خورشید مانع ابتلا به سرطان چشم می شود.

افراد زیادی از عینک‌های آفتابی فقط برای خوش تیپی استفاده می‌کنند غافل از اینکه این وسیله از چشم در برابر ابتلا به سرطان محافظت می‌کند.

میلیون‌ها نفر دردنیا از عینک‌های آفتابی با رنگ و طرح‌های مختلف استفاده می‌کنند و استفاده از آن بیشتر به دلیل خوش تیپی، تحت تاثیر قراردادن دیگران و محافظت از چشم‌ها دربرابر نور خورشید رایج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌ها دریافتند استفاده ازاین وسیله می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پلک را درافراد کاهش دهد. آمار‌ها نشان می‌دهند تنها درکشور انگلستان هرسال بیش از ۱۳۶۰۰ نفربه سرطان پلک مبتلا می‌شوند، پلک‌ها ازجمله اعضای مستعد بدن برای ابتلابه سرطان هستند، زیرا لایه پوست آن نازک و بدون حفاظ است.

علت ابتلا به سرطان پلک، اشعه یو وی ناشی از نور خورشید است که می‌تواند به چشم‌ها آسیب برساند و سبب آفتاب سوختگی و دربرخی موارد سرطان می‌شود.

توصیه شده است که کرم‌های ضد آفتاب درنواحی اطراف چشم استفاده نشود، به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از عینک آفتابی در تمامی فصل‌های سال برای محافظت ازچشمان خود استفاده کنند.

افزون بر سرطان پلک، خود چشم‌ها نیز امکان دارد سرطانی شوند، همچنین نور خورشید می‌تواند سبب چین و چروک اطراف پوست حساس چشم و نیز بروز آب مروارید شود.

سرطان پلک معمولاً از دسته کارسینوم سلول بازال (Basal cell carcinomas)، سرطان غیر بدخیم است و دومین شکل رایج سرطان پوست پس از ملانوما (سرطان بدخیم پوست) است.

ازجمله نشانه‌های سرطان پلک می‌توان قرمزی، التهاب پلک ها، ریزش و سفید شدن مژه‌ها به دلیل دگرگونی‌های سلول‌های رنگدانه‌ای پوست تحت تاثیر سرطان است.

یکی دیگر از بیماری‌هایی که دراثر تابش نور خروشید در افراد ایجاد می‌شود بیماری (pterygium) است که در اثر آن نوعی زائده گوشتی به رنگ صورتی برروی لایه ملتحمه چشم ایجاد و سبب التهاب می‌شود. این رشد سلولی برروی چشم سرطان نیست، اما می‌تواند بر قدرت بینایی اثر منفی بگذارد و نیازمند جراحی و درمان است.

بیماری آب مروارید نیز می‌تواند به دلیل قرار گرفتن بدون عینک درمعرض تابش اشعه آفتاب به ویژه درسالمندان ایجاد شود.

کارشناسان به ویژه هم زمان با فرا رسیدن فصل‌های گرم سال به افراد توصیه می‌کنند دربازه زمانی ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر حتماً برای محافظت ازچشمان خود از عینک آفتابی استفاده کنند.

خوش تیپ باشید تا سرطان نگیرید

در زمان مسافرت به مناطق ساحلی و دریا نیز به دلیل افزایش بازتابش نور خورشید استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و عینک آفتابی به همراه کلاه و البسه مناسب برای محافظت از بدن توصیه می‌شود.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند عینک آفتابی‌های استاندارد برای محافظت ازچشمان خود انتخاب کنند، شیشه عینک آفتابی باید درصد محافظت کافی درمقابل اشعه‌های مضر خورشید داشته باشد، همچنین برخی از رنگ‌ها اثربخشی کمتری دربرابر اشعه‌های خورشید دارد و بهترین رنگ همان طیف رنگ تیره یا مشکی است.

عینک آفتابی‌های دارای شیشه کوچک نمی‌توانند محافظت کاملی ازچشم به عمل آورند، کارشناسان توصیه می‌کنند افراد عینک آفتابی انتخاب کنند که قاب دورآن استخوان زیر ابرو‌ها را بپوشاند و دسته آن از ضخامت و پهنای کافی برای محافظت از کناره چشم‌ها برخوردارباشد.

درکنار تمامی موارد، مراجعه منظم به پزشک Doctor و انجام چک آپ‌های دوره‌ای می‌تواند خطر پیشرفت بسیاری از بیماری‌های چشمی را کاهش دهد.

 

 

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت مهم ترین های 24 ساعت مسافرت پزشک Doctor ابتلا به سرطان سرطان خطر خورشید سفید عینک آفتابی عکس فیلم دختر آمریکا حوادث جسد ایران ترکیه قتل سرباز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۱۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب های بی خوابی و شب بیداری

وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب آمریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • هوای گیلان بعد از چند روز آفتابی ، بارانی می‌شود
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!
  • هوای گرم و آفتابی تا پایان هفته در مازندران