Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:07:18 GMT

معضلات جامعه در نظریه های علمی استاد عبدالهی هویدا بود

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۸۵۵۹۱

معضلات جامعه در نظریه های علمی استاد عبدالهی هویدا بود

ایلام - ایرنا - رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفت: استاد محمد عبدالهی نظریه پردازی بود که در کنار ارائه نظریات جامعه شناسی، نگاهی عمیق به مسائل و مشکلات جامعه داشت و واقعیت های جامعه را در نظریه های علمی و عملی خود می گنجاند.

به گزارش ایرنا، سید حسین سراج زاده روز یکشنبه در همایش نکوداشت مقام علمی دکتر محمد عبدالهی موسس انجمن جامعه شناسی ایران اظهار کرد: ایشان مسائل، خواست، مطالبات و نیاز جامعه را درک می کرد و به این موارد اشراف کامل و برای کاهش یا رفع آن مشکلات راهکار عملی داشت و دغدغه های جامعه را در قالب پروژه های ملی مطرح و به مسئولان گوشزد می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: یکی از شاخصه های بارز استاد عبدالهی حضور در بطن اجتماع بود و تمام تلاش وی استفاده از توان انجمن های مردم نهاد جامعه شناسی برای رسیدگی به وضعیت جامعه بود و این علم را از درون دانشگاه به دل اجتماع وارد کرد و‌ حلقه اصلی اتصال رشته جامعه شناسی، اجتماع و مسئولان بود.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران یادآور شد: عبدالهی نقشی مهم در تثبیت علم جامعه شناسی داشت و این علم را به عنوان یکی از پایه های اصلی شاخه علوم انسانی و نظری را در سطح دانشگاه های کشور معرفی کرد.
سراج زاده گفت: رشته جامعه شناسی با توجه به حساسیت و وظیفه ای که دارد باید از حصار دانشگاه خارج و برای شناخت، بررسی و تحلیل معضلات و مباحث جامعه باید وارد بطن اجتماع شود و جامعه شناسی به عنوان یکی از پایه های شاخه علوم انسانی پلی بین جامعه، شناسایی مشکلات و معضلات اجتماع، مردم، پژوهشگران و مسئولان دستگاه های اجرایی است.
وی با بیان اینکه جوامع کنونی سرشار از مشکلات و مسائل اجتماعی است، افزود: رفع این مشکلات نیازمند تغییر رویکرد و‌ بینش مسئولان اجرایی و علمی کشور توسط جامعه شناسان است و‌ تغییر نگاه مسئولان و جامعه شناسان موجب رفع مشکلات اجتماع و مردم می شود.
سراج زاده یادآور شد: حل مشکلات اجتماعی ایران تنها با تغییر فهم و درک دقیق از معضلات جامعه و نیز تحلیل، ارائه راهکار این مشکلات از سوی پژوهشگران، مسئولان و جامعه شناسان امکان پذیر است و در این راه باید سرمایه های علوم اجتماعی و انسانی استفاده و بکارگیری شوند.
وی تاکید کرد: پروژه ها و تحقیقات علمی در حوزه جامعه شناسی با توجه به اهمیت موضوع که برگرفته از ارتباط مستقیم با اجتماع است، حساسیت بسیار بالایی دارد چرا که باید این پژوهش ها راهی برای رفع مشکلات جامعه داشته نه اینکه با بی دقتی و فارغ از اطلاعات دقیق و روشن در خصوص آن مشکل خود به یک معضل تبدیل شود.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران افزود: باید جامعه شناسان و عالمان و فعالان این رشته برای شناخت، تحلیل و رفع مشکلات جامعه بدور از تنگ نظری فکری از دیگر سرمایه های فکری و علمی موافق و مخالف بهره گیری و هم افزایی کند و در راستای تحقق اهداف پژوهش ها پذیرای همه سلایق فکری، احزاب، گروه های متنوع باشند و نگاهی فرافکری داشته باشند.
سراج زاده افزود: جامعه شناسی نباید تنها یک علم آکادمیک باشد بلکه هدف اصلی شکل گیری این رشته شناسایی مشکلات و حلال معضلات و تلاش برای بهبود زندگی مردم جامعه است.
این همایش با حضور اساتید برجسته جامعه شناسی کشور، مسئولان دستگاه های فرهنگی استان خانواده دکتر عبدالهی، اساتید و دانشجویان رشته جامعه شناسی دانشگاه ایلام برگزار شد.
در پایان این همایش از خانواده دکتر عبدالهی تقدیر شد.
محمد عبداللهی در اول شهریور 1323 در ایلام به دنیا آمد، سال 1349 لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد و سال 1357 از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.
وی از سال 1378 تا 1382 رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاوه بر آن عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (1362- 1382)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (1381- 1383)، مدیر گروه جامه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره 6 ساله) بود.
عبداللهی در طول حیات خود 35 تحقیق علمی انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعالیت‌های تالیفی این استاد جامعه شناسی است.
از محمد عبداللهی 52 مقاله علمی در مجلات معتبر ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است، همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از ؛ استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1387.
محمد عبداللهی شامگاه جمعه 3 دی ماه 1389 درگذشت.
7172/6119

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه ايلام همايش نكوداشت محمد عبدالهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۸۵۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع دانشجویی در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی مقابل دانشگاه تهران

دانشجویان دانشگاه تهران امشب بعد از نماز مغرب و عشاء با حضوری پرشور در اعتراض به سرکوب دانشجویان آزادی خواهتوسط حکومت های غربی در مقابل دانشگاه تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، محمد علی زلفی گل در اجتماع دانشجویان مقابل دانشگاه تهران در انتقاد به رفتار دولت های غربی نسبت به اعتراض دانشگاهیان به جنایت های رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ای دنیا حرمت دانشگاه های ما در عین آزاداندیشی را ببینید، قانون جمهوری اسلامی اجازه ورود نیروهای امنیتی و انتظامی به داخل دانشگاه ها را منع کرده است، قانون جمهوری اسلامی اجازه ورود نیروهای نظامی و انتظامی را به داخل دانشگاه ها نمی دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حالی که ما دیدیم که چگونه نیروهای نظامی و امنیتی کشورهایی که ادعای حقوق بشر دارند و خود را مهدی آزادی بیان می دانند، دیدید چگونه با دانشجویان معترض، حق گو و حق طلب برخورد می کنند. ای مردم جهان ببینید و برای قوانین پیشرفته جمهوری اسلامی احترام ویژه قائل شوید. ای مردم دنیا و جامعه دانشگاهی دنیا ببینید در جمهوری اسلامی جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی از چنان حرمتی برخوردار است که محیط دانشگاه ها نیروهای امنیتی در بدترین شرایط اجازه ورود ندارند و خودتان را با جمهوری اسلامی مقایسه کنید که از چه آزادی های برخوردار است.

وزیر علوم تاکید کرد: ای مردم جهان ببینید و مقایسه کنید که جمهوری اسلامی برای آزاداندیشی، حق گویی و حق طلبی چه حرمتی قائل است و کشورهای سلطه گر که ادعای آزادی، دمکراسی و حقوق بشر دارند، چگونه برخورد می کنند. ما از وجدان بیدار جامعه   جامعه دانشگاهی، استادان و دانشجویان سراسر دنیا به ویژه آمریکا، فرانسه، استرالیا، کشورهای عربی که حاضر شدند از مظلوم دفاع کردند و با ظلم مقابله می کنند سپاسگزاریم و وجدان بیدار شما را تمام قد می ستاییم و تمام قد با شما در عرصه حضور داریم.

زلفی گل خاطرنشان کرد: ای مردم دنیا و سازمان ملل اعتراض جامعه فرهیخته را ببین و در مقابل ظلم و ستم از خود حساسیت نشان بده از جامعه دانشگاهی بیاموز در مقابل ستم و در حمایت از ستم دیدگان به میدان بیا و در اسرع وقت تصمیماتی بگیر تا در آینده شرمنده نباشی. ای مردم آزاده دنیا به میدان بیایید در مقابل ظلم؛ ستم، کودک کشی، کشته شدن غیرنظامیان بایستید اگر دیر تصمیم بگیرید در آینده شرمنده دنیا و مردم ستم دیده غزه خواهید شد.

دیگر خبرها

  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • اجتماع همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین +عکس
  • اجتماع دانشجویی در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی مقابل دانشگاه تهران
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد