Web Analytics Made Easy - Statcounter

کابل - ایرنا - رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان ضمن انتقاد از عملکرد دولت برای تامین امنیت و ایجاد حاشیه های بحران ساز در جامعه با اتخاذ تصمیمات غیرمسئولانه گفت که مردم دیگر اجازه نمی دهند با سرنوشت شان بازی شود و مشابه انتخابات گذشته تکرار نخواهد شد.

به گزارش ایرنا ؛ «عبدالله عبدالله» روز دوشنبه در جلسه هیات وزیران با اشاره به طرح نصب برچسب های ثبت نام رای دهندگان بر نسخه های کپی شناسنامه شهروندان که به منظور تامین امنیت جانی مشارکت کنندگان در انتخابات در برابر تهدید گروه های مخالف مسلح طرح شده است افزود: وقتی کمیسیون مستقل انتخابات آن را رد می کند دیگر هیچ کس نباید بر آنها فشار وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با طرح استفاده از کپی شناسنامه در روند ثبت نام رای دهندگان برای انتخابات مهر ماه مجلس نمایندگان و شوراهای شهرستان ها مخالفت کرد و گفت که این طرح ، راه حل نیست.
عبدالله بدون اشاره به نام یا گروهی تصریح کرد که تکرار انتخابات گذشته را در خواب ببینید و بدانید مردم دیگر اجازه نمی‌دهند با سرنوشت شان بازی شود و آنها از حق خود دفاع می‌کنند و مردم آزادی بیان و رأی دادن حق شان است.
رییس اجرایی دولت افغانستان گفت که هیچ کس حق ندارد کمیسیون مستقل انتخابات را زیر فشار قرار بدهد که این شروع نابودی مردم سالاری است و این کمیسیون از لحاظ حقوقی و فنی تنها مرجع تصمیم گیری است و آنها کپی شناسنامه را راه ‌حل ندانسته اند و به این ترتیب این طرح خاتمه یافته است و هیچ نوع فشاری روی کمیسیون مستقل انتخابات نباید اعمال شود و آنها هستند که درمقابل شفافیت انتخابات، مسؤول هستند.
عبدالله یادآوری کرد که اداره ثبت احوال و نفوس به منظور حل نگرانی مردم یک راه ‌حل برای ثبت ‌نام از رأی‌ دهندگان پیشنهاد داد که همان استفاده از کپی شناسنامه ها بود اما اعضای کمیسیون این راه را مناسب نمی دانند و به باور من اکنون کسی حق ندارد که کمیسیون انتخابات را تهدید کند.
وی گفت: در شرایطی که مردم بر اثر جنگ آواره می‌شوند و در چند روز گذشته شاهد یک جلسه شورای امنیت کشور نیستیم و هر روز مردم و نیروهای امنیتی و ارتش قتل عام می شوند ؛ ما جنجال‌های دیگری را خلق می‌کنیم و به واقع چه کسی مسؤول است؟ بیایید جواب بدهیم.
رییس اجرایی دولت افغانستان تصریح کرد که مسؤولان حکومت در حال حاضر مسؤولیت بزرگی را در برابر مردم دارند و مردم با توجه به رخداد های انتخابات گذشته امروز انگیزه مشارکت در انتخابات را ندارند.
سه روز پیش خبر آمد که اعضای کمیسیون مستقل انتخابات با رئیس جمهوری افغانستان نشستی را برای بررسی موانع پیش روی روند برگزاری انتخابات داشته اند، در پی آن نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که کمیسیون انتخابات، تصمیم گرفته است به منظور تأمین امنیت رأی دهندگان، از کپی شناسنامه به عنوان مدرک ثبت نام رای دهندگان در روند انتخابات آتی استفاده کند که این اقدام به گفته اغلب کارشناسان افغانستان بستری برای بروز تقلب گسترده درانتخابات آتی است.
این تصمیم واکنش‌های گسترده ای را در پی داشت و نهادهای ناظر بر انتخابات و حتی برخی اعضای کمیسیون انتخابات و نمایندگان مجلس ؛ حکومت را به تلاش برای اعمال نفوذ بر کمیسیون و تحمیل خواسته های رئیس جمهوری متهم کردند.
این انتقادها بعد از آن که مشخص شد، چهارعضو از 9 عضو کمیسیون انتخابات با طرح استفاده از کپی موافق نبودند اما رییس و یک عضو دیگر کمیسیون آنها را برای تامین نظر ارگ ریاست جمهوری مبنی بر اجرایی شدن این تصمیم تحت فشار گذاشتند، بیشتر شده است.
خود اعلام خبر استفاده از کپی شناسنامه برای ثبت نام رای دهندگان از سوی ارگ ریاست جمهوری به جای کمیسیون مستقل انتخابات ، شبه تحمیل این طرح به کمیسیون را شدت بخشیده است.
در همین ارتباط «شهلا حق‌پرست» سرپرست دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات در اعتراض به تصمیم استقاده از کپی شناسنامه استعفا داده است.
از 25 فروردین ماه گذشته روند ثبت نام از رای دهندگان برای انتخابات 16 مهرماه امسال که برای مجلس نمایندگان و شوراهای شهرستان ها است در یک هزار و 500 مرکز در شهرهای مرکزی 34 استان افغانستان آغاز شده و استقبال از آن در حد انتظار نیست و این در حالی است که کمیسیون مستقل انتخابات این کشور ضمن دعوت مردم برای مشارکت اعلام کرده که این ثبت نام مبنایی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1398 خورشیدی نیز است.
*آساق*1104*1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي افغانستان انتخابات افغانستان عبدالله عبدالله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۱۰۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: تمام موسسات خیریه استان فارس نباید اجازه دهند در شهر، روستا و یا در سطح محلات یک کودک به دلیل فقر از تحصیل جا بماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، حبیب آسوده امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در آئین نکوداشت و تجلیل از از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس اظهار کرد: در هنگام نام بردن از کمیته امداد نه تنها یک نهاد و سازمان خاص در نظام مد نظر است بلکه فرمان تأسیس یک نظام مردم پایه که کنار هم قرار بگیرند و محرومین را فراموش نکنند، مطرح است.

وی افزود: کمیته امداد مبتنی بر موضوع یک نهاد مردمی و برخواسته از مردم و در خدمت به مردم شکل گرفته است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) به هدف برگزاری این آئین اشاره و تصریح کرد: بیست و مین آئین تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری با دو هدف اساسی تجلیل و تکریم نیکوکاران و مؤسسات خیریه و هدف دوم در راستای ترغیب مردم به مشارکت در امور خیر برگزار می‌شود.

آسوده با اشاره به اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم، توسعه پذیر نیست، تاکید کرد: هم مردم، هم خیرین و هم مسئولین باید بدانند بدون همگرایی میان دولت‌ها و گروه‌های مرجع، توسعه شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در استان فارس باید شش موضوع با همفکری همه ریشه کن شود و این موضوع اتفاق نیافتد که در این استان کودکی به دلیل فقر تحصیلی از استعدادی که خداوند به او داده است، از تحصیل باز بماند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در این آئین از تمام مؤسسات خیریه استان فارس درخواست کرد که اجازه ندهند در شهر، روستا و یا در سطح محلات یک کودک به دلیل فقر از تحصیل جا بماند.

آسوده اضافه کرد: در برگزاری این آئین در سال آینده، در استان فارس باید این گزارش به مردم ارائه شود که ترک و فقر تحصیلی دانش آموزان کم شده است.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع ازدواج اشاره کرد و افزود: ازدواج و فرزند آوری و جمعیت تنها یک موضوع است. این در حالی است که نشاط اجتماعی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و مباحث فردی و اجتماعی را باید مد نظر داشت.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه دولت گام‌های مؤثری در موضوع ازدواج برداشته است، اظهار کرد: مردم هم باید در این عرصه حضور یابند.

آسوده ابراز امیدواری کرد: به ازدواج آسان جوانان استان فارس کمک شود و گفتمان سازی برای ساده گرفتن در ازدواج با استفاده از ظرفیت گروه‌های مردم محلات و ترویج زندگی ساده صورت گیرد.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع را باور داریم که در حوزه مسکن هزینه آن بسیار سنگین است، اما مردم استان فارس بسیار خیر هستند. لذا خیرین اگر در این حوزه پای کار باشند یک کار خیر ماندگار رقم می‌خورد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: استان فارس قطب پزشکی و سلامت است. اما درد درمان در کنار درد فقر، درد مضاعف و سختی است.

آسوده ادامه داد: در آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد که به جامعه و نظام جامعه آسیب می‌زند مردم و گروه‌های مردمی باید به میدان بیایند تا دشمن نتواند از این فرصت استفاده کند و ذهن مردم را منحرف کند و در اینجا افسران مردمی خیر و احسان هستند که می‌توانند با اعتمادی که مردم به آنها دارند در کنار فعالیت‌های خیرخواهانه موضوعات آسیب‌های اجتماعی را پیگیری و رفع کنند.

با استفاده از ظرفیت مجموعه‌های خیریه امکان خدمت گذاری شایسته به جامعه هدف وجود دارد

در ادامه این مراسم همچنین مرتضی موصلی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) در سخنانی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های استان فارس وجود خیران و نیکوکارانی است که در حوزه‌های مختلف استان فعالیت دارند و کارکردهای ارزشمندی دارند.

وی افزود: این همایش در جهت هم افزایی ظرفیت‌های استان در جهت توسعه عدالت اجتماعی و خدمت گذاری به جامعه اسلامی برگزار شد.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: این مراسم با حضور ۵۰۰ مؤسسه، مرکز نیکوکاری و گروه جهادی برگزار شد تا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت مردم، زمینه‌ای فراهم شود تا در خدمت به جامعه اسلامی و خانواده‌هایی که به هر دلیل در شرایط اقتصادی ضعیف‌تر هستند بتوانیم عملکرد بهتری را داشته باشیم.

موصلی ابراز امیدواری کرد: اگر از ظرفیت تمام مجموعه‌های خیریه و احسان پای کار بیایند امکان خدمت گذاری شایسته به جامعه هدف در همه حوزه‌ها وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از خدماتی که در سال گذشته در خدمت گزاری به جامعه هدف ما در سطح استان صورت گرفت مرهوم کمک‌های خیرین و مجموعه نیکوکاران بود. این در حالی است که بیش از ۴۵۰ هزار نیکوکار حقیقی در مجموع امداد امام خمینی (ره) مشارکت دارند و بیش از ۴۴۰ مرکز نیکوکاری در این حوزه فعال هستند.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به فعالیت ۴۰۰ مؤسسه خیریه و تعداد قابل توجهی از گروه‌های جهادی که تلاش آنها معطوف به خدمت جامعه هدف است، افزود: بر این باوریم که ۳۰ درصد از منابع سال گذشته که در بخش‌های ازدواج، مسکن نیازمندان و تحصیل انجام شد با کمک خیرین و نیکوکاران استان فارس بود.

کد خبر 747630

دیگر خبرها

  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • بازگشت حدود ۸۵۰ شخصیت‌ به افغانستان