Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به همت دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف، کارگاه آموزشی "اهمیت ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف" با شرکت ماماهای فعال استان در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد.

‌به گزارش ایسنا، ‌مسئول پردازش بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان، در این کارگاه با بیان اینکه بیش از 75 بیماری توسط سلول های بنیادی قابل درمان است افزود: تاکنون از نمونه های ذخیره شده در بانک عمومی سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان 26 پیوند و از بانک خصوصی 20 پیوند انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

منیره محمد از ذخیره بیش از 90 هزار نمونه خون بند ناف که HLA حدود 65 هزار نمونه تعیین شده است در دو بانک خصوصی و عمومی سلول های بنیادی خون بند ناف رویان خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون 25 پیوند موفقیت آمیز با استفاده از سلول‌های بنیادی ذخیره شده این بانک بر روی بیماران فلج مغزی انجام شده است. 

وی بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان را بزرگترین بانک منطقه خاورمیانه از نظر تعداد نمونه‌های ذخیره شده و تعیین HLA اعلام و تصریح کرد: شرکت بن یاخته‌های رویان در یک حرکت خداپسندانه با هزینه خود، خون بند ناف اهدایی هموطنان را ذخیره و بدون دریافت هزینه در اختیار نیازمندان قرار می‌دهد. 

این پژوهشگر گروه خون ساز و سرطان پژوهشگاه رویان با بیان اینکه در زمان ذخیره سازی خون بند ناف فقط سلول‌های تک هسته‌ای سلول‌های بنیادی ذخیره می‌شود، اضافه کرد: نمونه جمع آوری شده باید در عرض 48 ساعت به بانک خون برسد تا نسبت به ذخیره سازی آن اقدام شود. 

محمد با بیان اینکه تک فرزندی دایره استفاده از بانک سلول‌های بنیادی را محدود می‌کند، افزود: اگر پیوند از نمونه خود فرد انجام گیرد، موفقیت آن بعد از 100 روز و اگر از نمونه خون اعضای خانواده باشد بعد از 180 روز مشخص می‌شود. در این پیوند میزان پس زنی در مقایسه با سایر پیوندها فقط 10 درصد است به همین خاطر گزینه مناسبی می‌تواند در درمان بیماری‌ها باشد. 

در این کارگاه، سرپرست کنترل کیفیت شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان، جمع آوری غیر تهاجمی، عدم درد، دسترسی آسان، عدم نیاز به وسایل و شرایط خاص، تهیه سریع و انجام پیوند با سازگاری 4 الل از 6 الل را از مزایای سلول‌های بنیادی عنوان کرد.

سلاله صمیمی افزود: اختلالات سلول‌های بنیادی، لوسمی حاد و مزمن، بیماری‌های نقص در تولید لنفوسیت‌ها، ناهنجاری‌های ارثی گلبول‌های قرمز، اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی، نقص ارثی پلاکتی، اختلالات پلاسماسل و ‌بیماری‌های ارثی از جمله بیماری‌هایی هستند که در جهان با سلول‌های بنیادی خون بند ناف درمان شده‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشورمان فقط بیماری‌هایی با منشاء خونی از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی‌ها با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف قابل درمان است. 

صمیمی از فعالیت 32 نمایندگی بانک سلول‌‌های بنیادی خون بند ناف در 27 استان کشور خبر داد و افزود: خون‌های جمع‌آوری شده در این نمایندگی جهت انجام آزمایشات لازم و ذخیره به تهران ارسال می‌شود. 

در پایان این کارگاه با اهدای لوح سپاس و هدیه نقدی از ماماهای همکار دفتر نمایندگی بانک سلول های بنیادی خون بند ناف در استان اردبیل تجلیل شد.   


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سلولهای بنیادی منطقه اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۰۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ختم غائله‌ی شهرنو ؛ «چند نفر از خانم‌های‌ خیلی جوان اش را به کارمندان خودمان دادیم»
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • انجام وظیفه در شورای شهر دشوار و دایره نظارت آن بسیار وسیع است
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد