Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی بکی با اشاره به انتقال عملیات ارزی کشور به صرافی‌ها پس از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، اظهارداشت: بخشی عمده عملیات صرافی‌ها از شبکه صرافی‌ دوبی انجام می‌شد و با بروز مشکل در این ناحیه عملیات ارزی کشور هم دچار اختلال شد.

وی درخصوص انتقال هاب ارزی کشور به کشورهایی مانند عمان، چین و روسیه، گفت: اینکه بتوانیم عملیات صرافی‌ها را به کشور دیگری منتقل کنیم، بنده خیلی ممکن نمی‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که موجب افزایش نرخ ارز در سال‌های اخیر شده است، ناتوانی بانک‌ها در اجرای عملیات ارزی بوده است و به همین خاطر عملیات ارزی و نقل و انتقالات به صرافی‌ها منتقل شد.

این کارشناس اقتصاد بین الملل، تصریح کرد: تامین حواله ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان نیازمند وجود یک هاب ارزی برای اجرای این عملیات است. وقتی مبادلات کالایی با دنیا دارید، کالا را چه ارزی می‌توانید بفروشید؟ حتما باید ارز واسطی در این بین وجود داشته باشد تا براساس آن مبادله شود. تعیین کشورهایی مانند چین و روسیه به عنوان هاب ارزی کشور به دلیل ضرورت تبدیل دوباره ارزها و افزایش چرخه مبادلات ارزی، هزینه مبادلات را به سطح 13 تا 15 درصد افزایش می‌دهد. مگر اینکه بگوییم می‌خواهیم هاب صرافی‌ها را به شانگهای ببریم.

وی ادامه داد: اگر هدف از این انتقال، تسهیل مبادلات مالی باشد، از نظر جغرافیایی تا حدی نگرانی‌ها را کاهش می‌دهد اما در نهایت مبادلات مالی به ارزی مانند دلار یا یورو نرخ‌گذاری می‌شود و شرکت‌های داخلی باید حسابی را معرفی کنند و ارز خود را در شانگهای تحویل بگیرند. 

* می‌توان تا حدی روی عمان برای تبدیل شدن به هاب ارزی کشور حساب کرد

بکی با بیان اینکه باید ببینم مراکز مالی و مبادلاتی کجا هستند، گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و تجاری روسیه، به نظر می‌رسد این کشور نمی‌تواند به عنوان یکی از مراکز مالی در نظر گرفته شود و مبادلات ارزی کشور را بتواند ساماندهی کند اما عمان امکان تبدیل شدن به یک مرکز مالی را دارد و می‌توان تا حدودی روی آن حساب کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا راه بهتری برای حل مسائل تحریمی وجود دارد، گفت: بستگی به این دارد که چه شرایطی به وجود بیاید. اگر شرایط طوری باشد که ایران تحریم شود و مبادلات مالی متوقف شود، باید به زمان قبل از برجام برگردیم و روش‌های مختلفی را بررسی و اجرا کنیم که آخرین راه آن مبادلات کالایی است.

* بلاکچین یک پیام‌رسان مناسب برای جایگزین سوئیفت است

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل در پاسخ به این سوال که پیام‌رسان‌های بانکی و مالی مانند بلاکچین که می‌تواند بستری مشابه سوئیفت برای مبادلات مالی به وجود بیاورد، تا چه حد می‌تواند موثر باشد، گفت: این بسترها منوط به این است که طرف‌های تجاری حاضر باشند با شما مبادلات مالی انجام دهند. بلاکچین بستر را در زنجیره تامین ایجاد می‌کند تا مبادلات در یک سیستم غیرمتمرکز شکل بگیرد.

وی ادامه داد: بلاکچین یک بستر جایگزین سوئیفت است و بسیاری از شرکت‌ها و بانک‌ها در این بستر فعالیت می‌کنند. کالا در این بستر کد می‌خورد و عرضه کنندگان و متقاضیان با یکدیگر تلاقی می‌کنند. این شرایط نیازمند ورود طرف‌های تجاری به سیستم بلاکچین است. در بستر بلاکچین که زنجیره تامین شکل می‌گیرد، می‌توان بخشی از واردات را بدون انتقال ارز خریداری کرد زیرا در این سامانه نیازها به صورت زنجیره‌ای به یکدیگر متصل می‌شود و در این زنجیره نیاز به معاملات نقدی کاهش می‌یابد.

* ارزهای مجازی نقش موثری در عبور از تحریم دارد

بکی با بیان اینکه را‌ه دیگر استفاده از ارزهای مجازی است و می‌توانیم از این بستر استفاده کنیم، گفت: تکنولوژی پیشرفت کرده و از روش‌های مختلفی برای کاهش اثرات مالی تحریم‌ها استفاده کرد و مبادله کالا به کالا آخرین راه است. 

* ورود بخش خصوصی به حوزه صادرات نفت یکی از راه‌های جلوگیری از تحریم نفت ایران

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل یکی از راه‌های جلوگیری از تحریم نفت ایران را ورود شرکت‌های خصوصی به حوزه فروش نفت دانست و گفت: اگر شرکت‌های غیردولتی و خصوصی در فرایند فروش ارز دخیل شوند و قوانین و مقررات مشخصی برای فعالیت شرکت‌های خصوصی در بازار جهانی نفت تدوین شود، به راحتی امکان تحریم صادرات نفت ایران به وجود نمی‌‌آید.

وی با بیان اینکه تحریم بخش خصوصی سخت است، تصریح کرد: تحریم بخش خصوصی به عنوان هویت مستقل به راحتی امکان‌پذیر نیست و ما بالاخره نیازمند به حضور بخش خصوصی در این حوزه هستیم. بنابراین برای ضابطه‌مند کردن حضور بخش خصوصی و جلوگیری از بروز مفاسد مشابه مالی، باید قوانین و مقررات مشخصی برای صادرات نفت توسط بخش خصوصی تدوین شود.

به گفت بکی شرکت‌های خصوصی ضمن ارائه تضامین و وثایق کافی، در ابعاد و حجم مشخص اقدام به عرضه نفت در بازار‌های جهانی کنند.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل تاکید کرد: شرکت‌های خصوصی در صورتی می‌توانند حضور موثری در بازار جهانی نفت داشته باشند که، در بلند مدت توسط حاکمیت تضمین شود زیرا قراردادهای عرضه‌کنندگان و متقاضیان نفت بلندمدت است و شرکت‌ها برای این قراردادها باید اطمینان از ادامه عرضه داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۰۸۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم تجلیل از بانوان فعال عرصه کار و تولید در هفته کار و کارگر انجام شد. زنان نخستین تربیت کننده جامعه به شمار می‌روند و در دولت سیزدهم برای اولین بار کمیته زنان و خانواده ستاد هفته کار و کارگر تشکیل شده که امسال سومین سال فعالیت این کمیته محسوب می‌شود.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: فعالیت کارآفرینان که به حوزه اشتغال اهتمام ویژه دارند جای بسی خرسندی دارد. کار، تولید اساساً عزت و اقتدار انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند.

وی افزود: حضور گسترده بانوان در مجموعه کارگری از دیگر موفق‌های دیگری است. دنیا می‌داند در فرهنگ و تمدن اسلامی، زنان از جایگاه والایی برخوردارند. بر اساس آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. خداوند می‌فرماید، ما انسان‌ها را از جنس مرد و زن خلق کردیم و برای شناخت. اما گرامی‌ترین انسان با تقواترین است و یکی از جلوه‌های تقوا، کوشش و تلاش و توسعه اشتغال است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: حضور بانوان در عرصه‌های مختلف بوده که بر اساس آمار از ۱۶ میلیون بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، بیش از ۳ میلیون نفر بانوان کارگر هستند. همچنین سرآمدترین اساتید دانشگاه، پرستار و معلم از جامعه زنان بوده که جای تقدیر دارد.

مرتضوی با اشاره به شعار سال ادامه داد: جهش تولید با مشارکت و همراهی مردم مساله امسال است. اساساً در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ اقتصاد ایران به ۳ دسته دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده است. اقتصاد مدیون دست‌های توانمند نیروی انسانی است. بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب بیش از ۸۰ درصد اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد.

وی اضافه کرد: جهش تولید یعنی حرکت خارق‌العاده که نیاز به کوشش دارد. ما به عنوان کارگزار نظام باید تلاش کنیم برای فعالیت بخش خصوصی بسترسازی کنیم و موانع تولید رفع شود. اگر می‌خواهیم فرمان رهبری جامه عمل بپوشد باید از دولت شروع شود و ما آمادگی داریم دستان کارگران و کارفرمایان را به گرمی فشاریم.

وزیر کار در پایان عنوان کرد: جهش تولید با مشارکت مردم است اگر تولید با همراهی مردم باشد بسیاری از مفاسد پاک می‌شود زیرا سرمایه برای بخش خصوصی بوده که افراد با انگیزه بیشتر فعالیت خواهند داشت.

کد خبر 6090858 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • اجازه ندهید این روایت دروغ را پخش کنند!
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!