Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

کاظم جلالی رئیس نشست اضطراری کمیته دائمی فلسطین اتحادیه بین المجالس اسلامی که صبح امروز(دوشنبه، ۲۴ اردیبهشت ماه) در تهران آغاز به کار کرد بعد از اتمام این نشست بیانیه پایانی اجلاس در خصوص اوضاع جاری فلسطین را قرائت کرد که به شرح زیر است:

بسمه تعالی

اجلاس فوق العاده کمیته دائمی فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی که در روز ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ برابر با ۱۴ مه ۲۰۱۸ با حضور اعضای کمیته و مشارکت برخی دیگر از اعضای اتحادیه در تهران برگزار شد هیئت های پارلمانی شرکت کننده عبارتند از:

جمهوری دمکراتیک خلق الجزایر، جمهوری آذربایجان، بورکینا فاسو، جمهوری چاد، جمهوری گینه بیسائو، جمهوری اسلامی ایران، کشور پادشاهی اردن هاشمی، دولت کویت، جمهوری لبنان، دولت لیبی، جمهوری مالی، جمهوری موزامبیک، دولت فلسطین، دولت قطر، جمهوری سنگال، جمهوری سودان، جمهوری عربی سوریه، جمهوری ترکیه، جمهوری اوگاندا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت کنندگان در این نشست، با تکیه بر اصول و اهداف منشور سازمان همکاری های اسلامی و اساسنامه اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان مزبور؛

و با تاکید بر پایبندی به همه قطعنامه های صادره از سوی کنفرانس های اتحادیه و سایر اجلاس های اسلامی مرتبط با قضیه فلسطین و قدس طی چند دهه اخیر؛

و ضمن تاکید مجدد بر اهمیت مسئله فلسطین و قدس برای امت اسلامی و ابراز اشتیاق فرزندان این امت برای دفاع از حقوق مشروع و غیرقابل چشم پوشی ملت فلسطین، که در رأس آن ها حق تعیین سرنوشت و تاسیس دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس و حق بازگشت مطابق مفاد قطعنامه ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار دارد؛

و با اشاره به بیانیه پایانی کنفرانس فوق العاده سران کشورهای اسلامی در استانبول در تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۱۷ که تصمیم رئیس جمهور آمریکا در خصوص بیت المقدس؛ به رسمیت شناسایی این شهر به عنوان پایتخت موجودیت صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به آن را تجاوزی فاحش به قوانین بین المللی دانسته که اغلب مراجع بین المللی، از جمله سازمان ملل متحد و بین المجالس بین الملل آن را محکوم کرده اند؛

و با در نظر داشتن بیانیه اجلاس ترویکای اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی؛ که در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۱۷ در تهران برگزار شد و تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در مورد بیت المقدس را قویا محکوم نمود؛

و ضمن استقبال از موضع عادلانه و شجاعانه بین المجالس جهانی که در تاریخ ۲۷ مارس ۲۰۱۸ در ژنو صادر گردیده و طی آن بین المجالس جهانی، تصمیم رئیس جمهور آمریکا در خصوص قدس را قاطعانه مردود دانسته و با استناد به قوانین بین الملل، آن را ملغی و باطل تلقی نموده و تاکید کرده است که کلیه اقدامات قانونگذاری و اداری اتخاذ شده از سوی رژیم صهیونیستی در جهت تحمیل قوانین و مقررات آن رژیم بر بیت المقدس، غیرقانونی بوده و فاقد هرگونه مشروعیت می باشد، بین المجالس در این اعلامیه که تصمیم حکومت آمریکا مبنی بر انتقال سفارت آن کشور به قدس اشغالی، در نیمه ماه مه که مصادف با سالگرد فاجعه غصب فلسطین (۱۵ مه ۱۹۴۸) می باشد، را محکوم نموده و پشتیبانی خود را از حق ملت فلسطین در مبارزه جهت پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی و استرداد حقوق خود در بازگشت به میهن اصلی و تاسیس دولت مستقل را مورد تاکید قرار داده است؛

و با ستایش از بیانیه سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا و دیگر بیانیه هایی که از راهپیمایی مسالمت آمیز بازگشت به فلسطین در نوار غزه حمایت کرده و مخالفت خود با تصمیم رئیس جمهور آمریکا را ابراز داشته اند، و پس از بحث و تبادل نظر پیرامون اوضاع جاری فلسطین و شرایط منطقه ای و بین المللی پیرامونی آن، که با ارائه نظرات ارزشمند شرکت کنندگان در اجلاس بر غنای آن افزوده شد، اجلاس نظرات خود را به شرح زیر اعلام می دارد:

۱- تاکید مجدد بر این حقیقت که مسئله فلسطین، به پایتختی قدس، اولین اولویت امت اسلامی بوده و محور اساسی اهتمامات آن می باشد، لذا دفاع از این مسئله و یاری رسانیدن به آن، تعهد ایمانی کلیه مسلمانان جهان به شمار می آید باشد تا کلیه حقوق مشروع و غیرقابل چشم پوشی ملت فلسطین در سرزمین خویش محقق گردد، حقوقی که بازگشت آوارگان و برپایی دولت مستقل فلسطین به سرزمین فلسطین و به پایتختی شهر قدس در رأس آن ها قرار دارد.

۲- دعوت از کشورهای اسلامی برای کنار گذاشتن اختلافات و فشرده کردن صفوف و تقویت فضای برادری اسلامی، با هدف مقابله با تهاجم دشمنان امت اسلامی، که موجودیت صهیونیستی و حامیان طمعکارش معرف آن هستند، و می کوشند تا از شرایط موجود منطقه سوءاستفاده کنند و با برافروختن آتش فتنه و بهره گیری از وضعیت نابسامان کنونی در جهت منحرف کردن توجهات از تجاوزات گسترده علیه حقوق ملت فلسطین و علی الخصوص وضعیت در شهر قدس عمل کنند. همچنین تاکید بر لزوم بسیج همه امکانات جهان اسلام در راستای تحقق حقوق مشروع ملت فلسطین و دعوت از تمامی ملت های آزادیخواه جهان برای به کارگیری همه امکانات خود در حمایت از ملت فلسطین.

۳- تاکید بر رد هرگونه اقدامات عادی سازی مناسبات با رژیم صهیونیستی و جلوگیری از سوءاستفاده این رژیم از شرایط موجود و نابسامانی هایی که در حال حاضر دامنگیر منطقه خاورمیانه شده است، تا بدین وسیله ماهیگیری در آب گل آلود برای این دشمن خیره سر فراهم نشود.

۴- پشتیبانی از همه اشکال مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی، به ویژه مقاومت ملت فلسطین که شجاعانه در برابر تجاوزات صهیونیست ها ایستاده است؛ چه را که مقاومت حق قانونی این ملت است تا حقوق ملی خویش را بازیابد.

۵- اعلام حمایت و ارائه کمک و پشتیبانی همه جانبه از انتفاضه ملت فلسطین، که از خلال راهپیمایی های بزرگ بازگشت «مسیرات العوده» استمرار یافته است، تا آرمان فلسطین در زمینه بازگشت به سرزمین آباء و اجدادی محقق گردد و اعلام محکومیت شدید اقدامات سرکوبگرانه نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه که در راهپیمایی بازگشت مشارکت داشته اند و درخواست انجام تحقیقات فوری و مستقل بین المللی زیر نظر شورای امنیت سازمان ملل متحد، پیرامون جنایات، کشتار و ضرب و جرح ملت بی دفاع فلسطین؛ و درخواست انجام تحقیقات فوری و مستقل بین المللی در مورد کشتار تظاهرکنندگان مظلوم و بی دفاع فلسطین، شورای امنیت باید مسئولیت این تحقیقات را برعهده گیرد و عاملان این جنایت را براساس قوانین بین المللی محاکمه کند.

۶- تاکید بر رد قاطع تصمیم رئیس جمهور آمریکا در خصوص قدس که در تاریخ ۶ دسامبر ۲۰۱۷ اتخاذ شده و رد هرگونه آثار و تبعات مترتب بر آن، از جمله انتقال سفارت آمریکا به قدس؛ زیرا که این اقدام از منظر قوانین و عرف بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل متحد، مردود بوده و تجاوزی آشکار به حقوق ملت فلسطین به شمار می آید و حرکت تحریک آمیزی است که منطقه را به سوی خشونت و آشفتگی سوق می دهد.

۷- ایالات متحده آمریکا مسئولیت کامل اقدامات غیرقانونی خود را برعهده دارد که طی آن با حمایت نامشروع از رژیم اشغالگر قدس عملا موجبات رهایی آن از مجازات به خاطر جنایاتی که علیه ملت فلسطین مرتکب شده را فراهم آورده است؛ و از سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین المللی درخواست می گردد که با عمل به تعهدات، تدابیر عملی لازم را در جهت ممانعت از این اقدامات باطل انجام دهد.

۸- دعوت از همه دولت های جهان به عدم تائید تصمیم آمریکا در مورد قدس و پایبندی به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد که انتقال نمایندگی های دیپلماتیک به قدس را منع نموده و آن را ناقض حقوق تاریخی و قانونی ملت فلسطین دانسته است.

۹- محکومیت ایالات متحده آمریکا به خاطر جلوگیری از تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در غزه که در راهپیمایی بازگشت مشارکت نموده اند؛ که بیانگر مشارکت آن در تجاوز علیه ملت فلسطین و مشوق ارتکاب جنایت توسط رژیم صهیونیستی به شمار می آید.

۱۰- از همه گروه های فلسطینی درخواست می شود تا با تسریع در روند آشتی ملی و تحکیم وحدت ملی خود تلاش های امت اسلامی در مقابله با شرایط منطقه ای و بین المللی کنونی پیرامون مسئله فلسطین را تقویت کنند.

۱۱- درخواست از جامعه بین المللی برای اعمال فشار بر رژیم اشغالگر صهیونیستی در جهت پایان دادن به محاصره هوایی، دریایی و زمینی غیرقانونی غزه؛ که یکی از اشکال مجازات دسته جمعی است و بازگشایی همه گذرگاه ها و تضمین آزادی آمد و شد شهروندان و نقل و انتقال مواد غذایی و دیگر کالاها به غزه و دیگر بخش های سرزمین فلسطین.

۱۲- محکومیت خروج آمریکا از توافقنامه اتمی فیمابین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ که نمونه بارز نقض عهد و بی توجهی به همه قوانین و عرف بین المللی است.

۱۳- از دبیرکل اتحادیه بین المجالس اسلامی خواسته می شود تا اقدامات شایسته را در راستای پیگیری و اجرای مفاد این بیانیه معمول دارد و متن آن را برای بین المجالس جهانی و سازمان ملل متحد و همه مجامع منطقه ای ارسال دارد.

۱۴- اعلام مراتب تشکر و تقدیر از جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم آن، مردم و مجلس شورای اسلامی به خاطر دعوت کریمانه جهت برگزاری این اجلاس مهم و نیز به خاطر حسن استقبال و میهمان نوازی سخاوتمندانه.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جمهوری اسلامی دولت حقوق مجمع عمومی سازمان ملل رئیس جمهور آمریکا پایتخت سازمان ملل متحد رئیس جمهور رژیم صهیونیستی قوانین و مقررات ملل متحد اتحادیه اروپا مسالمت آمیز غزه مسلمانان فتنه بسیج جهان اسلام جهان خاورمیانه شورای امنیت سازمان ملل سازمان ملل خشونت ایالات متحده آمریکا امنیت سازمان ملل متحد ایالات متحده امنیت سازمان ملل تجاوز جامعه بین المللی مواد غذایی جمهوری اسلامی ایران رهبر معظم مجلس شورای اسلامی شورای امنیت پارس پارس نیوز روز بازگشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۰۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد

مهسا مژدهی: روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده اما بر روی امیدها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به‌ قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد. رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند. نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت:‌ این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشورهای مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشورها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرآنلاین درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آنها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آنها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا

چرایی سنگ‌اندازی واشنگتن در مسیر عضویت فلسطین در سازمان ملل

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آنها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود. بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشورها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است. وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آنها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت:‌ سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است. حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است. اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

۳۱۱۳۱۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898491

دیگر خبرها

  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • سفر مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه/پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • آغاز به کار نشست عالی امنیتی با حضور احمدیان در سنت‌پترزبورگ
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • چرا رای‌گیری شورای امنیت درباره فلسطین امیدوارکننده است؟
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد