Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع مذاکرات ایران و تضمین‌های اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مذاکرات ایران و تضمین‌های اروپا بعد از خروج آمریکا از برجام موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری امشب 22 اردیبهشت ماه بود که با حضور علیرضا شیخ‌عطار سفیر اسبق ایران در آلمان و ابوالفضل ظهره‌وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا  برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا شیخ‌عطار سفیر اسبق ایران در آلمان در ابتدای برنامه اظهار کرد: اروپایی‌ها برجام را برای خود موفقیت بزرگ می‌دانند، چرا که از زمان تشکیل اروپا این اتحادیه نتوانسته در زمینه‌های سیاسی موفقیت چندانی کرد کسب کند، لذا تنها توفیق آن‌ها برجام بوده است.

وی افزود: اروپا موفق شد که در برجام برای خود سهمی بگیرد، البته اگرچه پس از برجام اروپا آنطور که باید عمل نکرد، اما متن برجام دارای ضعف‌هایی بود که آمریکا می توانست از آن مصادره به مطلوب کند.

شیخ عطار تصریح کرد: تمام قرارداد برجام مبتنی بر این بود که ایران به حق غنی‌سازی صلح‌آمیز دست یابد و تحریم‌ها برداشته شده و اقتصاد ایران رشد کند، البته در مبحث اقتصادی، اروپایی‌ها با ایران کار نمی‌کردند و می‌گفتند که بانک‌های ما خصوصی هستند، اما اگر اراده سیاسی وجود داشت بانک‌های کشور‌های اروپایی با ایران کار می‌کردند، نه اینکه بخواهند با آمریکا همکاری کنند.

سفیر اسبق ایران در آلمان بیان کرد: اروپا به لحاظ تاریخی و فرهنگی در مجموعه غرب قرار دارد و ارزش‌هایی مانند سکولاریسم بر آن‌ها حاکم است، لذا دلیلی ندارد که آن‌ها خود را از آمریکا جدا بدانند.

ابوالفضل ظهره‌وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا در ادامه برنامه با اشاره به خروج یکطرفه آمریکا از برجام اظهار کرد: خروج آمریکا از برجام که از آن تحت عنوان خروج سخت یاد می شود، ماشین دیپلماسی آمریکا را از کار انداخت و اکنون شرایطی در اروپا پدید آمده که بر پروژه اتحادیه اروپا تاثیر منفی می گذارد.

وی افزود: خروج آمریکا شرایط دشواری را پیش روی اروپا قرار داده که می تواند برای ما فرصت خوبی تلقی شود، لذا اگرچه مجموعه غرب یک پارادایم است، اما کشور‌های این مجموعه بر سر منافع اختلاف دارند.

ظهره‌وند تصریح کرد: بزرگترین دستاورد اتحادیه اروپا برجام است که برای آن‌ها اعتبار تلقی می شود و موگرینی در اظهارات خود گفته که برجام کلید امنیت اروپا و منطقه است.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا گفت: در اتحادیه اروپا بحران‌هایی مانند کوزوو و بوسنی وجود داشته و اروپا به دلیل تعارض منافع نتوانسته در این مسائل دستاوردی داشته باشد.

وی ادامه داد: اروپا امروز در شرایط پیچیده‌ای قرار دارد و باید بتواند خود را به آمریکا نشان دهد.

ظهره‌وند تاکید کرد: اروپایی ها بر سر این مسئله که جمهوری اسلامی ایران برای آنها تهدید تلقی می شود همسو هستند ،اما در نحوه برخورد با ایران اتفاق نظر ندارند.

سفیر ایران در ایتالیا تصریح کرد: اروپا مدعیست که ایران را بهتر از آمریکا می شناسد، بنابراین برخورد نرم را در دستور کار خود قرار می دهد ، مکرون علیرغم آن که از برجام حمایت می کند، اما در سه حوزه دیگر با ترامپ هم عقیده است.

شیخ عطار ادامه داد: اروپا معتقد است که به دلیل تاریخ و تعاملی نزدیک و ۴هزار ساله ایران را به خوبی می شناسد و احساس می کند هر اتفاقی در منطقه رخ دهد آنها در خط مقدم قرار دارند.

وی اذعان کرد: آنها به دلیل شناخت خود مدعی هستند که نمی توان به شیوه ترامپ با ایران برخورد کرد و اوباما نیز در این مسئله با اتحادیه اروپا همسو بود.

سفیر ایران در آلمان گفت: ترامپ منابع اطلاعاتی اشتباهی دارد و از افراد پول بگیری مانند بولتون استفاده می کند، اروپا از بعد جنگ جهانی دوم خود را مدیون آمریکا می داند و سیاست اصلی اروپایی ها همواره مبتنی بر این بوده که با آمریکا در نیفتند.

شیخ عطار افزود: اکنون اتفاق های مهمی در اروپا رخ داده که شامل برجام و تغییر نسل می شود؛ اکنون نسل جدید این قاره فکر متفاوتی نسبت به دهه پنجاهی ها دارند و نسل جدید سیاستمداران اروپا می گویند که چرا باید عروسک دست آموز آمریکا باشیم؟

وی بیان کرد: وزرای کشورهای اروپایی نیز به این امر اذعان دارند و جریان فاشیست به همین دلیل این روزها در اروپا رواج بسیاری پیدا کرده است. معتقدم علیرغم یکسان بودن پکیج غرب، اتفاقات جدیدی در اروپا رخ داده و آنها فهمیده اند که باید در سیاست های خود تجدید نظر کنند، لذا اکنون پیش برد شرایط به ما بستگی دارد و باید با شناخت جلو برویم.

شیخ عطار گفت: اکنون اروپایی ها در موضع خود ژست سیاسی ندارند، چرا که احساس می کنند تحقیر شده اند.

ظهره‌وند ادامه داد: اروپا امروز با چالش های ژئوپولتیک مواجه است، امروز اروپایی ها به دلیل نزدیکی غرب آسیا و شمال آفریقا با مسائلی مانند پناه جویان، تروریسم و رکود اقتصادی مواجه هستند و اولاند و سارکوزی روسای جمهور قبلی فرانسه نیز به دلیل مشکلات اقتصادی تک دوره ای شدند.

سفیر اسبق ایران در ایتالیا گفت: اروپایی ها اکنون درک بیشتری نسبت به آسیا پیدا کرده اند و دغدغه زیادی نسبت به غرب آسیا دارند، چرا که با بحرانی به نام پناه جویان مواجه شدند و باید بتوانند در غرب آسیا ایفای نقش کنند.

وی تصریح کرد: اکنون اروپایی ها نیازمند آلترناتیوی مانند ایران هستند و آمریکا با خروج از برجام راه خود را از اروپا جدا کرد، چرا که ترامپ با اطهارات خود مبنی بر این که برجام ننگ آور ترین قرار داد است به سران اروپا اهانت کرد.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گفتگوی ویژه خبری اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرد انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • بعد از شهادت هم کار همرزمش را راه انداخت!
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد