Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@11:48:57 GMT

بخش بزرگی از اراضی شهری فاقد سند مالکیت هستند

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۰۷۳۴۰

بخش بزرگی از اراضی شهری فاقد سند مالکیت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت میرزایی در دهمین جشنواره بین المللی برترین های پژوهش و نوآوری های مدیریت شهری، با بیان اینکه دنیای امروز دنیایی بر پایه سرعت و شتاب جهانی شدن است، گفت: به طوری که سهم شهرها در اسکان جمعیت به ۶۰ درصد رسیده است. این در حالی است که تعداد ابر شهرها بعد از جنگ جهانی دوم در سال های اخیر به ۳۰ شهر افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران با اشاره به اینکه در بسیاری از این شهرها جمعیت های زیادی ساکن هستند، افزود: هم اکنون بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون جمعیت در ابر شهرها سکونت دارند. در این میان جغرافیای شهری نیز تغییر یافته است به طوری که در پایان جنگ جهانی دوم ۶ شهر با جمعیت بالای ۵ میلیون نفر وجود داشت اما در حال حاضر ۲۵ ابر شهر تنها در کشورهای در حال توسعه وجود دارند.

وی با بیان اینکه در کشور ما در ۶ دهه گذشته تعداد شهرها ۴.۵ برابر و جمعیت شهری ۹ برابر شده است، ادامه داد: نرخ شهرنشینی در کشور ایران همانند کشورهای توسعه یافته است. از ۶ دهه گذشته تاکنون شهروندان به کلان شهرها به خصوص تهران مهاجرت کرده اند.  

میرزایی با تاکید بر اینکه همه شهروندان در ایران دریافته اند مهاجرت سهم بزرگتری در رانت نفتی را به آنها ارایه می دهد، یادآور شد: هم اکنون ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران در کلان شهرها هستند که این موضوع فرصتی برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی و عمومی است، اما متاسفانه این فرصت بزرگ در بخش دولتی و خصوصی به یک تهدید تبدیل شده است.

معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران در خصوص اینکه در کشورهای در حال توسعه دولت ها تراکم جمعیت را فرصتی بی نظیر برای تثبیت قدرت سیاسی و اجتماعی خود می دانند، گفت: این دولت ها تلاش کرده اند، دایره نفوذ خود را در این شهرها افزایش دهند اما این تلاش برای راضی نگهداشتن و ارایه خدمات روزافزون، تقاضای شهروندان کلان شهرها را بیشتر کرده و به دنبال آن سهم و اندازه دولت مرکزی ودولت های محلی نظیر شهرداری ها نیز افزایش یافته است.

وی درباره اینکه تنها در شهرداری تهران رقم مالیه عمومی تا ۵ سال آینده ۳۰۰ هزار میلیاردتومان است، افزود: از این میزان باید ۲۰۰ هزار میلیاردتومان برای اجرای پروژه های ناتمام آینده و ۱۰۰ هزار میلیاردتومان برای پروژه های فعلی تدارک دیده شده است.  نظام مالی شهرداری‌ها پاشنه آشیل کلانشهرها است؛ چر که تامین بودجه سالیانه، میزان بدهی و همچنین منابع مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ها به رقم زیادی رسیده که حدودا ۱۵۰ هزار میلیاردتومان برای هشت کلانشهر است که حدود ۵۰ درصد بودجه عمومی دولت می‌شود. ‎

میرزایی ادامه داد: برای ۸ کلانشهر کشور در ۵ سال آینده نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است و در حال حاضر اقتصاد شهرها ظرفیت تامین این منابع را ندارند؛ چراکه دارای نظام مالی سنتی و عقب‌مانده‌ای در کلانشهرها هستیم.

وی با ابراز تاسف از اینکه در کنار این نیاز بزرگ، نظام مالیه در کلان شهرها کاملا سنتی است، یادآورشد: در طول سه دهه گذشته ساز و کار مخرب تامین مالی در شهرها باعث ایجاد اقتصاد سنتی وابسته، برای ساخت و ساز شده است. شهرداری های کلان شهرهای ایران در این میان سهم چندانی از فن آوری های نوین و اقتصاد دانش بنیان ندارند. در کنار این موضوع دانش اقتصاد شهری نیز همچنان توسعه نیافته است.

میرزایی با بیان اینکه در کنار مسایل سنتی اقتصاد شهری موضوعات جدیدی نیز حادث شده که از حل آن ها عاجر مانده ایم، تاکید کرد: شاید تاسف بار باشد که بگویم تهران ۱۶ میلیون نفر جمعیت و ۴۰ درصد ارزش افزوده بخش صنعتی را در اختیار دارد و در سطح ملی به اقتصاد بازارهای جهانی متصل است اما در رتبه بندی جهانی از بین ۱۲۰ کشور، در شاخص اقتصاد جهانی، رتبه ۱۲۰ را به خود اختصاص داده است.

معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران با تاکید بر اینکه ما راهی بسیار طولانی برای دستیابی به رقابت پذیری شهری داریم، گفت: نظام حقوق مالکیت در تهران و سایر کلان شهرهای کشور حل نشده است. بخش بزرگی از اراضی شهری فاقد سند مالکیت هستند و در نتیجه در کنار انگیزه های ناکارآمد و اقتصاد شهری مدرن، شاخص های کیفی پایین نگه داشته شده است.

وی با اشاره به اینکه در سطح جهانی سهم تهران در جذب سرمایه خلاق اندک است، اذعان کرد: تهران اخراج کننده سرمایه خلاق در جهان محسوب می شود، به جای اینکه این سرمایه ها را جذب و انباشت کند. این چالش سایر کلان شهرها نیز خواهد بود پس نیاز داریم در سال های آینده، نظام نوآوری شهری یا اکوسیستم را جذب کنیم.

وی در خصوص اینکه آنچه رقابت کلان شهرها را شکل می دهد ظرفیت جذب انباشت و کاربست سرمایه های مالی ملی است، افزود: در غیر این صورت سرمایه های بین المللی را نیز نمی توان جذب کرد. بازسازی شهرداری ها برای تبدیل به سازمان های سرمایه پذیر هم بسیار مهم است. بهبود کسب و کارهای شهری نیز اهمیت زیادی دارد و شهرداری های کلان شهرها نه تنها در این زمینه موفق نبودند، بلکه مانند ترمز نیز عمل کرده اند. به طوری که امروز شاخص ساخت و ساز در کلان شهرها به ۹ ماه و یک سال رسیده است.

میرزایی با بیان اینکه این موضوع به معنای فاجعه برای کسب و کار کلان شهری مانند تهران خاطرنشان کرد: همین روند باعث شده سایر کسب و کارهایی که نیاز به مجوز شهرداری دارند نیز، با موانع با موانع دارنده روبرو شوند.

کد خبر 4296390 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: حجت میرزایی شهر تهران شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شهردار ترافیک سازمان هواشناسی نیروی انتظامی بارش باران سرهنگ نادر رحمانی بیمه آلودگی هوا محسن هاشمی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۰۷۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است

 زهره الهیان در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند. 

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم. 

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • صدور اسناد مالکیت برای ۴ میلیون مترمربع از اراضی ملی شهر مهاجران
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران