Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@10:15:49 GMT

چند توصيه براي تسريع بهبودي پس از جراحي دندان عقل

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۳۴۷۴

چند توصيه براي تسريع بهبودي پس از جراحي دندان عقل

خبرگزاري آريا -

از مسواک زدن در محل جراحي و شستشوي دهان خودداري کنيد
عمل جراحي براي کشيدن دندان عقل يکي از رايج‌ترين جراحي‌هاي دندان است که براي بهبودي تا دو هفته فرصت نياز داشته و مراقبت درست از جراحت‌ها مي‌تواند به فرد کمک کند تا با سرعت بيشتري بهبود يابد.
دندان‌هاي عقل، دندان‌هاي بزرگي هستند که در بيشتر افراد بين سنين 17 تا 25 سالگي در انتهاي دهان رشد مي‌کنند اما ممکن است برخي افراد دندان عقل نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در برخي موارد لثه‌ جاي کافي براي رشد دندان‌هاي عقل ندارد که باعث مي‌شود اين دندان‌ها به صورت نصفه يا با زاويه‌اي نامناسب رشد کنند و باعث بروز مشکلاتي مانند درد يا عفونت شوند.
اثرات ناشي از جراحي دندان عقل به طور تدريجي بهبود مي‌يابد و کبودي، تورم و درد پس از جراحي براي التيام به زمان نياز دارد. در برخي از موارد پس از جراحي فرد به بخيه نياز دارد که معمولا پس از يک هفته بخيه‌ها برداشته مي‌شوند. فرايند بهبود اين جراحي بدين ترتيب است که:
- 24 ساعت اول: لخته‌هاي خون شکل مي‌گيرند.
- دو تا سه روز: تورم دهان و گونه‌ها بهبود مي‌يابد.
- هفت روز: دندان پزشک بخيه‌ها را بر مي‌دارد.
- هفت تا 10 روز: سفتي و خشکي فک از بين مي‌رود.
- دو هفته: هر گونه کبودي روي صورت ناپديد مي‌شود.
اگرچه زمان بهبودي براي افراد متفاوت است اما در صورت آلودگي زخم‌ها يا دستکاري لخته‌هاي خوني، روند بهبودي طولاني‌تر خواهد شد. لخته‌هاي خون بخش مهمي از روند بهبود هستند چرا که از خون ريزي بيش از حد جلوگيري و از عفونت زخم محافظت کرده و اجازه مي‌دهند که بافت جديد رشد کند و همچنين از استخوان‌هاي در معرض هوا محافظت مي‌کنند و به همين دليل نبايد در 24 ساعت اول از بين بروند.

عمل جراحي براي کشيدن دندان عقل يکي از رايج‌ترين جراحي‌هاي دندان است
بنابراين از مسواک زدن در محل جراحي، شستشوي دهان، نوشيدن نوشيدني‌هاي گرم، خوردن غذاهايي که به جويدن نياز دارند، مکيدن با ني، سيگار کشيدن و نوشيدن الکل حداقل تا 24 ساعت خودداري کنيد و پس از اين مدت دهان خود را به آرامي با محلول ضد عفوني شست و شو دهيد.
بعد از جراحي اطلاعات دقيق مراقبت‌ها و طرز استفاده از داروهاي تجويزي را از دندان پزشک خود بگيريد. به طور معمول دندانپزشکان توصيه‌هايي اين چنيني بعد از عمل جراحي دندان عقل دارند:
- فشردن گاز استريل در ناحيه جراحي براي 30 دقيقه
- استفاده از کمپرس يخ روي صورت در محل جراحي تا چند ساعت پس از جراحي به صورتي که 15 دقيقه آن را روي صورت قرار داده و 15 دقيقه صورت را استراحت دهيد.
- استفاده از داروهاي مسکن پس از جراحي دندان عقل
برخي افراد براي انجام اين عمل جراحي بطور کامل بيهوش مي‌شوند. اين افراد تا 48 ساعت قادر به رانندگي نبوده و بهتر است يک الي دو روز مدرسه يا سرکار نروند.
همچنين علاوه بر استفاده از محلول ضد عفوني کننده براي جلوگيري از عفونت مي‌توانيد با شستشو با آب گرم و نمک به کاهش تورم و تسکين درد ناشي از زخم کمک کنيد. استفاده از بالش بلند به هنگام خواب و پرهيز از ورزش در روزهاي اول نيز توصيه مي‌شود.
در چند روز اول از خوردن غذاهايي که به جويدن نياز دارند اجتناب کرده و با سمت جراحي شده غذا نخوريد.
خوراکي‌هايي چون سوپ، ژله، رشته فرنگي نرم، تخم مرغ و موز له شده بسيار مناسب هستند.
با مراقبت مناسب بهبودي به طور معمول حدود دو هفته زمان مي‌برد.
در صورت بروز عفونت مصرف آنتي بيوتيک‌ها الزامي است. از علائم عفونت، درد، تورم، درجه حرارت بالاي بدن و زردي يا سفيدي اطراف زخم را مي‌توان نام برد.
احتمال عوارض پس از اين جراحي در صورت مراقبت‌هاي مناسب بعيد است. اما در صورتي که فرد دچار درد شديد، خون ريزي‌هاي زياد، تب يا هر نوع علائم غيرمنتظره شد بايد به پزشک يا دندان پزشک مراجعه کند.
منبع: isna.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۳۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، زهرا سید معملی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: سال جاری تمرکزمان این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم و از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌تواند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کند در سایر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری می‌کند، گفت: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد و این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار است، همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سید معملی ادامه داد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند، بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند، همچنین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندان‌پزشکان نیست.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف مشخص در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که بیماری‌های دهان و بیماری‌های دیگر را ایجاد می‌کند، به مسئله بهداشت دهان و دندان پرداخته شود، البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود، دندان‌پزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت می‌کنم.

کد خبر 748389

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!