Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه کشور گفت: سازمان نوسازی در سال گذشته به‌منظور تجهیز امکانات درس علوم تجربی و ریاضی، البته با اولویت درس کار و فناوری، اعتباری بالغ‌بر ۲۰ میلیارد تومان به مدارس سراسر کشور اختصاص داد. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۸ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، همایش اختتامیه اولین دوره کشوری مسابقات آزمایشگاهی دبیران درس علوم تجربی با حضور مسئولان استانی و کشوری و منتخبین این دوره از مسابقات و دبیران درس علوم تجربی، در تالار فرهنگ خانه معلم استان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همایش اختتامیه اولین دوره کشوری مسابقات دبیران درس علوم تجربی با محوریت آزمایشگاهی، موضوع کیفیت‌بخشی به توسعه حرفه‌ای و تجربی معلمان مورد تأکید قرار گرفت.

 مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه کشور با اشاره به فعالیت‌های وزارت آموزش‌ و پرورش در راستای کیفیت‌بخشی به توسعه حرفه‌ای معلمان اظهار داشت: توسعه دانش، نگرش و مهارت‌های حرفه‌ای معلمان در راستای ارائه هر چه‌بهتر و عمیق‌تر درس تدریس شده به دانش آموزان، آموزش‌ و پرورش مطلوب‌تری را در پی دارد. با توجه به اینکه توسعه علمی معلمان لزوماً کسب مدارک و مدارج علمی نیست بر آن شدیم برنامه‌هایی را برای تبادل تجربیات معلمان به‌صورت گروهی انجام دهیم.

عظیم محبی با بیان روند اجرای نخستین دوره کشوری مسابقات آزمایشگاهی دبیران درس علوم تجربی تصریح کرد: با توجه به تجربه‌ای که استان قم در سال گذشته نسبت به برگزاری مسابقات آزمایشگاهی داشت، دبیرخانه این مسابقات را با اطلاعرسانی و ابلاغ به سایر استان‌ها بر عهده گرفت. استان‌ها نیز طی مسابقات و آزمون‌هایی در سطح نواحی، مناطق، استانی و در نهایت با معرفی منتخبین مسابقات آزمایشگاهی به مرحله کشوری راه یافتند.

وی با تأکید بر فعالیت‌های آزمایشگاهی با عنوان رکن اصلی آموزش درس علوم تجربی عنوان کرد: انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی علاوه بر رشد مهارت‌ها و نگرش‌های دانش آموزان، به تثبیت یادگیری و افزایش میزان ماندگاری مفاهیم آموخته‌شده منجر می‌شود، دست ورزی و کسب مهارت‌ها در زندگی روزانه، همچنین ایجاد زمینه خلاقیت و نوآوری از دیگر ویژگی‌های این‌گونه فعالیت‌ها محسوب می‌شود.

فراوانی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی، پژوهشی در استان

 محبی با اشاره به آسیب‌شناسی درس علوم تجربی افزود: در زمینهٔ حجم بالای محتوی آموزشی و نبود زمان کافی برای ارائه کامل مطالب به دانش آموزان عملاً زمانی برای فعالیت‌های آزمایشگاهی باقی نمی‌ماند که تدابیر و اقداماتی برای رفع این مانع به کار گرفته‌شده است، در این‌بین سازمان نوسازی نیز در سال گذشته به‌منظور تجهیز امکانات درس علوم تجربی و ریاضی البته با اولویت درس کار و فناوری، اعتباری بالغ‌بر 20 میلیارد تومان به مدارس سراسر کشور اختصاص داد.

معاون آموزش دوره متوسطه آموزش‌ و پرورش استان قم خاطرنشان کرد: در استان قم با 241 هزار دانش‌آموز در نواحی مختلف و بیش از 53 هزار دانش‌آموز در دوره متوسطه اول، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی و پژوهشی فراوانی وجود دارند این استان در مسابقات فرهنگی، هنری و... در سطح کشور، رتبه‌های کم‌نظیری داشته، رتبه اول زبان برای چهارمین سال متوالی و ارتقاء رتبه کنکور طی سال‌های اخیر از 11 به 4 از دیگر توفیقات این استان است.

 علی یاری افزود: نخستین دوره مسابقات کشوری دبیران درس علوم تجربی، طی چهار روز متوالی با حضور 64 نفر از منتخبین استان‌های سراسر کشور، در غالب 32 گروه و در دو رشته زیست و فیزیک در 7 ایستگاه انجام شد که در همایش اختتامیه این مسابقات پس از تبادل اطلاعات و تجربیات دبیران و طی مراحل داوری، از نفرات برتر استان‌ها تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/ ت

R7854/P1336/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۹۹۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«میز آزمایشگاهی سیار» طراحی و ثبت اختراع شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، استارت‌آپ توسعه دانش و خلاقیت کهکشان از سال ۱۳۹۹ و با هدف فعالیت در زمینه پرورش و تقویت خلاقیت، استعداد و تقویت بنیه علمی کودکان و نوجوانان با رویکرد بازی و سرگرمی و تجربه محوری از سن ۴ تا ۱۸ سال تاسیس شده است.

در فاز نخست فعالیت‌های این استارت‌آپ متمرکز به تولید بسته‌های علمی‌- آموزشی مهارت محور در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش مهارت‌های پزشکی، نانوفناوری، شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی، زمین شناسی، دانش هوافضا، رباتیک و ... است.

در طراحی این کیت‌ها اهدافی مانند آموزش مهارت محور و تجربه محور، آشنایی با مشاغل و کاربردهای مختلف هریک از حوزه‌های علمی برای دانش‌آموزان در سنین مختلف مد نظر بوده‌ است.

طراحی و ثبت اختراع میز آزمایشگاهی سیار به منظور تسهیل دسترسی دانش‌آموزان در مناطق مختلف بویژه مناطق کم‌برخوردار و محروم از دیگر تولیدات این استارت‌آپ است.

مصطفی راهوار، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیرعامل مجموعه خلاق «کهکشان»، در خصوص اهمیت کشف استعداد دانش‌آموزان اظهار کرد: خلاقیت و نوآوری، محصول تجربه است لذا عامل اصلی کشف و پرورش استعداد در دانش‌آموزان همراه‌شدن فرآیند یادگیری با مهارت، تجربه‌آموزی و پرورش خلاقیت در راستای توانمندسازی برای حل مسأله است. در دهه‌های گذشته کمبود امکانات و تمرکز بر آموزش نظری کتاب‌های درسی فرصت این‌گونه تجربه‌ها را برای دانش‌آموز مهیا نمی‌کرد؛ لذا ما در مجموعه کهکشان با هدف زمینه‌سازی برای تقویت مهارت‌های علمی و تعمیق آموزش، به طراحی و تولید و ابزارهای کمک‌آموزشی و مبتنی بر محتوای جدید و تغییریافته کتاب‌های درسی پرداختیم.

از این رو عمده فعالیت مجموعه علاوه بر تولید محتوای آموزشی، طراحی و تولید کیت‌های آموزشی برای آشنایی دانش‌آموزان با حوزه‌های علوم پایه، مهندسی، پزشکی و... ایجاد شرایط فعالیت عملی و تجربه‌آموزی است.

او ضمن بیان اینکه هدف ساخت میز آزمایشگاه سیار آموزش با تاکید بر تجربه است؛ گفت: ما قصد داریم آموزش را از تئوری به تجربه محوری و مهارت محوری انتقال دهیم.

وی با بیان اینکه مطابق هرم آموزشی در دنیا، وقتی آموزش از تدریس به سمت تجربه سوق پیدا می‌کند، میزان یادگیری افزایش پیدا می‌کند؛ تصریح کرد: وقتی دانش‌آموزان پدیده‌ای را به شکل عملی تجربه می‌کنند یادگیری ۹۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. هنگامی که معلم تدریس می‌کند و دانش آموز می‌شنود در بهترین کیفیت ۲۵ تا ۳۰ درصد یادگیری حاصل می‌شود.

راهور با تاکید بر افزایش کیفیت آموزش تجربه محور و تاثیر آن در حل مسئله، ادامه داد: هدف محوری ما این است که آموزش را به سمت تجربه محوری و مهارت محوری و در نهایت حل مسئله ببریم؛ یعنی کودکان با آن چیزی که تجربه می‌کنند بتوانند مسائل مختلف در دنیای واقعی را حل کنند.

وی در توضیح محصول «میز آزمایشگاه سیار» افزود: این میز آزمایشگاه سیار میز کوچک و قابل حملی است که فضایی مانند کلاس درس را برای علم‌جویان فراهم می‌کند.

راهوار خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه در مدارسی که دانش‌آموزان امکان استفاده از آزمایشگاه را ندارند یا در مدارس روستایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین او از ثبت اختراع این محصول خلاق در داخل کشور خبر داد و گفت: این محصول را در داخل کشور ثبت اختراع کردیم و به دنبال ثبت اختراع بین المللی آن هستیم.

وی ادامه داد: میز آزمایشگاه سیار، فضای امن و شخصی را در اختیار دانش‌آموز قرار می‌دهد که می‌توانند کارهای علمی، عملی و آزمایشگاهی را انجام دهد و کاربردهای دیگری همچون میز تحریر و کتابخانه نیز دارد.

مدیر عامل این شرکت خلاق، عدم اطلاع رسانی را از دلایل ناشناخته ماندن میز آزمایشگاه سیار دانست و ادامه داد: میز آزمایشگاهی ما ثبت اختراع شده، اما کسی آن را نمی‌شناسد، زیرا در تبلیغات و اطلاع رسانی محدودیت داریم و شناخت مردم از این محصول کم است.

کد خبر 6079720 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • سی ام فروردین، روز آزمایشگاه
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • توسعه کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی در فارس
  • انجام ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تست آزمایشگاهی در کردستان
  • فعالیت ۲۵۴ آزمایشگاه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • امروزه تشخیص طبی پیش شرط خدمات درمانی است
  • جامعه آزمایشگاهی حلقه واسط میان تلاشگران عرصه سلامت است
  • آزمایشگاه سیار در اختیار دانش‌آموزان محروم
  • «میز آزمایشگاهی سیار» طراحی و ثبت اختراع شد
  • احتمال افزایش ۷ تا ۸ برابری تعرفه های آزمایشگاهی/ بیمه ها به تعهدات شان عمل نمی کنند