Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب‌داستان مصور «مختار؛ دادخواه نینوا» با حضور مؤلف و ناشر در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی، رونمایی شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از مجمع ناشران انقلاب اسلامی (منانشر)، از کتاب‌ داستان مصور «مختار، دادخواه نینوا»، با حضور سیدمصطفی خلیلی تهرانی به عنوان نویسنده، علی جاسبی‌نیا مدیر انتشارات دانش‌آموز، عباس خواجه‌پیری مدیر مسئول نهضت ترجمه و نشر آثار سبز و مرتضی سهی مدیر هنری مؤسسۀ نهضت ترجمه، در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواجه‌پیری با اشاره به رسالت‌های مؤسسه گفت: یکی از وظایف مؤسسه، تولید و ترجمۀ آثار مختلف در حوزۀ معارف اسلامی به زبان‌های پرمخاطب است. اغلب آثار در سایت مؤسسه به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. این مؤسسه دو نوع مخاطب عام و کودک و نوجوان دارد و تاکنون 230 عنوان کتاب را منتشر کرده است.

وی ادامه داد: رسالت جدید این مؤسسه، تولید آثار اسلامی و تاریخ اسلام در صنعت «کمیک‌ استریپ- پی‌نما» است. کتاب‌های «عاشورا» و «ملیکا مام خورشید عدالت» از آثار قبلی این مؤسسه به صورت مصور است که برای این اثر جدید، تیزر دودقیقه‌ای تبلیغاتی نیز تهیه شده است.

مدیر مسئول نهضت ترجمه و نشر آثار سبز با تأکید بر ضرورت توسعۀ این صنعت در کشور بیان کرد: با توجه به اینکه استفاده از تصاویر متحرک برای کودک و نوجوان بسیار اثرگذارتر است، باید در اولویت تولید ناشران قرار گیرد.

سیدمصطفی خلیلی تهرانی، نویسندۀ کتاب «مختار؛ دادخواه نینوا» گفت: این اثر به تصویرگری مهرداد شاهوردی، در 96 صفحه و از زمان زندانی شدن مختار تا به حکومت رسیدن وی در کوفه و درگیری با عبدالله‌بن‌زبیر به تصویر کشیده شده و از منابع معتبر شیعه و با متنی روان برای کودک و نوجوان تهیه شده است.

خلیلی تهرانی دربارۀ تأثیرگذاری و تثبیت یک مفهوم در یک جامعه اظهار کرد: استفاده از ارکان مختلف مانند فیلم، کتاب، انیمیشن، کتاب مصور و... به صورت هم‌زمان می‌تواند بسیار تأثیرگذارتر عمل کند. تولید این کتاب نیز هم‌زمان با پخش سریال مختار آغاز شد.

سهی با اشاره به مفهوم صنعت «کمیک استریپ- پی‌نما» گفت: این صنعت، صنعتی دیداری و هنری است که در نیم قرن گذشته در کشورهای مختلف توسط سینماگران و نویسندگان استفاده شده و آثار گوناگونی تولید شده‌اند که مورد توجه مخاطبان نیز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اما در کشور ما، ناشران از بیم سوق یافتن کودکان و نوجوانان به سمت قهرمانان خارجی، از تولید آثار در این حوزه امتناع کرده‌اند؛ اما با دیدگاه جدید این مؤسسه و توجه به قصص انبیا و اساطیر ایرانی، آثاری در این حوزه تولید شده‌اند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند