Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر شهره شکرزاده استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در این همایش درخصوص ارزیابی نظام آموزشی تیزهوشان در ایران گفت: نظام آموزش و پرورش دانش ­آموزان تیزهوش از ظرافت های ویژه ­ای برخوردار است و نمی­ توان به برنامه درسی تیزهوشان، بی­ توجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر تعیین اهداف ویژه در نظام برنامه درسی دانش ­آموزان تیزهوش، خاطرنشان کرد: همچنین باید محتوای متفاوتی را در نظام برنامه درسی دانش ­آموزان تیزهوش در نظر گرفت، مواد آموزشی متنوعی را به کار برد و الگوهای یاددهی- یادگیری را مدنظر قرار داد. علاوه بر آن، غربالگری، تشخیص و سنجش تیزهوشی است که می ­تواند به ارائه اطلاعات مرتبط با تفاوت­های فردی منجر شود و نظام آموزش مبتنی بر سنجش نیازهای ویژه شناختی را فراهم سازد.

این عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات گفت: در نظام آموزش و پرورش رسمی دانش ­آموزان تیزهوش، مدارس سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) قرار دارد که با شکست روبه ­رو شده است؛ زیرا سنگ زیربنایی نظام آموزشی مزبور متکی بر آزمون­های پیشرفت تحصیلی مرتبط با سطح دانش است. به راحتی می ­توان آزمون­های ورودی مدارس سمپاد را مورد ارزیابی قرار داد و مشخص کرد که هیچکدام از آزمون ­های مزبور، قابلیت اندازه­ گیری هوش عمومی را نداشته و غفلت قابل توجهی را در سنجش تیزهوشی نشان می ­دهند.

کاربرد نظریه‌های آموزش، رشد، انگیزش و فراشناخت در تدریس و یادگیری، شیوه‌های اصلاح و تغییر رفتار، نقد ابزارهای حوزه روانشناسی تربیتی، ساخت و هنجاریابی ابزارهای حوزه روانشناسی تربیتی، روانشناسی افراد با نیازهای ویژه و چالش‌های پیش رو، نقد روش‌شناختی و محتوایی پژوهش‌های اخیر در حوزه روانشناسی تربیتی، سبک‌های یادگیری و آموزش، سبک‌های تفکر و آموزش، روانشناسی معلم، مدیریت کلاس درس، اختلالات یادگیری و مطالعات عصب تربیتی از محورهای اولین همایش ملی «یافته‌های نوین روانشناسی تربیتی و چالش‌های پیش رو» بود.

مقاله‌هایی با عنوان «نقد روش‌شناختی و محتوای پژوهش‌های اخیر در حوزه روانشناسی تربیتی»، «نقد ابزارهای حوزه روانشناسی تربیتی»، «هنجارهای روانشناسی و خطاهای معرفت شناختی» و «حدود و قلمروی عصب تربیت‌شناسی و چالش‌های پیش رو و ارزیابی نظام آموزشی تیزهوشان در ایران» در این همایش یکروزه ارائه شد.

201

دکتر شهره شکرزاده واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دکتر شهره شکرزاده واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۰۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازماندگان از تحصیل چهره به چهره شناسایی و جذب نظام آموزشی می‌شوند

حمید طریفی با بیان اینکه در دوره ابتدایی سه عنصر معلم، دانش آموز و خانواده به عنوان ارکان جریان تربیت هستند گفت: بیشترین جذب‌ها در نظام آموزش و پرورش در سه سال اخیر در دوره ابتدایی صورت گرفته است و پنجره فرصت تاریخی روزآمد سازی نیروی انسانی در دوره ابتدایی رقم خورد؛ در ادامه این مسیر بحث توانمندسازی معلمان را داشتیم که در قالب طرح شهید همت حدود ۱۹۶ هزار معلم با اولویت معلمانی که کمتر از ۵ سال سابقه کار داشتند تحت آموزش قرار گرفتند.

وی  با اشاره به اهمیت زبان‌آموزی دانش آموزان دو زبانه مناطق روستایی و مرزی گفت: حدود ۸۰۰۰ مدرسه تحت پوشش زبان آموزی قرار گرفته و امیدواریم این آموزش‌ها در ادامه مسیر استمرار داشته باشند.

معاون آموزش ابتدایی ادامه داد: در بحث بازماندگان از تحصیل سامانه‌ای برای اولین بار طراحی شده که به صورت چهره به چهره بازماندگان شناسایی و کار جذب آن ها در نظام آموزشی و دریافت خدمات آموزشی تسهیل می‌شود.

طریفی به برنامه‌های سال آینده اشاره کرد و گفت: به صورت ویژه تحول دوره اول ابتدایی را در دستور کار داریم؛ در حین اینکه سازماندهی نیروی انسانی را به شکل نظام دوری در بخش قابل توجهی از مدارس داریم تا بدین ترتیب یک معلم بتواند سه سال متوالی در کنار دانش آموزان خود باشد تا شناخت دقیقی از توانمندی‌ها، استعدادها و نیازهای دانش‌آموزانش به دست آورد، اینگونه معلمان ارتباط موثرتری با خانواده‌ها برقرار و در یک کار مشترک و هماهنگ مسیر رشد و شکوفایی و استعدادهای دانش‌آموزان فراهم می‌شود.

وی در ادامه به طراحی و استقرار الگوی همگانی پرورش استعداد مهارت آموزی و خلاقیت پروری در سطح مدارس اشاره و افزود: اولویت بخشی به مدارس دولتی به خصوص در دوره ابتدایی اهمیت داردغ باید کیفیت آموزشی و آموزش تمام ساحتی را تضمین کنیم تا مدارس به مکانی به عنوان کانون تربیتی محله تبدیل شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید انواع و اقسام آموزش‌ها در مدرسه برقرار باشد ادامه داد: چیزی تحت عنوان کانون‌های پرورش استعداد خلاقیت پروری در سطح مدرسه باید داشته باشیم، حدود ۱۰۰ ساعت در سند برنامه درسی ملی در اختیار مدارس قرار داده شده که از این ۱۰۰ ساعت در خلال برنامه درسی و بسته‌های تربیتی یادگیری استفاده می کنیم؛ در بحث مهارت آموزی، پرورش خلاقیت‌ها و پرورش استعدادهای دانش آموزان را باید داشته باشیم تا زمان غیر آموزشی و ایام تعطیل، مدرسه به صورت پویا و فعال در خدمت دانش آموزان باشد.

طریفی با اشاره به اینکه بحث شایستگی‌های حرکتی و سواد حرکتی در دوره ابتدایی مهم است گفت: با تجهیز فضای ورزشی و تربیت معلمین چند مهارتی می توانیم هویت دوره ابتدایی را در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه نظام دوری به صورت آزمایشی در ۶۴۰ کلاس درس انجام شده افزود: معلم به مدت ۳ سال با دانش آموز است و این طرح در مدارسی که شرایط و آمادگی داشته باشند، اجرایی می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش کار مربیان پیش دبستانی و مربیان مهد کودک را سخت‌ و موثر و حساس عنوان کرد که مسئولیت سنگینی برعهده دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سنتز ترکیبات آلی به روشی نوین/ تهیه ۵ ماده موثره دارویی برای درمان پارکینسون
  • در نظر گرفتن پیوست فرهنگی برای هر کتاب درسی / تشکیل ۱۰۰ هزار گروه جهاد تبیین در سال آینده
  • طرح تحول معاونت پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • سند تحول معاونت پرورشی در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • طرح تحول معاونت پرورشی در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی
  • تکالیف مهارت محور جایگزین «پیک نوروزی» ۱۴۰۳
  • لزوم تدوین سند هوش مصنوعی در کشور
  • شناسایی چهره به چهره بازماندگان از تحصیل و جذب آن‌ها در نظام آموزشی
  • شناسایی چهره به چهره بازماندگان از تحصیل و جذب آنها در نظام آموزشی
  • بازماندگان از تحصیل چهره به چهره شناسایی و جذب نظام آموزشی می‌شوند