Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@09:05:44 GMT

خطر سونامی در منطقه مکران

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۰۴۱۳۴

مدیر مرکز علوم جوی و اقیانوس‌شناسی سازمان هواشناسی با اشاره به وجود خطر وقوع سونامی در سواحل مکران، بر ضرورت ایجاد شبکه هشدار هواشناسی در این منطقه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، توسعه منطقه مکران موضوعی است که طی یکی دو سال گذشته با جدیت دنبال می‌شود و حتی دو سال پیش ستادی با عنوان ستاد توسعه منطقه مکران با حضور دستگاه‌های مختلف نظامی، اجرایی و نظارتی تشکیل شده است و این ستاد سعی دارد با مشارکت‌ بخش‌های مختلف و با سرعت «توسعه» را در سواحل مکران پیش ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان امور مختلف توسعه‌ای که بحث و بررسی در مورد جزییات آن ضرورت دارد آنچه در مکران باید مورد توجه قرار گیرد مسائل مربوط به حوزه هواشناسی است.

بهزاد لایقی در گفت‌وگو با ایسنا سونامی را پدیده مهمی برای سواحل مکران معرفی و در این باره تصریح کرد: عامل ایجاد سونامی زمین‌شناختی و زلزله‌های زیر بستر دریا است که باعث ایجاد امواج بلندی در سطح دریا می‌شود و اگر این امواج قدرت زیادی داشته باشند، سبب تخریب ساحل هم می‌شوند. آنچه موجب نگرانی می‌شود این است که به موازات خط ساحل در داخل دریای عمان منطقه فرونشست مکران را داریم که از بندر گواتر شروع می‌شود و تا سواحل پاکستان و نزدیک جاسک ادامه می‌یابد. این منطقه محل برخورد دو صفحه تکتونیکی است به طوری که یک صفحه به زیر یک صفحه دیگر می‌رود و در هر سال صفحه رویی دو میلی‌متر بالاتر می‌رود و باعث افزایش ارتفاع مکران از دریا می‌شود.

وی افزود: اگر حرکت این دو صفحه آرام باشد تنها باعث بالاروی ساحل و به مرور فرسایش و در نتیجه پیدا شدن فسیل‌های دریایی در مناطق دوراز خط ساحلی خواهد شد. به عنوان مثال تپه‌های مریخی بخشی از بستر دریا است که بر اثر فعالیت‌های زمین‌شناسی در این منطقه ایجاد شده است. اگر حرکت این دو صفحه به هر دلیلی دچار وقفه شود برای مثال یک صخره‌ای بین این دو صفحه گیر کند انباشت انرژی را در پی دارد و با آزاد شدن ناگهانی آن، موج بزرگی ایجاد می‌شود.

لایقی با بیان اینکه آخرین سونامی در اقیانوس هند مربوط به سال ۱۹۴۵ است، گفت: این سونامی باعث تخریب بیشتر سواحل پاکستان و کشته شدن چند صد نفر شد بنابراین در شرایط کنونی که به دنبال سرمایه‌گذاری در سواحل مکران به منظور ایجاد شغل، صنایع و افزایش جمعیت هستیم لازم است تمهیدات لازم را بیندیشیم چون در صورت وقوع سونامی،آسیب‌های جدی به تاسیسات منطقه می‌رسد.

وی در مورد تاثیرات سونامی ۱۹۴۵ بر سواحل ایران اظهار کرد: در آن زمان چون تاسیساتی نداشتیم تخریب ناشی از سونامی خیلی گسترده نبود اما در حال حاضر قصد اجرای پروژه‌های عظیم و ایجاد شهرک‌های صنعتی و توسعه جوامع شهری در منطقه مکران را داریم بنابراین لازم است تمهیدات لازم برای مقابله با این پدیده احتمالی بسیار مخرب اندیشیده شود.

مدیر مرکز علوم جوی و اقیانوس‌شناسی سازمان هواشناسی با اشاره به ضرورت ایجاد شبکه هشدار سونامی در مکران گفت: به منظور شناسایی مناطق تحت تاثیر خطر سونامی و اطلاع‌رسانی در این باره به شبکه هشدار نیاز داریم البته برای ایجاد شبکه هشدار چند بخش شامل سازمان زمین‌شناسی، پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و سازمان بنادر به طور موازی در این زمینه کار می‌کنند و مرکز علوم جوی هم فعالیت‌هایی داشته است. در حال حاضر هم پایه کار را برای ایجاد یک سیستم ۲۴ ساعته هشدار داریم و زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هم تا حدودی فراهم، امکان پردازش اطلاعات در سازمان هواشناسی ایجاد و به‌طور کلی بستر لازم برای ایجاد مرکزی هشدار سونامی ایجاد شده است.

لایقی با بیان اینکه برای توسعه شبکه هشدار سونامی در سواحل مکران نیاز به ایجاد یک مرکز و تجهیز آن داریم،تاکید کرد: ضرورت ایجاد این مرکز در ستاد توسعه مکران مطرح شده و به هر حال اطلاع‌رسانی لازم در مورد ضرورت ایجاد این شبکه شده و اعضای ستاد توسعه مکران در جریان آن هستند که منطقه مکران مستعد وقوع سونامی است.

لایقی پیش از این در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سابقه وقوع طوفان‌های حاره‌ای در سواحل مکران نسبت به تخریب ساحل و حتی تاسیسات ساحلی بر اثر بروز این پدیده جوی هشدار داده و نیازهای سازمان هواشناسی را در راستای تجهیز دستگاه‌ها به منظور پایش و پیش‌بینی‌های دقیق محلی و ارائه توصیه‌ هواشناسی دریایی به مردم بومی و دستگاه‌های مرتبط با دریا بیان کرده بود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۰۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان گفت: با توجه به کمبود آب، آب‌نماها با حرکت آب به‌صورت چرخشی مصرف پایینی دارد و تأمین آب ۴۱ آب‌نمای این منطقه از شبکه آب‌رسانی شهری نیست.

حسن محمدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت احداث آب‌نماها در شهر اظهار کرد: استفاده از آب‌نما در نزدیکی محل زندگی و محل رفت و آمد شهروندان سبب آرامش می‌شود، چراکه آب نمادی از پاکی و آرامش است همچنین آب‌نما با ایجاد چشم‌اندازی زیبا و دل‌انگیز همراه با آوای خوش فرود مایع زندگی، می‌تواند در یک لحظه تمام رفتارهای بد روانی را از دل و جان آن‌ها بزداید.

وی افزود: علاوه بر عنصر آب به‌عنوان یکی از زیباترین زمینه‌های دیداری و یکی از موارد تکمیلی فضای سبز شهری مور استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان با اشاره به وجود ۴۱ آب‌نما در سطح این منطقه تصریح کرد: در راستای احترام به مردم شهر آب‌نماهایی بنا به موقعیت مکانی همچون بوستان‌ها، معابر و یا تقاطع‌ها ایجاد شده است که موجب کاهش تنش‌های مردمی می‌شود، به‌طور مثال در محل تقاطع جای توقف خودرو پشت چراغ قرمز، روشنی آب‌نما موجب شده است راننده و سرنشینان خودرو با آرامش دقایق را سپری کنند.

محمدحسینی ادامه داد: آب‌نماهایی که در بوستان‌ها احداث می‌شود، با مساحت بیشتر با نمایش مطلوب پرتاب آب همچنین وجود نیمکت‌هایی در اطراف آن محیطی دلنشین را برای اهالی و رهگذران ایجاد و مدت زمان آرامش‌بخشی را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

وی با اشاره به نگهداری آب‌نماها گفت: با توجه به فعال بودن آب‌نماها در ساعاتی از روز، نوسازی و تعمیر دوره‌ای آب‌نماها در برنامه‌های این منطقه قرار می‌گیرد؛ از طرف دیگر تعمیرات اساسی همچون رنگ‌آمیزی و نوسازی تأسیسات برق و آب‌رسانی نیز جزو فعالیت‌های همکاران اداره خدمات شهری این منطقه قرار خواهد گرفت.

مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود آب، آب‌نماها با حرکت آب به صورت چرخشی مصرف پایینی دارد و تأمین آب آن از شبکه آب‌رسانی شهری نیست، همچنین آلودگی آب داخل آب‌نما موجب شده است هر هفته یا هر دو هفته یک‌بار نیاز به تعویض آب داشته باشد که متذکر می‌شویم تعویض آب با کف‌کش است و برای مصرف مجدد به فضاهای سبز شهری هدایت می‌شود.

کد خبر 748612

دیگر خبرها

  • آمریکا تصاویر اولیه از اسکله موقت در سواحل غزه را منتشر کرد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی