Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: ۲۵۰۰ واحد روستایی توسط بنیاد مسکن در روستاهای استان مرکزی احداث شد. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۳ استانها مرکزی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، روستا به عنوان بخش بزرگی از نظام اجتماعی و جمعیتی کشور که در آن تعداد زیادی از عوامل انسانی مولد سکونت دارند محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روستاها عوامل و منابع ارزشمندی همچون عوامل انسانی و منابع طبیعی و اقتصادی به عنوان ذخایر استراتژیک کشور وجود دارند که در پیشرفت جامعه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

برای جامعه اقتصادی ما بسیاری از دستاوردهای روستاییان نقش استراتژیک داشته و اهرم قابل اتکایی در پشتیبانی از نظام اقتصادی کشور در عرصه جهانی از طریق صادرات و ورود کالاهای ملی به بازارهای پرظرفیت جهانی بوده، یعنی درحقیقت شناسه قدرت اقتصادی کشور در نزد جهانیان تلقی گردیده که علاوه بر این تکیه براقتصاد تک محصولی نفتی را تقلیل می‌دهد.

با توجه به اهمیت نقش روستاها در اقتصاد و توسعه کشور خبرنگاران تسنیم استان مرکزی در مصاحبه‌ای تفصیلی با "سعید فائض‌پور" مدیرکل دفتر روستایی استانداری مرکزی موضوعات مختلف همچون اشتغال، تسهیلات و مشکلات موجود در بخش روستایی را به گفت‌و‌گو نشستند.

مشروح صحبت‌های "سعید فائض‌پور" مدیرکل دفتر روستایی استانداری مرکزی در زیر می‌آید:

تسنیم: با توجه به قابلیت‌های مختلف روستاهای استان مرکزی درراستای بهره‌برداری چه اقداماتی انجام گرفته و به‌ویژه در زمینه اشتغال در چه وضعیتی هستند؟

فائض‌پور: در بحث اشتغال روستایی برای نخستین بار تسهیلات ویژه‌ای با شرایط مطلوب برای حوزه روستایی درنظر گرفته شده که به دو شکل تسهیلات با نرخ 8 درصد با همکاری بانک‌های عامل درحال پرداخت است، با هماهنگی فرمانداران و بخشداران از روستاها، بازدید به عمل آمده و موقعیت هرکدام با توجه به قابلیت‌ها و نقاط ضعفشان بررسی شده و در تلاش هستیم که تسهیلات با توجه به امکانات هر روستا هم‌سو با توانایی آن پرداخت شود.

درحال حاضر مشکلی در این زمینه به غیر از خود متقاضی وجود ندارد، زیرا متقاضیان برای دریافت تسهیلات 8 درصدی مراجعه نمی‌کنند و همچنان درصدد رفع موانع و توجیه روستاییان با هدایت و حمایت آنها هستیم.

تسهیلات نوع دوم از منابع صندوق توسعه ملی با نرخ 6 درصد است که با حمایت همه‌جانبه از سوی مجلس و دولت، مبلغ 12 هزار میلیارد تومان در سطح کشور مصوب شده که مرحله نخست آن در سطح استان و شهرستان‌ها تقسیم و توزیع شده و با مدیریت دستگاه‌های ذی‌ربط مقدمات آن درحال انجام است و تاکنون با پرداخت تسهیلات به برخی از متقاضیان روند قابل قبولی را دارد.

تسنیم: با وجود این امکانات و ارائه تسهیلات در سال گذشته چه میزان اشتغال در روستاهای استان مرکزی ایجاد شده است؟

فائض‌پور: اشتغال در سطح روستاها بر چند نوع تبیین شده، برخی از اشتغال‌ها از طریق پرداخت تسهیلات 8 درصد بوده و برخی دیگر از طریق اشتغال پایدار بوده که در این زمینه رئیس جمهور برای توسعه مناطق محروم، برخی از دستگاه‌های اجرایی که 8 دستگاه هستند مانند بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، پایانه‌ها، بنیاد شهید و بسیج سازندگی را مکلف می‌کند که هر سال تعداد سهمیه مشخصی شغل درمناطق محروم ایجاد کنند.

کمیته امداد امام خمینی(ره) در زمینه اشتغال پایدار عملکرد مطلوبی داشته و بنیاد مسکن هم در سال گذشته حدود دو هزار و 500 واحد خانه روستایی در روستاها احداث کرده که اگر هر 90 متر خانه مسکونی بنا شده را به حساب 1.5 کارگر احتساب کنیم در نتیجه آمار خوبی از اشتغال در این حوزه به دست می‌آوریم که در سال جدید این فعالیت ادامه دارد.

درحال حاضر روستاها مشکلی در حوزه تسهیلات و تامین منابع مالی و حمایت دولتی ندارند، بلکه بزرگترین مشکل ما در زمینه اشتغال روستایی، عدم وجود ایده و فکرهای جدید شغلی است که باید در سطح روستایی ایجاد شود، یکی از ظرفیت‌های مغفول مانده استان مرکزی گردشگری روستایی است.

تسنیم: صنعت گردشگری در دنیا اهمیت زیادی دارد، آیا تاکنون ظرفیت‌های گردشگری روستایی در استان مرکزی شناسایی شده‌اند؟

فائض‌پور: یکی از مشکلاتی که در سطح روستا وجود دارد و روستائیان در این زمینه اعلام نارضایتی دارند طرح هادی است، هر 10 سال یک‌‌بار طرح‌ها در روستاها باید بازنگری شود که متاسفانه در برخی از روستاها بیشتر از دو دهه طرح بازنگری نشده است.

مردم روستا را به ماندن در روستاها تشویق می‌کنیم، ولی در زمان ایجاد بنای مسکونی با آنان برخورد می‌کنیم و پای کمیسیون ماده 99 را وسط می‌کشیم و جریمه ساخت خارج از محدوده را به آنان تسلیم می‌کنیم که تخریب خانه، عوارض و تبعات اجتماعی در پی دارد.

از سویی اگر قرار باشد که روستاها به داخل محدوده بیایند باید طرح آنها بازنگری شود، طبق روال کنونی در هر شهرستان منطبق با کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و اختیارات فرماندار تنها مختار است که درنهایت حدود 5 روستا را تامین منابع کند، و اگر این اعتبارات به شکل مستمر با طرح هادی تخصیص داده شود، امکان دارد در مدت 3 دهه مشکلات روستاها برطرف شود.

طرح هادی روستاها هر10 سال یک‌بار نیازمند بازنگری بوده که این اتفاق تاکنون محقق نشده و در تلاش هستیم که بازنگری طرح هادی را به شکل بسیجی و جهادی با همکاری دستگاه‌هایی مانند بنیاد مسکن و دهیاری‌ها دنبال کنیم که بر این مبنا جلساتی هم با حوزه‌های مذکور برگزار شد و امیدواریم با حمایت معاون فنی استانداری به راهکارهای مناسبی دست یابیم.

تسنیم: به نظر شما عامل مهاجرت افراد از روستا و خالی شدن روستا از سکنه چیست؟

فائض‌پور: عدم اشتغال، کمبود آب و خشکسالی برخی از دلایل مهم مهاجرت روستاییان است، که اگر طرح هادی به نتیجه مطلوب و خروجی قابل قبولی برسد، می‌توانیم زندگی روستایی را تا حدود زیادی زنده نگه داشته و رونق در روستا را تضمین کنیم.

اعتقاد داریم که شوراها تنها مسئولیت عمرانی نداشته و توجه به موضوعات فرهنگی و اجتماعی هم باید در اولویت کارها قرار گیرند و در این راستا انتظار می‌رود که بیشتر از گذشته به این موضوع و ارتقاء حوزه فرهنگی، اجتماعی توجه شده تا در نتیجه به این شکل می‌توانیم موضوع مهم گردشگری روستایی را هم پوشش دهیم.

انتهای پیام/ش

R41371/P1361/S6,73/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۸۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات مسکن در خوزستان بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله عمادی عصر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حساب ۱۰۰ در سال ۱۳۵۸ با فرمان تاریخی امام راحل با هدف کمک به ساخت مسکن برای محرومان تأسیس شد که گروه‌های مختلف مردم کمک‌هایی را در راستای ساخت مسکن به حساب پرداخت می‌کردند؛ لذا افرادی که توان دارند، درخواست می‌شود نسبت به این امر اقدام کنند تا مسکن سازی برای محرومان انجام شود.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به آخرین آمار حساب ۱۰۰ در سال ۱۴۰۲، گفت: در خصوص این حساب در استان جهشی از سوی کمک خیران و بنیاد مسکن رخ داده به گونه‌ای که به همان میزان کمکی که به حساب ۱۰۰ صورت گرفت، بنیاد مسکن نیز مبلغ اضافه کرد و می‌توان گفت سال گذشته تقریباً ۲۵ میلیارد تومان در راستای تکمیل، تعمیر و تجهیز مسکن برای افرادی که مستحق بوده‌اند، شناسایی و پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: با وجود خیران، صنایع، پتروشیمی‌ها و… که در خوزستان وجود دارد در این زمینه جای کار بسیار است و می‌توانند از محل مسئولیت‌های اجتماعی مبالغی را به حساب ۱۰۰ بپردازند؛ لذا خواهش داریم این حساب تقویت شود تا بتوانیم مشکلات سطح جامعه و افرادی را که نیازمند هستند، کمتر کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با بیان اینکه نیاز بود یک دستگاه اجرایی در کنار حساب بانکی برای پیگیری کارها وجود داشته باشد، تصریح کرد: بنیاد مسکن با سرفصل مسکن برای محرومان تشکیل شد که قطعاً جوانب مسکن برای محرومان نیازمند طرح بوده که امروزه در روستاها با عنوان طرح «هادی» شناخته شده است؛ بر اساس برنامه‌های پنج ساله توسعه‌ای که در کشور وجود داشت، قرار بر این بود که تا پایان برنامه ششم روستاهای بالای ۲۰ خانوار مشمول این طرح شوند.

عمادی با اعلام اینکه ۲ هزار و ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در خوزستان وجود دارد، عنوان کرد: همه این روستاها به عنوان یک سند بالادستی مشمول طرح هادی شده‌اند و مازاد بر این تعداد نیز تا سه هزار روستا تعیین محدوده و تهیه طرح شده‌اند که این میزان در کشور رتبه بسیار خوبی است. همچنین موفق شده‌ایم علاوه بر تکلیف روستاهای بالای ۲۰ خانوار، قریب به ۸۰۰ روستای زیر ۲۰ خانوار را هم تعیین محدوده کنیم.

وی افزود: در سطح کشور استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و اصفهان را هم تراز داریم که به طور مثال فارس با اختلاف قریب به ۵۰۰ روستا را اجرا کرده و می‌توان گفت خوزستان در این مورد پیشتاز است.

اختصاص ۲۹۸ میلیارد تومان قیر رایگان در سال‌جاری

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با بیان اینکه علاوه بر اجرای طرح هادی نیز آسفالت معابر درخواست بسیاری از افراد بوده است، تصریح کرد: دولت سالانه میزان قیری را مصوب و تحویل دستگاه‌ها می‌دهد، در سال ۱۴۰۲ سهمیه قیر رایگان خوزستان ۱۶۰ میلیارد تومان بود که با تفاهم مجموعه عمرانی استانداری با بخشداران و دهیاران، این سهمیه را برای سال جاری به ۲۹۸ میلیارد تومان رسانده و رشد صددرصدی را رقم زدیم.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به سنددار کردن خانه‌های روستایی گفت: تا به امروز ۲۰۰ هزار جلد سند روستایی در استان صادر شده و در سال ۱۴۰۲ نیز برای هفت هزار و ۶۰۰ واحد سند در استان صادر شده است. همچنین در برنامه امسال قصد داریم ۱۰ هزار جلد سند دیگر در استان صادر شود و این یک اقدام مثبتی است که تثبیت مالکیت‌ها و اخذ تسهیلات بانکی را برای روستاییان به همراه دارد.

عمادی عنوان کرد: روستاهای هدف گردشگری یکی از پروژه‌های مهم اداره کل بنیاد مسکن خوزستان است تا بتواند مهاجرت از روستا به شهر را به حداقل برساند؛ اکنون در ۶ روستای خوزستان طرح گردشگری انجام شده که بسیار موفق بوده است، پامنار دزفول و خائیز بهبهان از جمله این روستاها هستند.

وی اضافه کرد: همچنین هفت روستای دیگر در حال اضافه شدن به طرح و در بخش مطالعاتی هستند تا تعداد روستاهای هدف گردشگری در خوزستان به ۱۳ روستا برسد.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با بیان اینکه منظومه‌های روستایی پروژه دیگری است که توسط این بنیاد در حال پیگیری است، تصریح کرد: هدف از این طرح شناسایی نقاط و قوت‌های موجود در روستاها است که توسط مشاوران این بنیاد شناسایی و مطالعات آن انجام می‌گیرد، در کشور ۱۲ استان در حال انجام طرح منظومه روستایی هستند که خوزستان یکی از آنها است؛ در استان ۱۳۸ منظومه روستایی مطالعه شده که ۲ روستا آبادان و خرمشهر و مسجد سلیمان مصوب شده‌اند؛ پس از شناسایی افراد مستعد در منطقه، از طریق تبصره ۱۶ و ۱۸ پیگیری تسهیلات برای آنها انجام می‌شود.

عمادی بیان کرد: از سال ۱۳۸۴ طرح ساخت مسکن محرومان بسیار جدی تر در خوزستان آغاز شد که حدود ۵۳ درصد از مسکن‌های روستایی شناسایی و مقاوم سازی شده و می‌توان گفت خوزستان متناسب با کشور کار را پیش برده است، در سال‌های مختلف با هماهنگی و همکاری بانک‌های عامل به واحدهای قدیمی و فرسوده‌ای که ممکن است خطر داشته باشند، تسهیلات پرداخت می‌شود.

وی افزود: تسهیلاتی را که امسال دولت برای خوزستان مقرر کرده نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته است، سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ واحد بوده که امسال به ۱۷ هزار واحد رسیده است و این فرصت بسیار خوبی است؛ همچنین مبلغ تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومان با سود پنج درصد است که متقاضی تا سه سال قسط پرداخت نمی‌کند.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به بحث بازسازی گفت: در بندر امام پنج هزار واحد مسکونی برای بازسازی در نظر گرفته شده که ۳ هزار واحد آغاز و از این تعداد یک هزار و ۵۰۰ مسکن به مرحله گچ و خاک رسیده و متقاضیان ساکن شده‌اند؛ تقریباً ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات به هر واحد نیمه‌کاره پرداخت شده و بر اساس صحبت‌های استاندار با برنامه و بودجه، پیگیر تسهیلات تکمیلی برای این واحدها هستیم.

عمادی در خصوص طرح نهضت ملی مسکن اظهار کرد: در خوزستان قریب به ۱۴ هزار واحد در قالب این طرح در حال ساخت هستند، در شهرهای بیش از ۱۰۰ هزار نفر حدود هفت هزار و ۶۰۰ واحد به صورت بنیاد ساز است؛ همچنین ۱۷ هزار و ۲۰۰ واحد برای متقاضیان شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر تأمین شده که با این وجود همچنان ۲ هزار و ۹۰۰ واحد کسری وجود دارد.

وی گفت: در شهرهایی که اکنون شرایط تأمین زمین وجود ندارد روستاهای نزدیک شهرها در نظر گرفته شده به طور مثال در اهواز کریشان ۳ و دامغه مد نظر قرار داده شده است.

کد خبر 6079001

دیگر خبرها

  • بنیاد مسکن بدون توقف توسعه‌ روستاها را دنبال کند
  • تسهیلات مسکن در خوزستان بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته است
  • ۱۱۰۰۰ مسکن شهری و روستایی در مازندران احداث شد
  • استاندار مازندران؛ روستاییان را به توسعه بومگردی فراخواند
  • مقاوم‌سازی بیش از ۹۰ هزار مسکن روستایی در خوزستان
  • تعیین محدوده ۱۵۰ روستا در استان اصفهان
  • احداث ۱۱۰۰ مسکن شهری در دولت سیزدهم توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
  • افتتاح همزمان ۲۰۰۰ مسکن روستایی در مازندران
  • افتتاح ۲ هزار واحد مسکن در روستاهای مازندران
  • کیفیت، خط قرمز بنیاد مسکن است/ مردم از فرصت تسهیلات مقاوم‌سازی استفاده کنند