Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-06@06:02:31 GMT

واکنش محسن هاشمی به انتخاب افشانی به عنوان شهردار تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۹۴۶۰۹

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه شهردار منتخب مورد حمایت شورا است، گفت: مطالب فضای مجازی که کاندیداها را به رجال سیاسی منتسب یا مدعی اعمال فشار بر اعضای شورا بود، به دور از واقعیت است.

به گزارش شریان نیوز،محسن هاشمی در جلسه علنی روز یکشنبه شورای شهری افزود: هفته آماده سازی مساجد برای استقبال از ماه مبارک رمضان را گرامی می داریم و امیدواریم هم با نظافت مساجد و زودون آلاینده ها از خانه های خداوند و هم با زدودن کینه ها و کدورتها از قلوبمان ، مهیای شرکت در ضیافت الهی شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره اقدام رییس جمهور آمریکا در اعلام خروج یکجانبه از برجام گفت: معاهدات بین المللی، از حضور دولتها اعتبار می گیرند و به اعضای آنها اعتبار می بخشند و عرصه روابط بین الملل نیز حوزه هزینه – فایده ، است و آنچه که مهم است برایند مثبت منافع ملی در این هزینه فایده است.

هاشمی ادامه داد: برجام، مانند هر معاهده دیگری دارای نقاط قوت و ضعفی برای طرفین بوده، اینکه دولت ایالات متحده از آن خارج شده است نشاندهنده آن است که تصمیم سازان این دولت، برآیند برجام را دیگر در راستای منافع ملی نمی بینند و اینکه جمهوری اسلامی و ۵ قدرت بین المللی دیگر در برجام باقی مانده اند ، نشان دهنده آن است که هنوز این معاهده را در مجموع به سود منافع ملی خود ارزیابی می کنند.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: امکان موفقیت در یک چالش بین المللی و بردن حداکثر سود از آن زمانی ممکن است که در داخل یک کشور ، وفاق و وحدت بر منافع ملی ایجاد شود ، تردید ، دودلی و درگیری های داخلی موجب تضعیف قدرت ملی و بروز بحران در سیاست خارجی هر کشوری است. 

وی گفت: اگر امروز منطق سیاست خارجی آمریکا توسط متحدان راهبردی و سنتی این کشور مانند اروپا،کانادا و ژاپن به چالش کشیده شده و بخش قابل توجهی از افکار عمومی، کارشناسان و نمایندگان مجلسین ایالات متحده با تصمیم ترامپ مخالفند وآن را به زیان منافع ملی آمریکا می دانند، این به منزله تضعیف موقعیت آمریکا در چالش خروج از برجام خواهد بود.

وی اضافه کرد: بنابراین اگر ما می خواهیم که منافع ملی کشور و اقتدار وثبات نظام جمهوری اسلامی در این چالش نه تنها تضعیف بلکه تقویت گردد باید همگرایی و کاهش اختلافات وتنش ها را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم. افراط وتفریط ، تشدید کننده اختلافات و تضعیف کننده قدرت ملی است و وفاق وهمدلی و وحدت، تقویت کننده موضع ما در این چالش بین المللی است.

رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی کنیم که اگرچه خود از مهمترین موافقان ومدافعان برجام بود اما نسبت به بدعهدی آمریکا نیز پیش بینی وهوشیاری لازم را داشت، ایشان نتیجه برجام را حتی در صورت بدعهدی آمریکا منزوی شدن ایالات متحده در جهان می دانست چون پیش از برجام همه قدرتهای جهانی حتی روسیه وچین ، علیه جمهوری اسلامی اجماع کرده بودند و امروز حتی متحدین استراتژیک آمریکا نیز در کنار ما ایستاده و دولت ترامپ تنها با رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی آن سوی معرکه باقی مانده اند.

وی گفت: در این مسیر اراده مصمم، وحدت ملی با محوریت رهبر معظم انقلاب و حمایت از سرداران حوزه دیپلماسی نظام ، ضامن تحقق وعده الهی در یاری مومنان وپیروزی خواهد بود که اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران همگام با سایر شهروندان در این چالش از منافع ملی ایران اسلامی دفاع خواهند کرد.

هاشمی افزود: اعضای شورای شهر تهران در فرایندی شفاف و دموکراتیک ، از میان بیش از ۲۰ گزینه ، به انتخاب گزینه مورد پذیرش اکثریت اقدام می نمایند و این انتخاب نه به معنای فقدان صلاحیت سایر گزینه ها و نه به منزله اعمال فشار بر اعضا برای انتخاب گزینه خاصی می باشد.

رئیس شورای شهر تهران گفت: هر دو گزینه نهایی از چهره های محترم و دارای سوابق مدیریتی و مورد تایید اکثریت نسبی شورای شهر بودند و مطالب منتشر شده در فضای مجازی که این کاندیداها را به رجال سیاسی منتسب یا مدعی اعمال نفوذ و فشار بر اعضای شورا است به دور از واقعیت بوده و کسی که امروز رای بیشتری از اعضای شورا کسب کرد و انتخاب شد، مانند دکتر نجفی مورد حمایت شورای پنجم خواهند بود. از اصحاب رسانه می خواهم در حوزه مدیریت شهری نیز مانند سیاست خارجی ، رویکرد همگرایی و کاهش اختلافات را تقویت کنند.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۴۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می گویند این موضوع به این سادگی ها هم نیست.

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواب عجیب آیت الله هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • (ویدئو) بغض محسن هاشمی درباره خواب عجیبی که آیت‌الله هاشمی ۶ ماه قبل از فوت دید
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • ببینید | واکنش جدید زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شهردار تهران طلبکار شد!
  • چهره خندان ناطق نوری و محسن هاشمی در مراسم سالگرد شهید مطهری + عکس
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • تصاویری از علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم سالگرد شهید مطهری/ محسن هاشمی هم آمد