Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع حاکمیتی امور بندری و دریایی کشور، بر اساس وظایف ذاتی خود و با استناد به قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی‌ها در بنادر کشور همچنین افزایش رقابت‌پذیری خدمات بندری و دریایی در منطقه و جهان، ارتقاء توان صادرکنندگان و کاهش هزینه تمام شده کالاهای وارداتی، مبادرت به بازنگری و بهسازی سطح تعرفه‌های بندری و دریایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه سازمان بنادر برای بندر شهید بهشتی چابهار بسته تشویقی به صورت تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای در نظر گرفته است تا شاهد رونق اقتصادی این بندر در سال جاری باشیم. به همین منظور با بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت و گویی انجام شده که در ادامه می‌آید:

تخفیف‌های تعرفه‌ای با محوریت چه موضوعاتی در بندر چابهار اتخاذ شده است؟

تجارت دریایی و اقتصاد دریا محور؛ بهترین و به صرفه‌ترین نوع تجارت است و سازمان بنادر و دریانوردی به منظور حمایت از سرمایه‌گذاران، صادرکنندگان، واردکنندگان، صاحبان خطوط کشتیرانی و همچنین حمایت از کالاهای ایرانی و افزایش رقابت‌پذیری کاهش رسوب کالا در بنادر، تخفیفات تعرفه‌ای را با ارائه بسته تشویقی به بنادر ابلاغ کرده است. ارائه مشوق‌های ویژه بندر چابهار در کنار تسریع در تکمیل زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی و ترانزیتی و تسهیل فرآیندها برخورداری از سایر خدمات لجستیکی و ایجاد ارزش‌افزوده در محوطه‌های بندری و اراضی پسکرانه از طریق احداث کارخانه، ایجاد صنایع تبدیلی، ارائه خدمات بسته‌بندی و خدمات صادرات مجدد کالا موجب رشد و توسعه اقتصادی بندر و محور شرق، اشتغال‌زایی و توسعه پایدار در استان و کشور خواهد شد.

چه تغییرات عمده و مهمی برای رونق بندر چابهار در سال جاری در بخش تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای در نظر گرفته شده است؟

سازمان بنادر و دریانوردی به منظور رونق بندر چابهار بسته مشوق‌های تعرفه‌ای در قالب تعرفه‌های خدمات بندری و دریایی مصوب کرد و این مهم و از پانزدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری ابلاغ شد. این تعرفه‌ها شاملِ تخفیف ۸۰ درصدی در حقوق، عوارض و هزینه‌های وارده بر کانتینر و کشتی‌ها، ۸۰ درصد تخفیف در حقوق، عوارض و هزینه‌های توقف کنار اسکله وارد بر کشتی‌های کانتینری، ۶۰ درصد تخفیف در هزینه‌های راهنمایی، یدک کشی و لایروبی وارد بر کشتی‌ها است.

این موارد پس از انعقاد قرارداد، تفاهم‌نامه و راه‌اندازی خطوط کشتیرانی لاینر و تعهد حمل کانتینر به بندر شهید بهشتی است. علاوه بر هزینه‌های مترتب بر کشتی‌ها، برای هزینه‌های تخلیه و بارگیری THC ۹۰ درصد و انبارداری کانتینرهای خالی به میزان ۷۵ درصد تخفیف در نظر گرفته شده است. همچنین تخصیص تسهیلات از محل وجوه اداره شده به بخش‌های غیردولتی جهت خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو، ساخت مخازن نفتی، انبار، سیلو و سایر محوطه‌های نگهداری کالا در بندر شهید بهشتی چابهار و عدم اعمال رشد اجاره‌بهای ثابت قرارداد اجاره اراضی به مدت ۵ سال در مدل‌های مالی، احتساب نرخ بازگشت داخلی ۳۰ درصد برای قراردادهای سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار در مدل‌های مالی و اعطای معافیت پرداخت سهم درآمدی سازمان در کلیه قراردادهای سرمایه‌گذاری شامل اجاره‌بهای متغیر، سهم باربری، انبارداری، خن کاری و THC در خصوص کالاهای مازاد بر تعهد تناژ به مدت ۵ سال از زمان بهره‌برداری مشوق‌های غیرتعرفه‌ای است که برای حمایت از سرمایه‌گذاران در بندر چابهار در نظر گرفته شده است.

تغییرات تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای تا چه میزان به رونق بندر چابهار کمک می‌کند؟

به منظور افزایش رقابت‌پذیری، کاهش رسوب کالا در بنادر، تشویق صادرات و ترغیب خطوط کشتیرانی به تردد و پهلوگیری در بنادر کشور، تغییرات تعرفه‌ای در نظر گرفته شده است که قطعاً با هماهنگی و همکاری ارگان‌های تسهیل‌کننده در حوزه ترخیص کالا و حمل‌ونقل، تأثیر بسزایی در ترافیک بار و کالا خواهد داشت. با توجه به اینکه یکی از اولویت‌های اصلی سازمان بنادر در سال ۹۷ گردشگری دریایی است ارائه بسته مشوق‌های غیر تعرفه‌ای و تخصیص تسهیلات خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو موجب رونق گردشگری دریایی خواهد شد.

مهمترین تغییر تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای صورت گرفته را در چه می‌دانید؟

کاهش تعرفه‌های بندری و ارائه تخفیفات برشمرده در حقوق، عوارض و هزینه‌های بندری و تخصیص تسهیلات تعرفه‌های غیر بندری، تسهیلات در اجاره‌بها اراضی و معافیت‌های پرداختی سهم درآمدی سازمان در کلیه قراردادهای سرمایه‌گذاری در خصوص کالاهای مازاد بر تعهد تناژ به منظور حمایت از صاحبان کالا، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در تکمیل و تجهیز زیرساخت‌ها و ترغیب صاحبان بار و سرمایه‌گذاران به انتخاب بندر چابهار به عنوان مبدأ صادرات، واردات و ترانزیت است که این مشوق‌ها مکمل یکدیگر و به صورت بسته تشویقی ارائه شده است. مشوق‌های غیرتعرفه‌ای به عنوان مکملی برای تخفیفات تعرفه‌ای است و مطمئناً رضایت‌مندی سرمایه‌گذاران و صاحبان کالا را در پی خواهد داشت.

این تغییرات تا چه حد در جذب سرمایه‌گذار، خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو مؤثر است؟

با توجه به اولویت سازمان بنادر به رشد و توسعه گردشگری دریایی در بنادر و ابلاغ مشوق‌های غیر تعرفه‌ای و تخصیص تسهیلات خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو از محل وجود اداره شده به بخش‌های غیردولتی و با توجه به سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به کشور پاکستان و بررسی و تبادل‌نظر در خصوص راه‌اندازی خط مسافری دریایی بین بنادر پاکستان و بندر چابهار با وجود امکانات و برخورداری از بزرگ‌ترین و مجهزترین ترمینال بین‌المللی مسافری در بندر چابهار؛ با ابلاغ مشوق‌های در نظر گرفته شده زمینه‌های ترغیب و تشویق هر چه بیشتر سرمایه‌گذاران جهت حضور و فعالیت در بندر چابهار وجود دارد.

رشد 150 درصدی عملیات تخلیه وب ارگیری کانتر در بندر چابهار در یک ماهه نخست امسال

مدیر کل بنادر و دریا نوردی استان سیستان بلوچستان گفت: عملیات تخلیه و بارگیریونیز جابه جایی کانتر طی فروردین ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 150 درصدی داشته است.

آقایی با اشاره  به افزایش عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بندر چابهار افزود: کل عملیات تخلیه و بارگیریکالا طی نخستین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از 115 درصد رشد برخوردار بوده است.

وی با اشاره به افزایش 42 درصدی پهلو گیری شناورهای بالای هزار تن به اسکله های بندر چابهار گفت: در تخلیه کالاهای نفتی نیز 192 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش رشد هستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان بنادر کشتیرانی وزارت راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر

تین نیوز

سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: هم اکنون در ۵۸۱ شهر بسته تشویقی کالبدی اعمال می شود که از این تعداد ۳۴۹ شهر بسته تشویقی مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی و ۲۳۲ شهر بسته تشویقی بومی شهر خودشان را اجرا می کنند.

به گزارش تین نیوز از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه شورای مسکن این شرکت آماری از اجرای بسته تشویقی ۱۹بندی کالبدی ارایه کرد و گفت: هم اکنون در ۵۸۱ شهر بسته تشویقی کالبدی اعمال می شود که از این تعداد ۳۴۹ شهر بسته تشویقی مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی و ۲۳۲ شهر بسته تشویقی بومی شهر خودشان را اجرا می کنند.

نوروزیان ادامه داد: انتظار داریم طی دو ماه آینده، شهرهای باقی مانده نیز بسته تشویقی را اجرا کنند. البته تلاش بر این است تا استان ها به سمت بومی گرایی رفته  و با همکاری شهرداری ها بسته تشویقی متناسب با شرایط شهر خود را در کمیسیون ماده پنج به تصویب برسانند.

در ادامه این جلسه سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت تشکیل حلقه های میانی ارایه کرد و گفت: تاکنون در ۱۰۴ شهر و ۴۵۶ محله ۴۲۸ حلقه میانی تشکیل شده است.

منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد وگفت: تا به امروز ۲۶۱ هزار و ۹۸۵ پروانه ساخت بر روی سامانه بارگذاری شده است. تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان و آذربایجان شرقی بیشترین میزان ورود اطلاعات  را بر روی سامانه داشته اند.

وی با بیان این که از ابتدای سال جاری ۶ هزار و ۹۹۸ پروانه بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری بارگذاری شده است، از شهرداری هایی که تاکنون اطلاعات خود را روی این سامانه بارگذاری نکرده اند خواست تا هر چه سریعتر نسبت به ورود اطلاعات پروانه های ساخت و ساز در بافت های فرسوده از سال ۱۴۰۰ تا کنون اقدام کنند.

استادی با اشاره به این که استان تهران با بارگذاری ۲ هزار و ۱۹۲ پروانه ساخت در بافت های فرسوده بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه دارد، تصریح کرد: استان های تهران، یزد، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین درصد تحقق را در نوسازی مسکن داشته اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • (تصاویر) بندر شهید بهشتی چابهار
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد