Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، طی اجرای سند توافق برجام روایت‌های بسیاری از دستاوردهای این توافق از سوی دولتمردان برای اقناع افکار عمومی ارائه می شد. خصوصا اینکه «ولی الله سیف» رئیس بانک مرکزی در نیویورک در مقابل کارشکنی‌های غربی ها بیان داشت که «دستاورد برجام تقریبا هیچ بوده است.» روایت هایی که حاکی از دستاردهای مختلف این سند هسته ای بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروش نفت هم در این لیست جزو دستاوردهای برجام اعلام شد. کاربه جایی رسید که فروش نفت ایران تنها منوط به برجام شد و گفته شد که اگر برجام نبود فروش نفتی هم در کار نبود.

به گزارش جهان نيوز، در این حیطه جمله معجزه آسای برجام برای صنعت نفت کشور را رئیس جمهور گفت. «حسن روحانی» در فروردین ماه سال 1395 در نشست مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برجام فضا را برای پیشرفت کشور فراهم کرده است، بیان کرد: «برجام نبود یک بشکه نفت هم نمی توانستیم صادر کنیم.»  در حالی که رئیس‌جمهور مدعی شده بود اگر برجام نبود حتی یک بشکه نفت هم نمی‌توانستیم صادر کنیم، خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک اعلام کرد قبل از برجام حداقل روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم.

در ادامه این سخنان، «سید عباس عراقچی» عضو تیم هسته ای کشورمان و معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امورخارجه در دی ماه سال گذشته با بیان اینکه نباید دائم بگوییم دستاورد ما از برجام هیچ بوده است، گفت: «ما همین امسال ۴۰ میلیارد دلار نفت فروختیم که همه پول آن نیز از طریق بانک به حساب بانک مرکزی وارد شده و بسیار شفاف و روشن است.»

«محمد باقر نوبخت» سخنگوی دولت نیز با بیان اینکه اگر برجام نبود مشکلات فراوانی در فروش نفت خام داشتیم، اظهار داشت: «واقعیت این است که اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل می کردیم و امروز باید اقتصاد ریاضتی را به جای اقتصاد مقاومتی در کشور تحمل می کردیم.»

وی همچنین در در نشست با برگزیدگان و فعالان اقتصادی در خراسان شمالی به فشار اقتصادی پس از تحریم اشاره ای کرد و گفت:« فروش ۲ برابری نفت بدون برجام ممکن نبود.»

در اردیبهشت سال 95 «بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت درباره‌ دستاوردهای پسابرجام و افزایش صادرات نفت  عنوان کرد: «یکی از مهم‌ترین دستاوردهای برجام افزایش صادرات بوده است به طوری که در دوران تحریم صادرات نفت خام ما تنها یک میلیون بشکه بود که با در نظر داشتن میعانات به حدود یک میلیون و 350 هزار بشکه می‌رسید.»

وزیر نفت ادامه داد: «این در حالی است که این ماه صادرات نفت خام ما به دو میلیون بشکه می‌رسد که با احتساب میعانات مجموعا دو میلیون و 400 هزار بشکه صادرات داشته‌ایم که این به معنای دو برابر شدن صادرات نفت خام و میعانات است.»

در اسفند سال 95 هم مجددا زنگنه گفت:‌ «قبل از برجام در روز یک میلیون بشکه نفت به زحمت صادر می‌کردیم اما اکنون به طور میانگین صادرات نفت ما بیش از دو برابر شده است.»

«سیده فاطمه حسینی» عضو فراکسیون امید مجلس نیز، با اشاره به تاثیر برجام بر رشد اقتصادی کشور گفت: «بدون شک اهتمام رئیس جمهور و مجموعه دولت در خصوص به ثمر رساندن برجام تاثیرات بسیار مثبتی در رشد اقتصادی کشور داشت و بالارفتن میزان فروش نفت به جز در سایه برجام و اقتدار مدیران نفتی کشور در عرصه بین المللی امکان پذیر نبود.»

در همین زمینه، خبرگزاری ایسنا که نزدیک به اصلاح طلبان است، نوشت: «حالا یکسال از آن بیانیه تاریخی سپری شد؛ «برجام نفت را زنده کرد» و صنعت نفت هم حقش را به برجام ادا کرد و«برجام را زنده نگه داشته است»؛ از همین روست که حسن روحانی، رئیس جمهوری گفته است: صنعت نفت کشور حداکثر استفاده را از فضای برجام داشته است.»

این خبرگزاری از قول، «امیرحسین زمانی نیا»، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت که از او بعنوان عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای نام برده می شود، عنوان کرد: «گشایش‌های برجام در صنعت نفت و گاز ما سبب شد که ما بتوانیم از تمام ظرفیت خودمان برای توسعه، تولید و صادرات استفاده کنیم و هیچ مانعی به خصوصی در این زمینه نداریم.»

روزنامه اصلاح طلب شرق نیز در دیماه سال گذشته در سرمقاله خود با تاکید بر دستاورد نفتی برجام نوشت:«اگر برجام نبود امروز در سایه سیاست‌های ماجراجویانه دولت قبل باید شیرهای نفت را می‌بستیم؛ چون بنای جهان توقف کامل صادرات نفت کشور بود».

البته این گوشه ای از دستاوردهای نفتی بود که اصلاح طلبان و دولتمردان برای برجام برشمردند اما اینک که آمریکا به طور کاملا یکطرفه و بدون توجه به تعهداتش در برجام و هزینه‌های ترک آن این توافق را زیر پا گذاشته، دولتمردان این اطمینان را به مردم می دهند که هیچ خطری صنعت نفت کشورمان را تهدید نمی کند.

در همین رابطه، وزیر نفت گفت: «با خروج امریکا از برجام اتفاق قابل ذکری در صادرات نفت و گاز و میعانات گازی کشور نمی افتد و درآمدهای ارزی تغییر نمی کند.»

در حال حاضر این سوال به وجود می آید که اگر برجام این همه برای صنعت نفت دستاورد داشته است، حالا که طرف قدرتمند یعنی آمریکا از برجام خارج شده و قرار است طی ماه های آینده تحریم ها دوباره بازگردد با این همه دستاوردی که دولتمردان برای برجام برشمرده‌اند، چرا این اتفاق تاثیری بر صادرات نفت کشورمان نخواهد داشت؟

اگر آن دستاوردها واقعی بوده است و همه چیز منوط به برجام بوده حالا که برجام معلق میان زمین و آسمان و تقریبا تمام شده، پس این اطمینان دهی به چه منظور انجام می شود.

واقع ماجرا این است که یا برجام آنچنان دستاورد نداشته و یا اینکه تحریم های آنقدر که گفته می شده سنگین نبوده است. به هر شکل تناقض آشکاری در صحبت‌های دولتمردان و رسانه‌های حامی دولت وجود دارد که با هیچ عقل سلیمی این معادله مجهول حل نمی شود. خصوصا که در خاطر ملت ایران بزرگنمایی ها از تحریم های دشمن و بزک برجام که تا آب خوردن مردم هم به آن متصل کردند، ثبت شده که پرده از اصل ماجرا بر می دارد. همان طور که چندی پیش رحمانیان مدیرمسئول شرق، به بزک کردن برجام برای اقناع -بخوانید انحراف- افکارعمومی اعتراف کرد. 
  پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ اعلام شد
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • درخواست رسیدگی به ایفای تعهدات ارزی تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور