Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@18:14:07 GMT

اصفهان می تواند الگویی برای برنامه های توسعه کشور باشد

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۳۴۱۶

اصفهان می تواند الگویی برای برنامه های توسعه کشور باشد

به گزارش ایرنا، محسن مهرعلیزاده روز سه شنبه در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان اصفهان افزود: استان اصفهان از تمامی ابعاد مانند تاریخی، منابع انسانی، اقتصادی و اجتماعی، حضور در صحنه های دفاع مقدس، نوآوری و خلاقیت، یکی از استان های سرآمد است که می‌تواند در راستای اهداف دولت به عنوان پایلوت برای سایر استان ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در استان اصفهان در امور زیربنایی مانند آب و مدیریت منابع و مصارف آب اقدامات خوبی صورت گرفته که می تواند الگوی خوبی برای کشور باشد.
مهرعلیزاده همچنین جایگاه استان را در حوزه گردشگری، تکنولوژی، خلاقیت و نوآوری بی بدیل دانست.
وی با بیان مشکلات اصلی استان در سه حوزه آب، محیط زیست و بیکاری گفت: مشکل آب امسال خیلی ویژه است و میزان ورودی آب به حوضه آبریز زاینده رود کمتر از 400 میلیون مترمکعب پیش بینی شده است.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: با ابتکار عمل دولت و حمایت ویژه رئیس جمهوری، کارگروه سازگاری با کم آبی بدنبال تغییر این دیدگاه که به جای پیدایش منابع جدید باید به فکر مصرف صحیح باشیم ،تشکیل شد.
وی از رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد که اختیارات بیشتری به استانها و دستگاه‌های استانی داده شود زیرا در غیر این صورت نمی‌توان از تمامی پتانسیل و ظرفیت‌های استان ها استفاده کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان نیز در این جلسه نرخ بیکاری سل گذشته را ۱۴.۴ درصد عنوان کرد و گفت: هم اکنون در استان از مجموع 250 هزار نفر افراد جویای کار 90 هزار دانش آموخته هستند.
محسن نیرومند افزود: در طرح اشتغال فراگیر در مجموع یکهزار و 650 میلیارد تومان اعتبار وجود دارد و 66 درصد اعتبارات آماده انتقال به بانکهاست.
وی خاطرنشان کرد: گلوگاه و مشکل ما بانکها هستند که با داشتن قوانین دست و پا گیر قدرت تخصیص اعتبارات لازم را ندارند.
نیرومند میزان اعتبارات روستایی را 254 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بدلیل نرخ پایین سود، استقبال بالایی از این اعتبارات شده است.
وی خاطرنشان کرد: تصمیمات خوبی در زمینه تامین اعتبارات گرفته شده است اما نیازمند افزایش اختیارات استانهاست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: برای هدفمند شدن اعتبارات باید سهم منطقه‌ای، دستگاهی و شهرستانی اشتغال در اختیار مراکز استانها قرار گیرد.
جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان اصفهان روز سه شنبه با حضور محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در استانداری اصفهان برگزار شد.
ت/6994/ 6022
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اصفهان اقتصاد مقاومتی اقتصادی و اجتماعی خلاقیت سازمان برنامه و بودجه موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۳۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور