Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-27@13:26:09 GMT

اثرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۷۶۹۳۷

اثرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، معصوم ضمیری، عضو سندیکای بیمه گران در نشست بررسی اثرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه که در سندیکای بیمه گران برگزار شد گفت: صنعت بیمه نیازهای خود را به بانک مرکزی اعلام کرده و با تائید بیمه مرکزی می تواند دلار مورد نیاز خود را به خصوص در قراردادهای بیمه اتکایی با نرخ دولتی تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در گذشته صنعت بیمه از نرخ مبادله ای استفاده می کرده، بنابراین نوسانات نرخ دلار در بازار آزاد تاثیر زیادی بر صنعت بیمه ندارد. اما شرکت هایی که دارایی های ارزی دارند، آنها از تسعیر نرخ ارز منتفع می شوند و آنهایی که بدهی بیمه ای دارند باید آن را با نرخ بیشتری بپردازند.

وی افزود: شرکت های بیمه که بیمه های مستقیم دارند اصولاً نیازهای اتکایی خود را از بازارهای بین المللی تامین می کنند که در سالهای گذشته مشکلاتی را در ارتباط با بازارهای بین المللی در صنعت بیمه داشته ایم که در حال حل شدن است اما تامین نیاز اتکایی در صنعت بیمه نیاز به ارز دارد که بنابراین با افزایش نرخ ارز مبادله ای، ما هم باید بهای بالاتری را بپردازیم که به تبع از مشتری هم دریافت می شود.

وی تصریح کرد: در گذشته شرکتهای بیمه تلاش می کردند که نرخ ارز را در زمان عقد قرارداد تامین کنند که در این صورت تغییرات نرخ ارز پوشش داده خواهد شد اما تغییرات نوسانی کار را دشوارتر می کند.

وی خاطرنشان کرد: بهترین حالت برای بیمه گر و بیمه گزار در پرداخت خسارت آن زمانی است که شرایط به حالت زمان بیمه کردن بر می گردد و به شرط اینکه خسارت اتفاق نیفتاده باشد نوسانات بین بیمه گر و بیمه گزار قابل مذاکره است.

همچنین در این نشست محمد آسوده مدیر صنعت بیمه و عضو سندیکای بیمه گران گفت: برخی شرکت ها موازنه ارزی منفی و برخی دیگر موازنه ارزی مثبت دارند که طبعاً هر یک از این حالت ها تعهداتی را برای شرکت های بیمه به جای می گذارد. به این معنا که وقتی موازنه ارزی مثبت باشد، قیمت دارایی های ارزی نیز بالا می رود ولی این به معنای شکل گیری نقدینگی جدید برای شرکت های بیمه نیست. این در حالی است که مطابق با ماده ۱۰ قانون بیمه اگر دارایی کمتر از ارزش ارزیابی شده باشد خسارت باید به تناسب پرداخت شود. اما کمتر شرکتی بعد از نوسانات نرخ ارز، قیمت را تغییر نمی دهد.

وی افزود: با توجه به حساسیتی که بیمه گران نسبت به نرخ بیمه دارند، معمولاً شرکت های بیمه نوسانات نرخ ارز را در دوره زمانی بعدی به بیمه گر منتقل می کنند. بنابراین بعد از اتمام قرارداد و زمان تمدید بیمه است که می توان اثر نوسانات نرخ ارز را بر شرکت های بیمه مشاهده کرد.

آسوده ادامه داد: یکی از زیرساختهای مورد نیاز برای قبول بیمه اتکایی از خارج از کشور دریافت و پرداخت است که بر این اساس اگر بیمه گری خسارتی را پذیرفت، باید حداکثر ظرف چند روز خسارت را بپردازد. اما اکنون این شرایط وجود ندارد.

وی ادامه داد: صنعت بیمه نتوانست با بازارهای بین المللی ارتباط خوبی را برقرار کند و به بازارهای بین المللی وارد شود. البته فقط هم موضوع مبادلات بانکی نیست، بلکه شرایط دیگری نیز بر آن اثرگذار است.

وی در خصوص بیمه نوسانات نرخ ارز نیز گفت: صنعت بیمه نه توان بیمه کردن نوسانات نرخ ارز را دارد و نه در دنیا این موضوع خیلی مرسوم است. به این معنی که ۹۵ درصد کشورها ریسک های سیستماتیک را بیمه نمی کنند. چرا که نمی توان ریسکی را بیمه کرد که بخش عمده ای از کشور از آن اثر می پذیرد.

همچنین در این نشست مجید کاظمی مدیرکل بیمه اتکایی آتش سوزی و مهندسی بیمه مرکزی نیز در خصوص اثرات نوسانات نرخ ارز بر صنعت بیمه گفت: تغییرات ارزی که صورت می گیرد، بر روی تصویر بیمه نامه ها در صنایع بزرگ اثر می گذارد و بنابراین قیمت تمام شده ممکن است بالا رود و بنابراین معمولاً شرکت های بیمه اجازه می دهند تا دوره بیمه تمام شده و پس از آن تغییرات قیمتی را لحاظ می کنند.

وی افزود: در بیمه اتکایی، نوسانات نرخ ارز در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد دیده می شود اما اگر بیش از آن باشد، بیمه گر باید بیمه نامه را تغییر دهد.

در این نشست همچنین کیوان پورشب از کمیسیون بانک و بیمه اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: صنعت بیمه از مباحث متعددی از جمله خصوصی سازی و نوسانات نرخ ارز تاثیر می پذیرد اما باید بیش از هر چیزی این نکته را به دولت یادآوری کرد که باید اقتصاد را برای فعالان اقتصادی پیش بینی پذیر کند تا پس از آن بتوان ریسک های اقتصادی را بیمه نمود.

وی افزود: اکنون پیش بینی اقتصاد ایران با مشکلات بسیاری مواجه است و بنابراین تغییرات نرخ ارز نیز اثرات مثبت و یا منفی بر روی آن به جای می گذارد. بنابراین فعالان اقتصادی انتظار دارند تا بتوان اقتصاد را به صورت پیش بینی پذیر داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: صنعت بیمه نوسانات نرخ ارز بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید حمایتی مرغ به هزارتن در روز رسید

حسین شیرزاد مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال، شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به جامعه مرغداران نموده است، به‌گونه‌ای که عمده انبارهای مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

او با تاکید بر اینکه با همه ظرفیت‌مان متعهد به خرید مرغ هستیم، افزود: با شیب ۲۷ درصدی طی یکماه گذشته شرکت به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن مرغ رسیده است. البته خرید مرغ از اسفندماه آغاز گردیده بود و در ماه مبارک حدود ۱۷ هزارتن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

 مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیرکشتاری اتفاق افتاده چنانکه تا ۵۹ روزگی مرغ را نگه می‌دارند. پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور می‌باشد.

او در ادامه افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف کرده و با افتخار تکمیل، کهنه و نو شدن ذخایر استراتژیک مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول تاکید کرد: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه درگردش مکفی و بیمه قیمت محصولات‌اش دارد و برای این منظور حتما باید کریدورهای صادراتی فعال شود.

 شیرزاد با بیان اینکه صادرکنندگان عدد وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم و نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام افزود: صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک  تولیدنمایی هستیم.

شیرزاد گفت: در حال حاضر همکاران شرکت و مدیران استانی بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • خرید حمایتی مرغ به هزارتن در روز رسید
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!