Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@13:25:25 GMT

امسال یکصد هزار ماهی سوف 100 گرمی تولید می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۰۰۷۰

امسال یکصد هزار ماهی سوف 100 گرمی تولید می شود

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد پورکاظمی روز شنبه در مراسم معارفه رئیس مرکز آبزی پروری کشور در بندرانزلی با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اینکه پرورش ماهی در قفس به عنوان یک رسالت ملی است، موسسه تحقیقات شیلات مکلف است از این فعالیت ها بر اساس اصول علمی و فعالیت ها حمایت کند.
وی با اشاره به بحران آب، محدودیت اراضی کشاورزی و همچنین لزوم استفاده بهینه از ظرفیت آبی موجود در دریای خزر افزود: اولویت دوم سازمان شیلات، معرفی گونه های جدید به صنعت آبزی پروری است که در سال گذشته با همکاری اداره کل شیلات گیلان یک هزار و یکصد گونه ماهی سوف با وزن متوسط 70 گرم تولید شد و تا پایان امسال تولید یکصد هزار ماهی سوف 100 گرمی به عنوان یکی از گونه های جایگزین ماهیان پرورش یافته در قفس در دستور کار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پورکاظمی با اشاره به ضرورت پرورش ماهی سفید به عنوان یکی از ماهیان با ارزش خزر تاکید کرد: بیوتکنیک ماهی گونه اسبله و همچنین شاه میگو و پروژه اصلاح نژاد کپورماهیان نیز در دستور کار سازمان شیلات است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر ماهیان پرورشی در کشور منشأ ژنتیکی داخلی ندارند، یادآور شد: گونه ماهیان کپور از کشورهای چین، مجارستان و رومانی، ماهی قزل آلا از کشورهای اروپایی، میگوی وانومی از کشورهای آسیای جنوب شرقی و آمریکای جنوبی وارد می شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سازمان شیلات با اشاره به تصویب طرح 2 میلیارد تومانی برای اصلاح نژاد کپور ماهیان در کشور گفت: یک میلیارد تومان از این مبلغ توسط استانداری خوزستان، 600 میلیون تومان از سوی معاونت علمی سازمان شیلات و 400 میلیون تومان نیز از سوی موسسه آبزی پروری اختصاص یافته است.
به گفته پورکاظمی، با توجه به حمایت مالی استانداری خوزستان، این کار در اهواز انجام و ماموریت پشتیبانی و الگوبرداری آن به پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور در بندرانزلی داده شده و برای آغاز کار 500 هزار تخم اصلاح نژاد شده ماهی کپور ، امروز وارد گیلان شد.
وی ایجاد بانک ژن گونه های ماهیان در حال انقراض را یکی دیگر از اولویت های سازمان شیلات ذکر و تصریح کرد: حدود 10 گونه ماهی در خزر وجود دارد که زمانی از گونه های اقتصادی و در سبد صید جامعه صیاد و بهره بردار بود و هم اکنون به تعداد بسیار اندکی صید می شود .
به گفته پورکاظمی، گونه ماهی ماش و سس ماهی در اولویت تکثیر و پرورش قرار دارد که با توجه به پیگیری های انجام شده، باید زیر ساخت های لازم فراهم شود تا با اطلاع رسانی از سوی رسانه های جمعی و همچنین فراخوان استانی و نیز در کل خزر جنوبی در صورت مشاهده این گونه آن را به مرکز آبزی پروری آب های داخلی کشور به عنوان مرکز ژن تحویل دهند تا با همکاری شیلات بتوان بیوتکنیک آن را به دست آورده و بچه ماهیان مولدسازی شوند.
وی با تاکید بر اینکه برای بازسازی ذخایر باید به سوی فناوری های جدید رفت، بیان کرد: باید فعالیت ها به سمتی باشد که با توجه به بحران آب ، تغییر اقلیم ، کاهش بارش ها و همچنین کاهش مهاجرت ماهیان سفید در شمال و گونه های دیگر در جنوب، راهکارهای جدید برای رفع این آسیب در درجه اول برای خود گونه های آبزیان و در درجه دوم برای بهره برداران و صیادان تعیین شود.
پورکاظمی با اشاره به اهمیت تولید و کشت جلبک ها و گیاهان آبزی خصوصا در سواحل جنوب کشور گفت: صدف های خوراکی، خرچنگ ها، خیار دریایی و موارد دیگری نیز وجود دارد که در اکوسیستم های شمال نیز می توان به صورت تجاری سازی وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه کشورهای آسیای جنوب شرقی سه درصد از سرانه کشور خود را از طریق محصولات زیست فناوری تامین می کنند، افزود: می توان از دریا به عنوان محور توسعه و تولید هزاران فرآورده دارویی ، آرایشی ، خوراکی و مالی استفاده بهینه کرد و با توجه به ظرفیت های علمی در دانشگاه های کشور دسترسی به این هدف دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به اینکه برآورد ذخایر و تولید واکسن در دستور کار این مرکز قرار دارد، گفت: تولید سه واکسن علیه VHS,IPN,IHN را در برنامه داریم که دراین راستا با موسسه سرم سازی رازی مذاکراتی صورت گرفته و امیدواریم تا پایان سال آینده به این موفقیت دست یابیم.
پورکاظمی با اشاره به آب اندازی کشتی گیلان برای انجام گشت های تحقیقاتی در سال جاری تصریح کرد: تا کنون بیش از 2 و نیم میلیارد تومان برای راه اندازی و به آب اندازی این کشتی هزینه شده که با به آب اندازی این کشتی، روند تحقیقات آبزی پروری شتاب می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا در پایان این مراسم علیرضا ولی پور به عنوان رئیس جدید مرکز آبزی پروری آب های داخلی کشور معرفی شد.
7471/2007
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 پرورش ماهی صنعت کشاورزی کشورهای اروپایی وزن موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی

نامدار ملکپور اظهار داشت: با توجه به وجود استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخر‌های ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخر‌های ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

ملکپور اضافه کرد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

بیشتر بخوانید

تولید ۸۰ درصد تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا در چهارمحال و بختیاری

وی بیان داشت: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخر‌ها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

ملکپور ادامه داد: از مزایای پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخر‌های کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • تامین زیرساخت‌های صادراتی مهمترین حلقه زنجیره ارزش
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی