Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: یک عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه هر بیانیه ای که صادر می شود نمی تواند بیانیه مجلس خبرگان رهبری تلقی شود، تصریح کرد: بیانیه رسمی خبرگان که به نام مجلس خبرگان تلقی می شود و رسمیت هم دارد این است که مطلب یا مطالبی را بنویسند و در صحن اجلاس مطرح کنند و آنجا بررسی شود و به تصویب اکثریت برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح گفت و گوی آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی با خبرنگار جماران را در ادامه می خوانید:

شما در جریان بیانیه امروز مجلس خبرگان هستید؟

نه؛ من در جریان نیستم.

 

بیانیه ای صادر کرده و در آخرین بند آن تأکید کرده اند که رئیس جمهور باید بابت خسارت های ناشی از برجام عذرخواهی کند. نظر شما در مورد این مسأله چیست؟

مجلس خبرگان می تواند سه نوع بیانیه صادر کند که بعضی ها رسمی و بعضی دیگر رسمی نیست. بیانیه رسمی خبرگان که به نام مجلس خبرگان تلقی می شود و رسمیت هم دارد این است که مطلب یا مطالبی را بنویسند و در صحن اجلاس مطرح کنند و آنجا بررسی شود و به تصویب اکثریت برسد؛ هر وقت به تصویب اکثریت رسید بیانیه رسمی مجلس خبرگان رهبری محسوب می شود.

مجلس خبرگان به این صورت می تواند نظر خود را اعلام کند ولی برای دیگران الزام آور نیست. چون این بیانیه قانون نیست که همه باید آن را اجرا کنند. مانند بیانیه هایی که در پایان هر اجلاس صادر می شود و مردم را به بعضی از مسائل دعوت می  کند و از بعضی مسائل بر حذر می دارد. این نوع بیانیه، بیانیه مجلس خبرگان تلقی می شود؛ گرچه همه به آن رأی ندهند.

یک نوع بیانیه هم این است که عده ای از خبرگان، اکثریت یا اقلیت، می توانند در رابطه با بعضی از مسائل چیزی بنویسند و امضا کنند و به رسانه ها بدهند. این رسمی نیست و به نام مجلس خبرگان هم نیست بلکه بیانیه نمایندگان مجلس خبرگان است. چون عده ای از نمایندگان آن را داده اند. این هم گاهی اتفاق می افتد. چون نماینده است و آزاد است که نظر خود را اعلام کند. البته کم اتفاق افتاده است.

 

این نظر می تواند به عنوان نظر خبرگان منتشر شود؟

نه؛ به عنوان نظر خبرگان و مجلس خبرگان نمی تواند و باید اسم تعدادی افرادی که آن را امضا کرده اند مشخص باشد. حتی به صورت کلی نمی توانند بگویند که چند نفر از خبرگان این طور می خواهند.

نوع سوم این است که هیأت رئیسه می تواند بررسی کند و نظر خودش را در مورد برخی از مسائل کشوری از ناحیه خبرگان اعلام کند. چون خبرگان در آیین نامه خود این اجازه را به هیأت رئیسه داده، هیأت رئیسه می تواند اعلام کند که این بیانیه هیأت رئیسه است. این هم از نظر قانونی اشکالی ندارد؛ چون در قانون اجازه آن داده شده است. اینجا دیگر لازم نیست که همه نمایندگان نظر بدهند و تصویب کنند.

 

موضوع دیگر این است که به لحاظ حقوقی و قانونی خبرگان می تواند در همه امور اجرایی کشور نظر بدهند؟

نظر دادن آزاد است؛ ولی باید رعایت شود که موجب اختلاف نشود و جوانب مسأله در نظر گرفته شود. شأن خبرگان، مصلحت ملی و فضای جامعه باید رعایت شود. وقتی که همه اینها رعایت شد، در حد نظر دادن اشکالی ندارد. اما خبرگان نمی تواند خارج از خودش قانون تصویب کند. طبق اصل 108 قانون اساسی، خبرگان فقط در حد خودش، اعضای خودش و مسائل مربوط به خودش حق قانون گذاری دارد که حتی به تأیید شورای نگهبان هم نیاز ندارد. اما خارج از خودش نمی تواند قانون گذاری کند؛ قانون تلقی نمی شود و الزام آور هم نیست.

 

نظر شما در مورد اینکه در بیانیه آمده است رئیس جمهور باید بابت برجام عذرخواهی کند چیست؟

دولت باید خودش جواب این را بگوید. من فقط این اندازه می گویم مسائلی که بهانه به دست دشمنان داخلی و خارجی بدهد و منشأ اختلاف و بگو و مگو در جامعه شود را بهتر است بر حذر باشند. داخل کشور ما مخالف و موافق زیاد است. موافقین و مخالفین با این مسأله داخل انقلاب هستند. شاید مصلحت نباشد که در داخل انقلاب، نظام و جامعه بگو و مگو ایجاد شود. چون دشمن احساس می کند که دو برد دارد؛ یکی اینکه همه زحمات ایرانیان و مسئولین را با یک کلمه نمایشی بر باد کرده و یک اختلاف هم در میان جامعه انداخته که به جان هم افتاده اند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 عضو مجلس خبرگان مجلس خبرگان رهبری جماران برجام خبرگان رهبری قانون نمایندگان مجلس آیین نامه جامعه شورای نگهبان انقلاب مجلس خبرگان رهبری آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی عذرخواهی رئیس جمهور موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۱۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور

معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی کم باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور در گفتگو با خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو در کرمان در خصوص آخرین وضعیت لایحه تقسیم استان‌های کرمان و تهران گفت: این لایحه با توجه به فرصت زمانی باقی مانده تا پایان مجلس فعلی، به مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد.

وی افزود: در بحث تقسیمات کشوری، موضوع تاسیس چندین استان جدید در کشور در دولت در حال نهایی شدن است، که این موضوع هم در مورد تهران و هم در مورد کرمان و احتمالا در مورد سیستان و بلوچستان صورت خواهد گرفت.

حسینی در مورد تاسیس استان کرمان جنوبی با توجه به قول رییس جمهور در سال ١٤٠١ در جمع مردم جیرفت نیز اظهار داشت: موضوع تاسیس استان کرمان جنوبی از نظر دولت نهایی شده است و قرار شد لایحه آن با موضوع تقسیم استان‌ تهران با هم به مجلس ارائه شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: موضوع تاسیس استان‌های جدید در دستور کار دولت است که بزودی بصورت یکجا اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: لایحه تاسیس استان‌های جدید در کرمان و تهران بزودی و در آینده‌ای نزدیک به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌گردد.

دیگر خبرها

  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • بایدن از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۴۸ اشتباه لفظی مرتکب شده است
  • عکس| واکنش فرشاد احمدزاده به انتقاد پیشکسوت استقلالی
  • تذکر معنادار امام جمعه تبریز به کاندیداهای دور دوم تبریز در انتخابات مجلس
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • انتقاد تند هاشم بیک‌زاده از رامین رضاییان و فرشاد احمدزاده + ویدئو
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»