Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال 6200 هکتار ازاراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری تجهیز می شود.

اسمعیل کریم‌ زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر ضرورت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار در سطح استان، اظهار کرد: تاکنون در سطح 56 هزار و 870 هکتار از اراضی کشاورزی در استان سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده و در سال گذشته 4875 هکتار از اراضی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شد که نتیجه اقدامات فوق افزایش 40 درصدی راندمان آبیاری و صرفه‌جوئی در مصرف آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مزایای استفاده از سیستم های آبیاری‌های نوین، افزود: با اجرای طرح‌های نوین آبیاری، متوسط ظرفیت افزایش عملکرد محصول بیش از 30 درصد و متوسط ظرفیت کاهش مصرف سم و کود شیمیائی 25 درصد را شامل شده است و در سالهای اخیر اجرای طرح های نوین ابیاری با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه شتاب بیشتری گرفته است.

وی به اقدامات صورت گرفته در زمینه مطالعه و اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی اشاره و اضافه کرد: مطالعه و احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی در سه حوضه ارس، حوضه دریاچه ارومیه و پایاب سد سیلوه  پیرانشهر با هدف افزایش راندمان آبیاری در حال اجرا بوده که از محل اعتبارات ملی، احیای دریاچه ارومیه و صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: پروژه‌های طرح زهکشی  در اراضی پایاب سد زولا و دریک سلماس، بادین آباد، بالابان، پایاب سد سیلوه، دشت جلدیان و دشت پیرانشهر، قنبرکندی، قیقاج و کرم آباد پلدشت، شهید قنبری ماکو، پایاب سد آغ چای (دشت چایپاره)، پایاب سد مهاباد، پایاب بند نوروزلوی میاندوآب و حوضه رود خانه نازلو ارومیه در حال اجراست.

کریم زاده بیان کرد: همچنین اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری، زهکشی و آبیاری تحت فشار در سطح 61 هزار و 570 هکتار در شهرستان‌های مرزی در حال اجرا است که در حوضه ارس در سطح 47 هزار و 910 هکتار شامل پایاب سد اغ ‎ چای، دشت نازک، قیقاج، شهید قنبری، کرم ‎ آباد، قنبرکندی و بویلاپوش و در حوزه غرب کشور در سطح 16 هزار و 650 هکتار شامل پایاب سد سیلوه، تمرچین، بادین‌آباد، قلعه تراش جلدیان و سروکانی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی عنوان کرد: هم اکنون عملیات اجرایی طرح جامع اجرای شبکه‌های فرعی و آبیاری تحت فشار در حوضه ارس و زاب پیرانشهر در سطح 61 هزار و 570 هکتار به تعداد 24 پروژه در حال اجرا بوده که تاکنون 8 هزار و 520 میلیارد ریال اعتبار تخصیص و هزینه شده است.

وی با اشاره به فرایند و اهداف اجرای طرح شبکه‌های فرعی و آبیاری تحت فشار، گفت: عملیات اجرایی تاکنون به مقدار 37 هزار هکتار به اتمام رسیده است، اجرای طرح ‎ ها با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و بومی منطقه و بر اساس تهیه نقشه ‎ های کاداستراراضی پیاده سازی و اجرا می ‎شود که امیدواریم تا پایان سال 97 این عملیات، نهایی و به اتمام برسد.

کریم زاده تاکید کرد: اجرای  این  طرح در راستای افزایش راندمان آبیاری و جلوگیری از مهاجرت روستائیان، تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال موثر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای درآمد و رفاه روستائیان صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اجرای طرح انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی استان، اظهار کرد: عملکرد اجرای این طرح از سال 1392 تاکنون به میزان 474 کیلومتر است که از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه اجرا می‌شود و تاکنون مبلغ 290 میلیارد ریال هزینه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به اقدامات صورت گرفته در خصوص طرح تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدها و شبکه‌های مدرن اشاره و عنوان کرد: عملکرد این طرح در مدت سه سال در سطح 644 هکتار بوده و اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح نیز مبلغ 17 هزار و 300 میلیون ریال بوده است.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی زیرسدها و شبکه‌های مدرن بهبود وضع معیشت ساکنین منطقه، ارتقا درآمد و سطح زندگی مرزنشینان است، ادامه داد: این طرح در دشت زنگنه پلدشت به مساحت 3750 هکتار اجرا شده و پیشرفت فیزیکی پروژه معادل 80 درصد است.

کریم‌زاده به اجرای پروژه‌های اصلاح سیستم آبیاری از محل اعتبارات عمرانی آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: تعداد 187 پروژه با اعتبار 310 میلیارد ریال شامل احداث کانال‌های آبیاری عمومی، اجرای طرح‌های کوچک تامین آب، احداث استخر ذخیره آب کشاورزی، انتقال آب با لوله، لایروبی و مرمت قنوات در سطح استان برنامه ریزی شده است تا در قالب اعتبارات مصوب به تناسب دریافت تخصیص اجرا شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۴۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمدرضا حسینی با اعلام خبر اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان افزود: در راستای رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین موازی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر از ابتدای اجرای این قانون از تعداد هزار و ۱۲ پلاک موجود در استان ،۴۹۰ پلاک، مشمول رفع تداخلات اراضی تشخیص داده شده است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم، رفع تداخلات اراضی ۴۹۰ پلاک مشمول شهرستان‌های سیستان و بلوچستان در سطح حدود ۱۱ میلیون هکتار به پایان رسیده که بر این اساس، میزان ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار ملی و۲۸۷ هزار هکتار غیر ملی تشخیص داده شده که با این اقدام ارزشمند، پس از ۶۰ سال زمینه صدور اسناد کشاورزی فراهم شده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از اثرات بارز رفع تداخلات تضمین امنیت سرمایه گذاری و امنیت غذایی و درنتیجه کاهش پرونده‌های حقوقی در محاکم قضائی است.

کد خبر 6094824

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری