Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - ایسنا نوشت: مشاور وزیر و معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با اشاره به اینکه اکنون نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت عمومی کشور 5.2 درصد در سنین 15 تا 64 سال است، گفت: نرخ شیوع اعتیاد در جامعه کارگری به 22 درصد می‌رسد.

 رضا محبوبی امروز دوشنبه در همایش آسیب‌های اجتماعی در همدان، با بیان اینکه بیش از 3 سال است که در پروژه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنیم، افزود: در طول این مدت 5 جلسه با حضور مقام معظم رهبری و سران سه قوه در این راستا برگزار شده که این نشان از اهمیت موضوع دارد؛ البته با شرایط جدید پیش آمده برای کشور اهمیت موضوع دو چندان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در این راستا طرح تقسیم کار ملی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور تصویب شده است که ما به عنوان دبیرخانه شورای اجتماعی کشور، اوضاع اجتماعی را پس از این تقسیم کار بررسی کرده‌ایم.

محبوبی ادامه داد: طی این بررسی‌ها علائمی از توقف روند رشد برخی آسیب‌ها همچون کاهش طلاق توافقی پس از اجباری شدن مشاوره 6 ساعته پیش از ازدواج و همچنین کاهش در روند ورود پرونده‌های قضایی به دستگاه قضا مشخص شده اما این کاهش 2 تا 8 درصدی نمی‌تواند رضایت‌بخش باشد چرا که ممکن است در طول سال‌های آینده روند رو به رشدی نیز داشته باشد.

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال 94، به ازای هر 100 ازدواج در جامعه، 23 واقعه طلاق به ثبت رسیده بود که البته این ازدواج‌ها در طول سال‌های مختلف انجام شده بود.

محبوبی با تأکید بر اینکه در تقسیم کار ملی در فاز اول تمرکز بر آسیب‌دیدگان اجتماعی و معلولان این آسیب‌ها خواهد بود، سپس به ریشه‌یابی و علل بروز این آسیب‌ها پرداخته می‌شود، یادآور شد: از سال 95 تا کنون میزان زنان درگیر در اعتیاد تقریبا 3 برابر افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در طول 5 سال اخیر بیش از 50 درصد افراد مبتلا به ایدز از طریق تماس جنسی بوده است، گفت: متأسفانه در طول سال‌های اخیر انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی به تزریق مشترک غلبه کرده و زنان درگیر در ایدز نیز افزایش قابل‌توجهی داشته‌اند که این موضوع نشان از زنانه شدن این آسیب‌ها دارد.

محبوبی در بخش دیگری به بیان عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی در کشور پرداخت و اظهار کرد: ضعف نظام برنامه‌ریزی در کشور مهمترین علت بروز آسیب‌های اجتماعی بوده؛ به طوریکه در پی این ضعف مدیریتی، ناموزونی توسعه در کشور رخ داده و فقر در برخی مناطق نهادینه و در برخی مناطق قطب توسعه شده‌اند.

معاون امور اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور ضعف حکمرانی خوب را از دیگر عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی خواند و گفت: حکمرانی باید بتواند پاسخ نیازهای روز جامعه را بدهد، همه می‌دانیم که جامعه ما به نشاط و شادابی نیاز دارد اما به علت تعصبات غلط، افرادی که زاویه دیدشان با ما متفاوت است را از نظام مدیریتی حذف می‌کنیم. بنابراین باید در این شیوه بازنگری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه روحانیت نماد جمهوری اسلامی در جامعه ماست بنابراین سلوک آن در جامعه می‌تواند مصداق حکمرانی خوب و یا بد باشد، تصریح کرد: ضعف کارآمدی دستگاه‌های اجرایی از عوامل دیگر بروز آسیب‌های اجتماعی است که منجر به ایجاد سیستم‌های پرهزینه و ناکارآمد شده است و همه ما در این زمینه مسئول هستیم.

محبوبی فقدان مشارکت مردم را از عوامل دیگر برشمرد و خاطرنشان کرد: همه این مسائل در مقیاس استانی قابل‌توجه هستند به طوریکه یکی از رویکردهای اساسی ما کنترل این آسیب‌ها تا سطح شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه انگیزه‌مندی در دستگاه‌های اجرایی برای پیشبرد برنامه‌های کاهش آسیب در کشور وجود ندارد، افزود: امسال 450 میلیارد تومان برای حوزه آسیب‌های اجتماعی متعهد شده‌ایم که تا کنون 50 درصد آن تخصیص یافته است.

مشاور وزیر کشور در پایان گفت: در سال 97 پیگیر طرح‌های فوق‌العاده در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود که از جمله آنها پرداختن به طلاق و تمرکز بر آموزش و ارائه مشاوره در این راستا، پرداختن به اعتیاد و تمرکز بر پیشگیری و توجه به پروژه دین‌مداری در جامعه و تمرکز به حاشیه‌نشینی است.

 

 

۴۲۴۲

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۱۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد

احمد یوسفی گفت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، کورش احمد یوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در جریان بازدید رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در سال گذشته در استان کرمان بالغ بر ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ سراسر استان نگهداری و اقدامات درمانی و بازپروری برای رهجویان صورت گرفت.

وی بیان داشت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی، حرفه آموزی و اشتغال زایی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد به گونه‌ای که اطمینان حاصل شود که این افراد بازگشت مجددا به کمپ نداشته باشند.

احمدیوسفی با بیان این مطلب که در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، کمپ‌های ماده ۱۵ و ۱۶ مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: در زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات سازمان‌های متولی همکاری لازم نمی‌کنند و شوربختانه استان کرمان در بحث زیرساخت‌های کمپ ۱۶ جزء محروم‌ترین استان‌های کشور می‌باشد.

وی با بیان این مطلب که اعتیاد یک چالش اجتماعی در دنیا می‌باشد، ولی در کشور ما در صدر آسیب‌های اجتماعی است گفت: متاسفانه در زندان‌ها ۵۰ درصد بصورت مستقیم و ۲۰ درصد بصورت غیرمستقیم محکومین به حبس مربوط به جرائم مواد مخدر هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تاکید کرد: بسیاری از معتادان به واسطه بیماری اعتیاد خود مرتکب جرم می‌شوند و در برخی موارد اعتیاد موجب ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی شهر شده است که لازم است اقدامات قبل، حین و بعد از درمان مورد توجه قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • عضویت ۹۶ هزار نفر در جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان غربی
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان‌غربی هستند
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است