Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس در مورد سیاست‌های ارزی اخیر دولت گفت: منهای اینکه این سیاست را بپذیریم یا نپذیریم و یا به آن نقدی داشته باشیم همه فعالین اقتصادی باید در چارچوب همین سیاست کارکنند، اما آنچه که امروز می‌توان نقد کرد است آن است که چرا هر چه زودتر دستورالعمل‌های اجرایی این سیاست ابلاغ نمی‌شود؟

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: هنوز در سطوح مختلف اعم از سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، بانک‌های عامل و گمرک در خصوص اجرای این دستورالعمل دچار مشکل هستیم و قاعدتا سیاستی که در یک شب اعلام می‌شود اگر پشتوانه مطالعاتی قبلی برای اجرای آن نباشد دچار همین موضوع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه حدود یک ماه از ابلاغ سیاست‌های ارزی دولت می‌گذرد، گفت: هنوز هم صادرکنندگان و واردکنندگان دچار سردرگمی هستند. 

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که علیرغم اینکه دولت براساس بخشنامه‌های ارزی مصوب کرده است که خرید و فروش ارز باید در سیستم بانکی و به قیمت مصوب 4200 تومان انجام شود چرا شاهد بازار ثانویه ارزی و تبادل ارز با قیمت‌های بیش  از 7  هزار تومان هستیم گفت: دلار 7 هزار تومانی و یا دلار با چنین قیمت‌هایی را صرفا باید به عنوان یک خبر به آن نگاه کرد زیرا در عالم واقع باید دید که خریدار دلار با این قیمت‌ها چه افرادی هستند و چه کسانی این دلارها را می‌خرند؟

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تاکید بر اینکه بخشی از تقاضا دلار برای واردات است، گفت: واردکنندگان رسمی حتی اگر دستشان به دلار 4200 تومانی نرسیده باشد، که نرسیده است، نمی‌توانند با دلار بیش از 4200 تومان کالا وارد کنند زیرا بعدا نمی‌توانند کالا را از گمرکات ترخیص کنند. 

حریری اظهار داشت: بنابراین اگر افرادی برای خرید دلار 7 هزار تومان و یا حتی بیشتر اقدام می‌کند یا قاچاقچی هستند  و می‌خواهند کالای قاچاق وارد کنند و یا قصد خروج سرمایه خود را از کشور دارند. 

* نادیده گرفتن بخشی از نیازهای مشروع مردم در بخشنامه‌های ارزی

وی با انتقاد از اینکه بخشی از تقاضاهای مشروع و واقعی مردم در بخشنامه‌ ارزی اخیر دولت هنوز دیده نشده است، گفت: به عنوان مثال واردکنندگانی که کالایی را به صورت نسیه خریداری کرده‌اند و اکنون بدهکار هستند و باید ارز آن را پرداخت کنند اما هنوز راهکاری برای تهیه دلار به قیمت 4200 تومانی پیدا نکرده‌اند. 

نایب رئیس اتاق ایران و چین اظهار داشت: همچنین دولت ارز  برای رفع نیاز افرادی بیمار که باید در خارج از کشور مداوا شوند و ارز تحصیلی را در بخشنامه‌های ارزی خود لحاظ نکرده است. 

حریری گفت: دولت برای موفقیت در سیاست ارزی خود  باید گوشش به دلار 7 هزار تومانی و امثال آن بدهکار نباشد زیرا این دلار با این قیمت‌ها متقاضی واقعی ندارد. 

وی با تاکید بر اینکه برای موفقیت در سیاست ارزی دولت باید به مردم تکیه کند، اظهار داشت: بنابراین باید با صداقت با مردم در خصوص وضعیتش صحبت کند و باید تمام تقاضاهای ارزی خرد مشروع مردم را با قیمت مصوب پاسخگو باشد. 

حریری گفت: دولت باید صادقانه شرایط خود را به مردم توضیح دهد تا مردم از منافع بحقشان به نفع منافع ملی بگذرند. 

* بازار سیاه ارزی حاصل عدم تامین نیاز‌های مشروع ارزی از کانال‌های رسمی 

نایب رئیس اتاق ایران و چین بیان داشت: وقتی نیازهای مشروع مردم از کانال رسمی تامین نشود مردم برای تامین نیازهایشان بازار سیاه را پیدا می‌کنند.

وی گفت: اگر اقتصاد ما دلاریزه شود کما اینکه  این اتفاق در حال وقوع است آنگاه اثر دلار 7 هزارتومانی و یا بیشتر را بر روی قیمت‌ها می‌بینیم و آنگاه با خطر تورم بالای 30 درصد در نیمه دوم سال مواجه می‌شویم. 

حریری با تاکید بر اینکه با مردم باید شفاف و صادقانه سخن گفت، بیان داشت: شرایط کشور را باید برای مردم تشریح کرد تا با تکیه به مردم از این گردنه عبور کنند. 

وی گفت: دولت باید به صورت دقیق و شفاف فشارهای خارجی، حجم نقدینگی، سیاست‌های غلط اقتصادی و اثراتی که از دوران تحریم‌ها بر اقتصاد ما مانده است را برای مردم بازگو کند.

نایب رئیس اتاق ایران و چین با انتقاد از افزایش قیمت خودرو، یا افزایش قیمت قطعه‌سازان گفت: چرا کارخانه‌ای که بزرگترین سهامدارش دولت است باید  تولیداتش را گران کند، مگر دلار بیش از 5 هزار تومانی قدمتی بیش از یک ماه دارد؟ 

وی با اشاره به افزایش قیمت برخی محصولات کارخانه‌های پتروشیمی و فولادی که مستقیم یا غیرمستقیم دولتی، خصولتی و متعلق به نهادها و سازمان‌های عمومی هستند، گفت: دولت و نظام باید بصورت جدی با این افزایش قیمت‌ها برخورد کند . 

حریری اظهار داشت: از حدود 110 تا 115 هزار میلیارد دلار عایدات ارزی سالانه کشور بخشی مربوط به صادرات نفت، بخشی دیگر به صادرات غیرنفتی و همچنین فاینانس‌های که دولت گرفته مربوط است و کمتر از 7 تا 8 میلیارد دلار آن ارزی است که بخش خصوصی تامین می‌کند؛ بنابراین اگر دولت بتواند بیش از 90 درصد درآمد ارزی را کنترل کند بخش خصوصی هم تابع آن 90 درصد می‌شود. 

نایب رئیس اتاق ایران و چین در پاسخ به این سوال که آیا  اختصاص دلار با قیمتی غیر از 4200 تومان منجر به ایجاد رانت می‌شود، گفت: قطعا رانت ایجاد می‌کند، تا دو سال پیش گندم را با دلار مبادلاتی به کشور وارد می‌کنند و سپس به قیمت تضمینی می‌فروختند و این اتفاق با دو نرخی شدن دلار باز هم می‌تواند اتفاق بیفتد. 

وی با بیان اینکه هر جا استثنا قائل شوند فساد هم بوجود می‌آید، بیان داشت: مستثنی شدن عراق و افغانستان از تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات و اینکه این امکان برای صادرکنندگان به این کشور فراهم شده است که ارز حاصل از صادرات را به صورت ریالی برگردانند هم می‌‌تواند منجر به فساد شود. 

وی افزود: صادرکننده می‌تواند کالای خود را با جواز گمرکی به عراق صادرکند و در آنجا به مشتری اروپایی بفروشد و دلار دریافت کند و در نهایت هم به این بازار آشفته دامن بزند. 

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۶۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور، گفت: اجرای قانون هوای پاک و برخورد با معضلات آن موضوعی ملی از توان مسئولین استان تهران خارج است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در آیین "سپاس معلم" که با حضور اعضای شورای اداری استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: خدمت صادقانه و بی‌منت به مردم نعمتی است که باید قدردان آن باشیم و این فرصت را مغتنم بدانیم زیرا که ممکن است هر لحظه این نعمت و توفیق از ما سلب شود.

وی افزود: گفتمان، سیاست و رویکرد دولت مردمی سیزدهم همان گفتمان و رویکرد مقام معظم رهبری است، در خدمت به مردم با ویژگی‌هایی از جمله مردم‌داری، فسادستیزی، عدالت‌محوری و غیره که رئیس‌جمهور در احکام برای مسئولین و وزرا و مدیران صادر می‌کنند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در ادامه با بیان اینکه گفتمان مبارزه با فساد و پیشگیری رویکرد جدی دولت مردمی است، گفت: بر پایه این گفتمان مبانی و اصولی از سوی رئیس‌جمهور تدوین، ابلاغ و تأکید بر اجرای آن شده است.

درویشیان تصریح کرد: ابتدای دولت اصول دوازده‌گانه پیشگیری و مقابله با فساد به مسئولین کشور اعلام و ابلاغ‌شده که اگر به این اصول به‌درستی توجه و تبیین شود و نحوه اجرای آن در قوانین، مقررات و ساختارها دیده و دنبال شود، تقریباً هیچ مشکلی در کشور نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: شفافیت یکی از این اصول مهمی است که بر اساس آن‌همه چیز باید در معرض و دید مردم باشد، مگر در موضوعات خاص نظامی که ممکن است شرایط سوءاستفاده دشمن را فراهم کند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در دولت در زمینه شفافیت اقدامات مؤثر و گام‌های خوبی برداشته که در حال پیگیری است، ابراز داشت: یکی از گام‌های مؤثر دولت در موضوع شفافیت تدوین لایحه مدیریت تعارض منافع است که در مجلس در حال پیگیری است و نیز انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها، شرکت‌ها و غیره در راستای موضوع شفافیت اجرایی خواهد شد.

وی افزود: فرهنگ‌سازی و نظارت همگانی که اگر از سوی دولت و مردم وجود داشته باشد، بسیاری از انحرافات و تخلفات پیشگیری می‌شود و به مرحله بروز نمی‌رسد و ایجاد نمی‌شود.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تأکید کرد: شایسته گزینی یکی از اصول دوازده‌گانه است که بر آن تأکید شده و اگر مدیر یک مجموعه ازنظر تخصص و اعتقاد و ایمان به گفتمان دولت و محتویات مقام معظم رهبری دارای شایستگی‌های لازم باشد، بسیاری از مشکلات آن مجموعه مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: نظارت کارآمد و مؤثر یکی از اصول حسن مدیریت و حاکمیت مطلوب است که لازمه آن نظارت مدیر بر زیرمجموعه است و باید برخورد قاطع، دقیق و مؤثر با فساد صورت گیرد و هیچ‌ خط قرمزی در برخورد با تخلف مدیر نداشته باشیم و البته همان‌گونه که اگر مدیری تخلف کند، مورد برخورد قرار می‌گیرد و اگر مدیری در مقابل فساد ایستادگی کند مورد حمایت قرار می‌گیرد.

تداوم تنفس "هوای پاک" در تهران

درویشیان بیان کرد: استان تهران استان ویژه‌ای است و از هیچ حیث قابل‌مقایسه با سایر استان‌ها نیست.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌ جمهور در پایان خاطرنشان کرد: استان تهران معضلات و مشکلات فراوانی دارد که یکی از این مشکلات قانون هوای پاک است که برخی دستگاه‌های نظارتی ورود کرده و برخوردهایی صورت گرفته اما این موضوع از توان مسئولین استان تهران خارج است و موضوع ملی است که باید همه مسئولین و حاکمیت پای‌کار باشند تا ساماندهی انجام شود البته پیگیری‌هایی انجام شده اما همچنان این معضل وجود دارد و تبعاتی فراوانی نیز در پی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد