Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@14:21:27 GMT

سنندج|مقبره‌ عرفا و عالمان بزرگ دینی در کردستان+تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۱۵۷۰۱

سنندج|مقبره‌ عرفا و عالمان بزرگ دینی در کردستان+تصاویر

در کردستان نیز همانند سایر نقاط کشور مقبره‌ عرفا و عالمان بزرگ دینی فراوانی وجود دارد که هر ساله گردشگران و زوار بسیار زیادی را را از اقصی نقاط دنیا به این استان می‌کشاند. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۸ استانها کردستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در استان کردستان نیز همانند سایر نقاط کشور مقبره‌ عرفا و عالمان بزرگ دینی فراوانی وجود دارد که هر ساله گردشگران و زوار بسیار زیادی را را از اقصی نقاط دنیا به این استان می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقبره پیر شالیار

مقبره پیر شالیار در انتهای جاده آسفالت اورامان قرار دارد و هر سال دو بار در نیمه بهار و نیمه زمستان مراسم پیر شالیار در روستای اورامان‌تخت کردستان برگزار می‌شود؛ به اعتقاد منطقه اورامانات پیری اسطوره‌ای به نام «پیر شالیار» وجود داشته که صاحب کرامات بوده و امروزه مردم این خطه برای برآورده شدن حاجات خود به آنجا می‌روند.

مراسم پیر شالیار که هر ساله در روستای اورامان‌تخت کردستان برگزار می‌شود شامل ذبح دام قربانی، دف‌زنی، خوردن آش، و شب‌نشینی و خواندن شعر و دعا است.

مقبره شیخ فاضل گروسی

مقبره شیخ فاضل گروسی در یکی از خیابان‌های شهر بیجار واقع شده و بسیار مورد توجّه اهالی این منطقه است.

ساختمان مقبره که پس از تخریب بنای قبلی، ساخته شده به‌صورت هشت ضلعی غیرمنتظم بوده و چهار ضلع اصلی آن به طول قریب به 5 متر و چهار ضلع زاویه‌ها هر یک سه متر و در هر یک از اضلاع هشتگانه پنجره و دری بزرگ جهت رفت‌وآمد و نورگیری طراحی شده است.

بر فراز بقعه، گنبد عرقچینی بلند به قطر 7 و ارتفاع قریب به 4 متر قرار دارد که نمای خارجی آن مانند دیوار بقعه، آجری بوده و در ساقه گنبد، چهار پنجره جهت نورگیری طراحی شده و درِ بقعه از جانب مشرق باز می‌شود و صورت قبری در داخل مقبره است که روی آن سنگ قبری نهاده شده است.

مقبره شیخ عباس کومایین

در روستای کومایین از توابع بخش موچش و در 65 کیلومتری شهر کامیاران و 75 کیلومتری شهر سنندج، مقبره‌ای به همین نام وجود دارد که در طول سال و فصل‌های مختلف، افراد بسیار زیادی از سراسر کشور و کشورهای دیگر به این روستا می‌آیند و ضمن زیارت مزار این پیر رهرو، از طبیعت زیبا و بکر این منطقه نیز دیدن می‌کنند.

به گفته ساکنین 130 سال قبل در این روستا «شیخ عباس کومایین» زندگی کرده و مردم این منطقه خاک تربت وی را به‌عنوان تبرک در پارچه‌ای ریخته و در جیب خود می‌گذارند، چراکه اعتقاد دارند با وجود این خاک از گزند هر ماری در امان هستند.

مقبره علامه ملا احمد نودشی و شرف‌الملک

این بنا در انتهای خیابان کشاورز سنندج و روی تپه شرف‌الملک که گورستان است قرار گرفته و ساختمان قدیمی دارد؛ بنا به صورت مکعب ساده با گنبدی بر فراز آن بوده و در این مقبره که به مقبره علامه ملا احمد نودشی معروف است، شرف‌الملک از اعضای خانواده اردلان نیز دفن شده‌اند، این مقبره فقط روزهای جمعه برای ذکر دعا و قرائت قرآن باز است.

مقبره شیخ محمد باقر غیاثی

این مقبره که حدود 50 سال پیش روی تپه شرف‌الملک سنندج ساخته شده به یکی از عرفای اواخر عصر قاجار، شیخ محمد باقر غیاثی تعلق دارد، بنا دارای پلان مربع شکل با سقف گنبدی بوده که از داخل به روش بسیار زیبایی آینه کاری شده است، در این مکان روزهای پنج شنبه و جمعه دعاخوانی و قرائت قرآن برگزار می‌شود، وی را از شاگردان علامه ملا احمد نودشی می‌دانند.

مقبره شیدای نازار

این بنا در بلندترین نقطه کوه شیدا در شمال شرقی روستای ظفرآباد از توابع قروه قرار دارد و از هر سو قابل روئیت است، این بنا با پلان مربع شکل، حدود 9 متر ارتفاع دارد؛ بنا از آجرهای قرمز 22 در 22 در 5 سانتیمتر با قوس‌های سلجوقی ایلخانی ساخته شده و زمان احداث آن به طور دقیق مشخص نیست.

بقعه پیرخضر

در روستای پیرخضر در دو کیلومتری شهر بیجار، بقعه‌ای به همین نام وجود دارد، بقعه پیر خضر دارای پلان چهار ضلعی یا گنبد شلجمی است که با سنگ لاشه و آجر خشت و سنگ‌های حجاری شده بنا شده و مدفن یکی از عرفا و سادات منطقه معروف به پیر خضر است.

تاریخ سنگ نبشته قدیمی روی مزار مشخص نیست اما نوع خط، قدمت ساختمان را به دوره صفوی می‌رساند، این بقعه در سال 1378 به وسیله میراث فرهنگی کردستان به‌طور کامل مرمت شد.

بقعه شیخ نجم‌الدین

بقعه شیخ نجم‌الدین نقشبندی در روستای امروله از توابع شهرستان سنندج به یکی از مشایخ طریقت نقشبندی تعلق دارد، این بنا دارای یک فضای مربع با ایوان ستون‌دار چوبی بوده که با سنگ و آجر ساخته شده و از دوره قاجار به جای مانده است.

کلیسای سنندج

این بنا در ضلع غربی خیابان نمکی و در محله قدیمی آقازمان که در گذشته محله‌ای مسیحی نشین بود، قرار دارد، اواخر دوره صفویه در زمان حکومت شاه عباس دوم هنگامی که ارامنه توسط دولت عثمانی به ایران تبعید شدند، گروهی از آنها در شهر سنندج ساکن شده‌اند.

شیوه ساخت و نوع معماری کلیسای سنندج تحت تاثیر معماری سبک اصفهانی است و تلفیقی از نماسازی سبک بومی مانند طاق نما و ستون نمای آجری در آن به کار رفته که به فرم مشعل در بخش فوقانی به‌صورت سه ترکی آجرکاری شده و خطوط عمودی در نمای بیرونی ساختمان تأکید بر ارتفاع کلیساست.

در گلدسته ناقوس کلیسا کاشی‌های معقلی و گره چینی قابل ملاحظه است، حجاری سنگ‌های سر در ورودی که دارای نقش گل لوتوس و ترنج بوده کار استادکاران سنندجی است.

کلیسای سنندج دارای قناتی فعال و آب نمای زیبایی نیز در داخل حیاط آن در ضلع جنوبی دیده می‌شود، این کلیسا احتمالاً در دوره قاجار ساخته شده است.

انتهای پیام/م ت

R7848/P1336/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۱۵۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله خراسانی در قم برپا شد

 جمع کثیری از عاشقان و دل‌سوختگان خاندان عصمت و طهارت (ع) با اجتماع در فاطمیه صاحب الزمان (عج) قم، در سوگ ششمین پیشوای شیعیان اشک ماتم ریختند.

سوگواران صادق آل محمد (ص) با حمل بیرق‌های مزین به نام اهل بیت، در حالی‌که بر سر و سینه می‌زدند، برای عرض تسلیت به سمت بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه (س) حرکت کردند.

آیت‌الله وحید خراسانی از مراجع تقلید نیز در میانه مسیر حرکت عزاداران، با آنان همراه شد.

یکی از استادان حوزه علمیه قم در این آیین، تربیت عالمان و فقیهان صاحب نام را از شاخص‌های دوران امامت امام صادق توصیف کرد و بیان داشت: ایمان و تقوای جوانان وقتی تقویت می‌شود که با عالمان عامل و پرهیزکار در ارتباط باشند.

حجت‌الاسلام سید رضا هاشمی با بیان دیگر ویژگی‌های دوره امامت این امام همام یادآور شد: پرونده شهادت حضرت زهرا (س) در این دوره مورد بازخوانی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار و عزاداری امام حسین (ع) نیز از ویژگی‌های دوران امامت امام صادق می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • برپایی نخستین نمایشگاه تخصصی سیاه قلم در سنندج
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله خراسانی در قم برپا شد
  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم