Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-24@09:09:59 GMT

آموزش‌های آکادمیک انیمیشن در ایران غیرحرفه‌ای است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۲۲۷۸۷

آموزش‌های آکادمیک انیمیشن در ایران غیرحرفه‌ای است

استان‌ها > اصفهان - رئیس هیئت مدیره آسیفا به مشکل مهم آموزش‌های آکادمیک انیمشین در ایران اشاره کرد و گفت: این آموزش‌ها غیرحرفه ای جلو می رود و نیازمند تصمیمات جدیدی در این ارتباط هستیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ستاد خبری جشنواره حسنات، مریم کشکولی نیا  در نشستی با اصحاب هنر با موضوع انیمیشن با بیان اینکه امسال تمرکز زیادی در زمینه انیمیشن را در کشور شاهد بودیم، اظهار داشت: در نخستین جشنواره پویانمایی ملی که به تازگی در همدان برگزار شد، شاهد حضوراستعدادهای جوان بسیار بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اختصاص بودجه برای انیمیشن در بودجه سال ۹۷ کشور گفت: البته این امر همانند یک شمشیر دولبه است، از یک سویی باید خوشحال باشیم که بودجه‌ای برای پویانمایی جذب شده و از سویی این امر نگران کننده است از این روکه شاید افرادی ناوارد نیز جذب این عرصه شوند.

استعدادهای نسل جوان آینده خوبی را برای انیمشین رقم می‌زند

رئیس هیئت مدیره آسیفا ( انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران) با اشاره به اینکه با توجه استعدادهای نسل جوان در این زمینه آینده خوبی برای این حرفه پیش بینی می‌شود، اظهار داشت: در دور جدید آسیفا و پس از تغییر هیئت مدیره تصمیم گرفتیم که بیشتر به وظایف مغفول مانده این نهاد بپردازیم که این امر با تقسیم وظایف و محول کردن بخشی از کارها مانند موضوع بیمه هنرمندانه به انجمن صنفی انیمیشن امکان‌پذیر شده است.

وی اضافه کرد: آسیفا هم اکنون بیشتر فعالیت های بخش فرهنگی این عرصه را برعهده دارد و به یقین این همکاری پیشرفت انیمیشن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

کشکولی‌نیا توجه به آموزش‌های انیمیشن به ویژه در شهرستان‌ها را ضروری برشمرد و گفت: با توجه به این نیاز ضروری، کمیته آموزش آسیفا زودتر از زمان تعیین شده قبلی پایه‌گذاری شد و هم‌اکنون آیین نامه کمیته در حال نگارش است.

آموزش‌های آکادمیک انیمیشن در ایران غیرحرفه‌ای است

رئیس هیئت مدیره آسیفا در بخش دیگری از این نشست به مشکل مهم آموزش‌های آکادمیک انیمشین اشاره کرد و گفت: این آموزش‌ها غیرحرفه ای جلو می رود و نیازمند تصمیمات جدیدی در این عرصه هسیتم.

وی افزود: اساتید رشته انیمیشن در هنرستان به طور معمول حرفه‌ای نیستند و و از معلمان گرافیک که اطلاع چندانی از انیمیشن ندارند برای تدریس این رشته استفاده می‌شود.

کشکولی‌نیا تصریح کرد: دراین مقطع کتاب های فوق لیسانس آموزش داده می‌شود و به جای تمرین زیاد تنها دروس تئوری را شاهد هستیم که در فوق دیپلم و فوق لیسانس نیز تکرار می‌شود و بر این اساس دانش‌آموختگان به شکل حرفه ای پرورش پیدا نمی‌کنند این در حالی است که در دانشگاه های خارجی این رشته در مقاطع مختلف تحصیلی تقسیم بندی شده است.

وی نبود رشته کارشناسی انیمیشن را مشکل دیگر این عرصه برشمرد و بیان داشت: بدین شکل دانشجویان این عرصه مجبورند در رشته‌های غیر مرتبط مانند گرافیک درس و یا رشته کارگردانی در دانشگاه علمی کاربردی درس بخوانند.

وی اضافه کرد: این امور موجب می‌شود با وجود فارغ‌التحصیل شدن تعداد زیادی متخصص در حرفه انیمیشن، شاهد ساخت پویانمایی‌های حرفه‌ای در کشور نباشیم.

از هنرستان تا فوق لیسانس شاهد تدریس انیمیشن به شکل عملی نیستیم

رئیس هیئت مدیره آسیفا با بیان اینکه در مقطع فوق لیسانس، آموزش انیمیشن به شکل تئوری است و بدین ترتیب از هنرستان تا فوق لیسانس شاهد تدریس انیمیشن به طور عملیاتی نیستیم، گفت: وارد بحث شدن با آموزش عالی در ارتباط با تغییرات سرفصل‌های آموزشی سخت است به نوعی که نمی‌توان حتی نام درس را تغییر داد، این موضوع باعث می شود متخصص بخش‌های مختلف انیمیشن کم داشته باشیم.

وی افزود: در برخی مواقع به طور مثال تدریس فیلمنامه انیمیشن به اجبار زیر نام درس دیگری تدریس می شود چراکه حتی نمی‌توان اسم درس را تغییر داد.

اساتید انتخابی دانشگاه برای آموزش انیمیشن تخصص مربوط ندارند

کشکولی نیا به مبحث ضعیف بودن برخی اساتید این رشته پرداخت و گفت: این امر بدان دلیل است که استاد تخصصی در آن رشته را ندارد مثلا تخصص خود من تکنیک‌های انیمیشن است پس لزومی ندارد که انیمت درس دهم، در واقع عدم پذیرش تدریس دروس غیرمرتبط به وجدان اساتید برمی گردد.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از آموزش‌های آنلاین در زمینه انیمیشن اظهار داشت: با توجه به سخت بودن رفت و آمد اساتید به شهرستان‌ها بهتر است یکی دو کارگاه آموزشی در سال برگزار و برای تبادلات بعدی از روش آنلاین استفاده شود.

رئیس هیئت مدیره آسیفا به موضوع رقابت در عرصه انیمیشن اشاره کرد و گفت: ما از کودکی باید یاد بگیریم به هم کمک کرده و این را بدانیم که پیشرفت یکی از ما در گرو بالا رفتن جایگاه دیگری است.

دادن پالس اشتباه به مخاطبین از اشتباه‌هات جشنواره‌ای است

وی دادن پالس اشتباه به مخاطب را یکی از اشتباه‌هات جشنواره‌ای برشمرد که که موجب رویکرد مخاطب به یک حرفه خاص می‌شود و گفت: زمانی که در جشنواره‌ها فقط به کارگردان جایزه می دهیم پالسی اشتباه برای مخاطب ارسال کردیم که وارد یک نوع خاصی از کار شود و این گونه متخصص برای دیگر بخش‌ها کم می‌آوریم.

کشکولی نیا با اشاره به اینکه اکران انیمیشن‌هایی مانند فیلشاه در سینما برای همه افراد این عرصه خوب است ، ابراز داشت: موفقیت انیمیشن‌هایی مانند فیلشاه برای همه ما خوب است چراکه هم سینمایی‌ها را ترغیب می کند برای انیمیشن ارزش قائل باشند و هم برای مخاطبان فرهنگ‌سازی می‌کند.

انیمیشن ۴۰ سال است من را درگیر خود ساخته است

دیگر کارگردان انیمشین کشورمان در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه انیمیشن هنر زیبایی است که ۴۰ سال من را درگیر کرد و با تمام مشکلات این عرصه نتوانستم از آن جدا شوم، به مشکلات این عرصه پرداخت و ابراز داشت: سرفصل‌های آموزش دانشگاهی در کشور ما بسیار ضعیف است به نوعی که برخی سرفصل‌ها که پیش زمینه محسوب می‌شود پس از بخش‌های تخصصی‌تر آموزش داده می‌شود.

این کارگردان انیمیشن افزود: با توجه به تئوری بودن اغلب دروس این رشته، لازم است دانشگاه ها به برگزاری ورک‌شاپ‌های آموزشی نیز اهمیت دهند تا دانشجویان از نظر عملی نیز در این حرفه رشد کنند.

آینده حرفه انیمیشن برای دانشجویان مهم است

نظرپور با اعتقاد بر اینکه به طور معمول آینده این حرفه برای دانشجویان مهم است، بیان داشت: نخستین سوال آنها از ما این است که انیمیشن برای آنها فایده‌ای دارد یا خیر که ما نیز با وعده‌های زیبا و دل‌ربا این رشته را خوب توصیف می‌کنیم، به راستی اگر در انیمیشن بر پایه اصول درست قدم برداریم تحصیل رشته انیمیشن از نظر شغل و درآمد پرفایده خواهد بود.

وی با اشاره به به تاریخچه‌ای از انیمیشن در ایران اظهار داشت: نخستین تلاش‌ها برای ساخت پویانمایی در ایران توسط اشخاصی مانند اسفندیار احمدیه، جعفر تجارتچی، پرویز اصانلو، نصرت‌الله کریمی، پترس پالیان و اسدالله کفافی در بین سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۰ خورشیدی و در اداره کل فرهنگ و هنرهای زیبای تهران صورت گرفت.

نخستین فیلم کوتاه پویانمایی در سال ۳۶ با امکانات بسیار محدودی ساخته شد

ابوالقاسم نظرپور با بیان اینکه نخستین فیلم کوتاه پویانمایی نیز توسط اسفندیار احمدیه باعنوان ملانصرالدین در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، با امکانات بسیار محدودی ساخته شد، ابراز داشت: در حال حاضر بزرگ‌ترین سفارش دهنده انیمیشن در ایران مرکز پویا نمایی صبا به وابسته به صدا و سیما است که سالانه هزاران دقیقه انیمیشن از تهیه کنندگان خریداری می‌کند.

کارگردان انیمیشن با بیان اینکه سینمای انیمیشن در ایران پدیده‌ای نوظهور محسوب می‌شود، ابراز داشت: تا کنون شاهد اکران چند فیلم بلند از جمله خورشید مصر به کارگردانی بهروز یغمائیان، هفت رنگ به کارگردانی مازیار محمدی نژاد، ۹:۲۰ در بوشهر به کارگردانی محمدامین همدانی و تهیه کنندگی حامد جعفری، قلب سیمرغ به کارگردانی وحید نصیریان، سرزمین خواب به کارگردانی علی لطفی و افسانه گل نور به کارگردانی علی نوری اسکویی بوده است.

وی ادامه داد: سریال‌های انیمیشنی یکی دیگر از فعالیت‌های است که در زمینه پویانمایی در ایران انجام می‌شود که از محبوب ترین این مجموعه‌های تلوزیونی می‌توان به آثار پهلوانان، فرزندان آفتاب، شکرستان، خلیج فارس، وقتی بابا کوچک بود و خداوند لک لک‌ها را دوست دارد اشاره کرد.

نظرپور تاکید کرد: فیلم‌های سینمایی بلند مانند شاهزاده روم نیز به کارگردنی هادی محمدیان از پرفروش‌ترین فیلم‌های کشورمان تا سال ۹۶ بوده است.

46

کلید واژه‌ها : انیمیشن - استان اصفهان - فیلم مستند - جشنواره فیلم کوتاه - فیلم کوتاه -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انیمیشن استان اصفهان فیلم مستند جشنواره فیلم کوتاه فیلم کوتاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۲۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی زلفی‌گل صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: باید حواسمان باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشورمان را هماهنگ ببینیم، شخصیت علمی کشورمان نباید کاریکاتوری رشد کند، اگر این‌گونه باشد اثربخشی در کشور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: منظور از این‌که شخصیت علمی ما باید هماهنگ رشد کند این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتما به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد باید قانون را محترم بشماریم، جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت ها پیشرفت ها رخ نمی دهد.

به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است

زلفی گل افزود: در مرور قوانین علم و فناوری گاهی متوجه می‌شویم که به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ یقینا متوجه می شویم نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید سی درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در خیلی جاها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است

وزیر علوم افزود: در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آن‌ها برطرف کنیم.

تدوین دستورالعمل افزایش آموزش های مهارتی در دانشگاه ها

وی ادامه داد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم حکمی را پیش‌بینی و مصوب کردیم و دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده و توسط هیات وزیران تصویب کنیم. براساس آن میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است چون بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست صنایع در دسترس ما نیستند در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

ثبت بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازتوسط صنایع مختلف

وزیر علوم با اشاره به این موضوع که باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم به سامانه نظام ایده‌ها و نیازها اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز در این سامانه ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیازها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود همچنین در آیین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

اختصاص امتیاز تبدیل علم به فن و ثروت در آیین نامه ارتقا

وزیر علوم افزود: آیین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌است در این آیین‌نامه افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می کنند، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی به مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت : مسائل فرهنگی اصل هستند ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکردهای دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

ابلاغ آیین نامه تدوین کتاب های درسی به دانشگاه ها

وزیر علوم در ادامه به کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تألیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

تبدیل دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه مهارت ملی

وزیر علوم تأکید کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی/ ۴ برابرشدن بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای

وزیر علوم همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال اشاره کرد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود و افزود: در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

وی افزود: بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین از رفع مشکل استخدامی اعضای هیات علمی در دانشگاه فنی‌حرفه‌ای نیز خبر داد.

کد خبر 6085211

دیگر خبرها

  • مقایسه درآمد پردرآمدترین ورزشکاران حرفه‌ای در هفت رشته‌ی ورزشی (+ اینفوگرافی)
  • برپایی آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز
  • ۴۱۴ هزار و ۳۲۸ نفر ساعت مهارت در خمین ارائه شد
  • رشته‌های هنرستانی در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی صنعت فرش دستباف گلستان
  • دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • ۶۴ هزار نفر در دوره آموزش فنی و حرفه‌ای شرکت کردند
  • افزایش رشته‌های آموزشی در مرکز فنی و حرفه ای میناب
  • افزایش رشته‌های جدید در مرکز فنی حرفه ای میناب
  • راه اندازی رشته‌های جدید در مرکز فنی حرفه ایی میناب