Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان چینی موفق به تبدیل چارچوب‌های آلی فلزی به نانوذراتی شدند که می‌توانند انرژی امواج فراصوت را دریافت کرده و تومور سرطانی را از بین ببرند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چارچوب‌های آلی فلزی قابلیت جداسازی و ذخیره‌سازی گاز‌ها را دارا هستند، محققان چینی موفق به تبدیل چارچوب‌های آلی فلزی به نانوذراتی شدند که می‌توانند انرژی امواج فراصوت را دریافت کرده و تومور سرطانی را از بین ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این راهبرد حمله به تومور سرطانی، سونودینامیک نامیده می‌شود که در آن از ترکیبات فعال‌شده با اولتراسونیک برای حمله به تومور سرطانی استفاده می‌شود. امواج صوتی موجب می‌شود تا با فرآیندی موسوم به حساس‌سازی، امکان تولید گونه‌های فعال اکسیژن فراهم شود؛ گونه‌هایی که موجب از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شود و البته اثرات منفی جانبی ندارد.

این راهبرد شباهت زیادی به روش درمان فتودینامیکی دارد، اما از امواج فراصوت برای نفوذ به نواحی عمیق استفاده می‌شود، جا‌هایی که نور امکان نفوذ به آن را ندارد؛ بنابراین با استفاده از این روش می‌توان تومور‌هایی که در دسترس نیستند را درمان کرد. این فناوری روی بیماران مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته است، با این حال هنوز در مراحل مقدماتی قرار دارد. نیکولیتسا نومیکو از محققان دانشگان کالج لندن درباره این فناوری می‌گوید: «گروه‌های معدودی روی این فناوری کار می‌کنند.»

هر چند در حال حاضر بیشتر از مشتقات پورفیرین برای حساس‌سازی صوتی استفاده می‌شود، اما محدودیت در استفاده از آن وجود دارد. این مواد هر چند مقدار زیادی گونه فعال اکسیژن ایجاد می‌کنند، اما حلالیت آن‌ها در آب بسیار کم است و به سرعت از بدن خارج می‌شوند. نانوذرات معدنی مختلفی دارای خواص حساس‌سازی صوتی هستند که البته بهره تولید گونه‌های اکسیژن فعال بسیار کمی دارند.

هویو لیو از محققان دانشگاه صنعت شیمیایی بیجینگ موفق به ساخت نانوذراتی شد که می‌توانند عملکرد قابل توجهی داشته باشند. در این پروژه از چارچوب‌های آلی فلزی موسوم به ZIF-۸ که حاوی شبکه متخلخلی از یون‌های روی (Zn) که با اتصال‌دهنده‌های ایمیدازولات به هم چسبیده‌اند، استفاده کردند، سطح این ترکیب، پوششی از سیلیکا هست تا مانع چسبیدن آن‌ها به هم شود. با گرم کردن این ساختار در دمای ۸۰۰ درجه به مدت ۲ ساعت، نانوذرات متخلخلی به‌دست می‌آید که برای استفاده از فرآیند درمان با اولتراسیونیک مناسب است.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تومور سرطان نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۶۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتفاع ۲۰ متری امواج در خلیج سن سباستین (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ورود امواج عظیم دریا به خیابان‌های فرانسه (فیلم) لحظاتی ترسناک از امواج وحشتناک اقیانوس (فیلم) نمایش زیبایی از امواج یخ‌زده (فیلم)

دیگر خبرها

  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • اطلاعیه جدید وزارت کار برای یارانه بگیران؛ این پیامک‌ها جعلی است
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • روز «میلاد صدا» در جعبه جادویی رادیو
  • استفاده از خدمات دولتی برای فعالانی که مجوز کاغذی دارند، ممنوع می‌شود
  • ارتفاع ۲۰ متری امواج در خلیج سن سباستین (فیلم)
  • میکرو بمب‌افکن برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد
  • ارتفاع امواج در خلیج سن سباستین به ۲۰ متر می‌رسد | ویدئو
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند