Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@22:29:13 GMT

هوش درون فردی و برون فردی را در کودکان پرورش دهیم

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۶۴۸۴۹

 به گزارش خرداد به نقل از میزان: هوش درون فردی و برون فردی را در کودکان پرورش دهیمبه گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، منصوره حاج حسینی،دکتری روانشناسی تربیتی، عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران درباره رشد اجتماعی کودکان گفت: هوش در بستر تربیتی رشد پیدا کرده و  در طول زمان اتفاق می افتد و این مساله مسلما باید از سنین کودکی، وجود داشته و در وجود فرد پرورش و تربیت یافته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره هوش درون فردی، تشریح کرد: بعضی افراد می توانند خوب تمرکز کرده و بگویند من دارای این ویژگی ها هستم و  با شناخت عمیق و دقیق خود می‌توانند برای خود برنامه ریزی کنند، این افراد دارای هوش درون فردی هستند. اگر فردی در بزرگسالی این ظرفیت تعمق را دارد، مسلما از سن کودکی فرصت‌هایی برای پرداختن به خود داشته است. مثلا در این افراد در خاطرات شخصی خود می‌گویند ساعاتی در باغ مشغول بازی می شدم و به خودم فکر می کردم که میخواهم چه کار کنم و یا اینکه توانسته اند  در کودکی درباره آنچه از خود یافته اند با مادر و یا دیگران فرصت صحبت و گفتگو داشته و از طرف دیگران مورد توجه قرار گرفتند و هوش درون فردی آنها تقویت شده است.
حاج حسینی با بیان این مطلب که نباید تخیلات کودکان را سرکوب کرد، افزود: برخی از والدین  وقتی بچه وارد تخیل می شود آن را سرکوب کرده و یا با  آن مقابله می کنند. در حالی که اگر فرصت تخیل  و پرداختن به خود را تا زمانی که به مرحله افراطی نرسیده و شکل یک اختلال و پریشان حالی را ایجاد نکند؛ می تواند قابلیت هوش درون فردی را پرورش دهد. اغلب کودکان در سنین پایین تر در  سن 4-5 سالگی با خودشان صحبت می کنند، این صحبت ها به نوعی مدیریت عواطف  است.  وقتی این مساله در حالت طبیعی رخ داده و  آنقدر زیاد نیست که کودک دوست نداشته باشد از جامعه گریزان شود و نخواهد  فعالیت اجتماعی داشته و با بزرگتر ها ارتباط برقرار کند، نباید جلویش را گرفت.
عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران  درباره هوش برون فردی نیز تصریح کرد: در برابر  هوش درون فردی، بعد هوش برون فردی را داریم. یعنی کسی که به ارتباطات با دیگران فکر می کند و به این مساله که  چطور در این ارتباط موفق تر بوده و ارتباط موثرتری با دیگران داشته باشد. می بینیم افرادی که کسانی که توانمند بوده و  دارای کلام نافذ هستند  و با هر فردی به گونه خاص خودش ارتباط گرفته و ارتباط موثری در روابط اجتماعی دارند. به این افراد در کودکی فرصت و اجازه  در حد معمول ابراز وجود در روابط اجتماعی داده شده و موقعیت در حد معمول را برای ابراز وجود به آنها داده شده است. این قابلیت ها در همه افراد وجود دارد و بسته به اینکه چقدر به او فرصت داده شده و فرد چقدر از این فرصت ها استفاد کرده ؛ هوش برون فردی در وی رشد پیدا می کند.
وی به والدین توصیه کرد قوائد خشک، اجباری، مطلق و خارج از درک فرد را کنار گذاشته و حد میانه ای از قوائد ، قابل اجرا و منطقی را در تربیت کودکان در پیش بگیرند تا  کودک بتواند روابط بین فردی را میان این قوائد شناسایی کرده و رشد دهد. برچسب ها: هوش درون فردی ، هوش برون فردی ، سلامت

منبع: خرداد

کلیدواژه: هوش درون فردی هوش برون فردی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۴۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخذ سهمیه استخدام ۵۷۷۶ معلم در شهرستان های استان تهران

مسعود بهرامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی یک سال گذشته تلاش مناسبی در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برای تکریم و پاسداشت مقام معلم انجام شده است.

وی افزود: در تابستان پیش رو نیز دو برنامه اساسی برای توانمندسازی معلمان به عنوان سرمایه انسانی و نیز پیگیری مطالبات فرهنگیان و خانواده‌های آنها اجرایی می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از پنج هزار سهمیه استخدامی در شهرستان‌های تهران در راستای بهتر شدن شرایط مدارس داشتیم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ نیز پنج هزار و ۷۷۶ سهمیه استخدامی از سازمان‌های مربوطه اخذ شده است، گفت: در اواخر اردیبهشت آزمون مقطع متوسطه را داشتیم، قبل از عید نیز آزمون ابتدایی برگزار شد و در حال ارزیابی تکمیلی افراد هستیم تا بتوانیم برای اول مهر این افراد را به چرخه آموزش و پرورش اضافه کنیم‌.

بهرامی ادامه داد: در مورد سرانه‌های آموزشی نیز با پیگیری‌هایی که اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس و خیرین محترم انجام دادند و حمایت‌های دولت طی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۳ فضای آموزشی به شهرستان‌های استان تهران اضافه شد.

وی گفت: اکنون بیش از ۱۰۰ پروژه عمرانی در سطح استان در حال اجرا است و به مرور به مجموعه آموزش و پرورش اضافه می‌شود.

کد خبر 6097510

دیگر خبرها

  • دغدغه معلمان باید آموختن، ارتقای فردی و رسیدن به دستاورد باشد
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • اخذ سهمیه استخدام ۵۷۷۶ معلم در شهرستان های استان تهران
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین