Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان با تاکید بر روابط دوستانه ایران و آذربایجان و برخورداری از ظرفیت‌های منطقه‌ای گفت: ایران و آذربایجان از ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های بانکی، گمرک، انرژی، تجارت و... برخوردار هستند.

به گزارش ایسنا، مسعود کرباسیان در مراسم روز ملی جمهوری آذربایجان اظهار کرد: ایران از اولین کشورهایی بوده که استقلال جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته است و با توجه به اشتراکات دو ملت روابط دوستانه و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر مورد توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایران و آذربایجان به عنوان دو کشور مهم در منطقه می‌توانند در توسعه همکاری های فی‌مابین و تقویت صلح و ثبات و رونق منطقه‌ای تاثیرگذار باشند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ایران و آذربایجان ظرفیت‌های بسیاری دارند، گفت: طی چهار سال گذشته روابط ایران و آذربایجان در تمامی زمینه‌ها توسعه یافته است و روسای جمهور دو کشور ۱۱ بار با یکدیگر ملاقات داشته و ۱۰۰ هیات در سطوح مختلف خصوصی و داخلی با یکدیگر تعامل داشته‌اند و در این راستا بیش از ۳۰ سند هم به امضا رسیده است. همچنین دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور دو ماه پیش در تهران برگزار شد.

رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان همچنین بیان کرد: رئیس‌جمهور کشورمان در فروردین‌ماه سال جاری سفری به باکو داشته که در فرآیند این سفر اسناد مهمی بین دو کشور به امضا رسیده است که نمونه آن پروژه تولید مشترک خودرو بوده که آغاز شده و در سایت نفتچاله تولید انواع خودروهای دنا، دنا پلاس، رانا و سمند در دستور کار است.

وی خاطرنشان کرد: ایران و آذربایجان از ظرفیت‌های خوبی در زمینه اقتصادی برخوردار هستند که حوزه بانکی، انرژی، تجارت، گمرک، گردشگری و... نمونه‌ای از آن است. البته موضوع احداث خط آهن رشت ـ آستارا نیز در دستور کار قرار دارد که با ساخت و بهره‌برداری از آن اتصال ریلی از خلیج فارس به همسایگان شمالی ایران تکمیل می‌شود.

کرباسیان ادامه داد: فعالان اقتصادی ایران و آذربایجان با یکدیگر تجارت و سرمایه‌گذاری دارند که به هموارتر کردن حضور بخش خصوصی منجر می‌شود. البته ۱۵۰ شرکت ایرانی در آذربایجان فعال هستند که بیش از دو میلیارد دلار هم سرمایه‌گذاری کردند.

وزیر اقتصاد در پایان برای دولت و ملت آذربایجان عزت و سربلندی آرزو کرد و گفت: امیدواریم در سایه حمایت سیاسی رهبران دو کشور روابط دوستانه بین ایران و آذربایجان توسعه بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ایران و آذربایجان مسعود كرباسيان وزیر اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۱۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم

کارشناس مسائل بین الملل گفت: اگر بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از گردنبند مروارید در جاده ابریشم شکوفا کنیم؛ روابط تجاری ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

 گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان پنجم اردیبهشت، پس از سفر رسمی ۲ روزه به سه شهر اسلام‌آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به دعوت رسمی همتای خود و همچنین به منظور حضور در مراسم افتتاح ابرپروژه چند منظوره سد و نیروگاه اومااویا، صبح چهارشنبه وارد سریلانکا شد و مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت. سفر آیت‌الله رئیسی به سریلانکا، ۱۶ سال پس از آخرین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سریلانکا انجام شد.

 سید محمدعلی رئیس الساداتی، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با این سفر در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت:سابقا رابطه تجاری بین ایران و سریلانکا در حوزه فروش نفت برقرار بود. پالایشگاه‌هایی در سریلانکا وجود داشت که خوراک آن‌ها نفت ایران بود و همانطور که مستحضر هستید اساساً پالایشگاه‌ها، ماشین آلات، دستگاه‌ها و سازمان تقطیر در پالایشگاه‌ها بر اساس ماده اولیه (نفت) شکل می‌گیرد. ولی متاسفانه به دلیل اینکه طی سال‌های اخیر از فروش نفت خام به سریلانکا غفلت شد؛ کم کم عربستان در این حوزه جایگزین ایران شد. اما با توجه به مشکلاتی که اسلام‌گرایی افراطی و وهابیت در سریلانکا به وجود آورد رفته رفته چهره عربستان در سریلانکا مخدوش شد.

 اما موضع گیری‌های ایران در برابر اسلام افراطی همچنین حمایت از حکومت مرکزی سریلانکا در برابر گروه بودایی افراطی ببر‌های تامیل در داخل سریلانکا، باعث شد روابط خوبی در دوره‌های قبلی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت سریلانکا شکل بگیرد.

 علاوه بر این اگر ما بتوانیم ظرفیت‌های موجود در خلیج فارس را به عنوان بخشی از پازل گردنبند مروارید و بخشی از پازل جاده ابریشم شکوفا کنیم، قطعاً روابط اقتصادی ما و سریلانکا افزایش پیدا خواهد کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد