Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-05@03:28:00 GMT

با مهندسی ژنتیک مقاومت گیاه کاکائو بالا می رود

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۷۹۵۴۷

با مهندسی ژنتیک مقاومت گیاه کاکائو بالا می رود

رکنا: برای رشد بهتر و مقابله با بیماری هایی که کاکائو را تهدید می کند مهندسی ژنتیک به کمک آمد.

محققان با استفاده از روش مهندسی ژنتیک مقاومت گیاه کاکائو در برابر بیماری ها را افزودند.

به گزارش میل آنلاین، سالانه بخش قابل توجهی از گیاهانی که که شکلات تمام دنیا را تولید می کنند، به دلیل آفت ها از بین می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا گیاه شناسان دانشگاه «پن» (Penn) راه حلی برای از بین بردن دلیل این بیمار ها یافته اند. آنها با استفاده از ابزار قدرتمند اصلاح ژنتیک CRISPR-Cas۹ در درختان کاکائو نشانه هایی از ویژگی ها مطلوب مانند افزایش مقاومت در برابر بیماری ها را پرورش دادند.

اندرو فیشر محقق پست دکترا دانشگاه پن در این باره می گوید: در غرب آفریقا شیوع بیمار های قارچی به ویرانی تمام میوه های کاکائو در یک مزرعه منجر می شود. از آنجا که بیماری ها یکی از مشکلات همیشگی پرورش کاکائو هستند، بهبود مقاومت گیاه دربرابر بیماری ها برای محققان اولویت دارد. اما پرورش گونه های مقاوم در برابر بیماری این گیاه فرایند مشکلی است.

در این تحقیق دانشمندان برای نخستین بار امکان استفاده موفقیت آمیز از فناوری CRISPR را برای بهبود کاکائو نوع Theobroma به کار گرفتند.به هرحال در تحقیقات قبلی ژنی به نام TcNPR۳ را شناسایی شده بود که عکس العمل گیاه به بیماری را سرکوب می کند.

محققان معتقد بودند با استفاده از روش CRISPR می توان ژن مذکور را خاموش کرد و در نتیجه مقاومت گیاه به بیماری بیشتر می شود. آنها این فرضیه را با اضافه کردن اجزای CRISPR-Cas۹ به برگ های جدا شده گیاه کاکائو آزمایش کردند. در مرحله بعد برگ ها را به یک پاتوژن طبیعی آلوده کردند. در این مرحله گیاهان نسبت به بیماری مقاومت نشان دادند.

این نتایج نشان می دهد جهش بخش اندکی از ژن های هدف گیری شده، به مقاومت سیستماتیک در گیاه منجر می شود.مارک گیلتینان استاد بیولوژی مولکولی و رهبر این تحقیق می گوید: ما در آزمایشگاه چند ابزار برای بهبود کاکائو ابداع کردیم و CRISPR روشی فراتر از یک ابزار صرف است.هدف نهایی این تحقیق ارتقای استاندارد های پروش و تثبت ذخیره کاکائو با پرورش گیاهانی مقاوم در برابر بیماری است.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت مهم ترین های 24 ساعت موفقیت رشد ژنتیک آفریقا تهدید بیماری کاکائو عکس ایران دختر قتل اعدام مرد حوادث تهران پسر فیلم پدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۷۹۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از آغاز تکثیر میگو برای تولید لارو این آبزی و ذخیره‌سازی در استخرهای پرورشی استان بوشهر خبر داد و گفت: ۵۱ هزار قطعه مولد میگو برای تولید بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو به‌کارگیری شده است. - اخبار استانها -

مهدی تنگستانی مکان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به آغاز فصل پرورش میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر اظهار داشت: در این راستا مراکز تکثیر تولید لارو و بچه میگو در نقاط مختلف استان بوشهر فعالیت خود را آغاز کردند.

وی از واردات 26 هزار مولد میگو خارجی SPF به بوشهر خبر داد و بیان کرد: در بازدیدهای انجام شده این مولدها پست لاروهای قوی میگو تولید کرده‌اند که می‌تواند در تولید میگو پرورشی کمک قابل توجهی کند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر مقابله با بیماری میگو با مشارکت پرورش‌دهنده امکان‌پذیر دانست و بیان کرد: بیماری میگو پرورشی یک بیماری مدیریتی است و امسال هم وجود دارد و باید با همکاری تولیدکنندگان میگو پرورشی این بیماری مهار و کنترل شود.

تنگستانی کاهش مخاطرات بیماری در سطح اراضی پرورش این آبزی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا بخش دولتی تمهیدات لازم و آموزش‌های لازم، شرایط قرنطینه‌ای، زیستی و بهداشتی که نقش مهمی در مهار و کاهش مخاطرات بیماری میگو پرورشی دارد به تولیدکنندگان میگو پرورشی ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه در کنار مولد خارجی، 25 هزار مولد داخلی هم در تولید لارو و بچه میگو فعال شده است، گفت: در مجموع 51 هزار مولد در مراکز تکثیر میگو استان بوشهر در تولید بیش از 2 میلیارد قطعه بچه میگو مورد نیاز استخرهای پرورش این آبزیان فعال شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ردیابی بیماری میگو پرورشی را از دیگر برنامه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون مولدها و پست لاروهای میگو سالم هستند ولی برای مهار و جلوگیری از شیوع بیماری، مدیریت آب استخر، تولید و توزیع غذای بچه میگو و استفاده از تجهیزات توسط پرورش‌دهنده این آبزی یک ضرورت است.

تنگستانی با بیان اینکه کارشناسان دامپزشکی در کنار تولیدکنندگان پرورش میگو در سایت‌های مختلف استان بوشهر قرار دارند، گفت: همکاری کارشناسان دامپزشکی با پرورش‌دهنده میگو در همه سطوح وجود دارد تا ان‌شاءالله تولید مورد نظر در سال جاری محقق شود.

وی جابه‌جایی و ذخیره‌سازی بچه میگو در استخر پرورشی را بر اساس مجوز دانست و بیان کرد: لاروریزی و ذخیره‌سازی در استخر پرورشی نباید بیش از مجوز تعیین شده، توسط دامپزشکی و کد اتحادیه پرورش‌دهنده میگو و شیلات برای هر مزرعه باشد.

.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • لاستیک نانویی بسیار سبک به بازار آمد
  • علائم فشار خون بالا
  • کاکائو: مدرسه فوتسال ایران را می‌ستایم/با یک اشتباه حذف شدیم
  • ین ژاپن بالا رفت
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی