Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد؛ استان یزد از جمله استان‌هایی است که آمار بسیار بالایی در جزب مهاجر دارد. به طوری که یزد در کنار تهران و البرز جز سه استان اول مهاجرپذیر کشور محسوب می‌شود.

عوامل مختلفی مانند جست وجو برای شغل مناسب و همچنین مسکن بهتر از دلایلی است که موجب می‌شود افراد به استان‌های دیگر مهاجرت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع می‌توان گفت: زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال در بین استان‌های مهاجرپذیر بیشتر است.

بدیهی است استان‌های مهاجرپذیر از میزان بیکاری کمتری در مقایسه با استان‌های مهاجرفرست برخوردارند؛ اما بعید نیست که با گذشت زمان همین مسئله مهاجرت موجب شود تا بیکاری در این استان‌ها نیز فراگیر شود.



در همین ارتباط یک عضو هیئت علمی دانشگاه یزد به خبرنگار یزدرسا گفت: برخی از ویژگی‌ها و شرایط خاصی که استان یزد از آن برخودار است، موجب شده تا این استان به استانی مهاجرپذیر تبدیل شود.

دکتر اکبر غفوری افزود: از جمله ویژگی‌های استان یزد می‌توان به موقعیت جغرافیایی آن اشاره کرد یعنی استانی در مرکز ایران که موجب شده تا همه استان‌ها به آن دسترسی داشته باشند و حضور در آن نسبتا آسان باشد به طوری که بسیاری از راه‌های ریلی زمینی و هوایی به یزد ختم می‌شود.

وی اظهار داشت: مسئله دیگر امینت نسبتا خوب شهر و استان یزد است، این در حالی است که خوشنامی مردم یزد هم در همه ایران زبان‌زد است. از سوی دیگر حسن سابقه یزد در طول تاریخ قابل اهمیت است به‌طوری‌که یزد به‌عنوان شهر دارالعم و دارالعباده و حسینیه ایران شناخته می‌شود.

استاد دانشگاه یزد اضافه کرد: وجود مراکز صنعتی فراوان در یزد از دیگر ویژگی‌هایی است که این استان را مورد توجه قرار داده است. اگر در گذشته کارخانه‌های شهربافی و ریسندگی در یزد زبان‌زد خاص و عام بود، امروزه کارخانه‌های کاشی، آجر، فولاد، نساجی و امثالهم نیز در یزد فعال است.

غفوری خاطرنشان کرد: این عوامل موجب شده تا نیرو‌های طالب کار از دیگر نقاط کشور به یزد مهاجرت کنند و امروز استان یزد یکی از استان‌های مهاجرپذیر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه حتی اتباع دیگر کشور‌ها هم در یزد حضور دارند، تصریح کرد: حضور مهاجران به یزد از یک طرف نقطه قوت محسوب می‌شود، چون موجب توسعه مراکز صنعتی می‌شود. اما از طرف دیگر موجب می‌شود که بخشی از فرصت‌های شغلی در یزد گرفته شود. تا جایی که برخی‌ها معتقدند مشکل استان یزد مشکل بیکاری نیست چرا که اگر بیکاری بود امروزه نبایستی استان یزد شاهد حضور بیش از ۱۰۰ هزار نیرو‌های غیریزدی باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد به نقش شیوه آموزش در مزاکر آموزش عالی در ایجاد بیکاری هم اشاره کرد و اظهار داشت: به تعبیر برخی‌ها، امروز مشکل نوع کار است یعنی در واقع تدریس در دانشگاه‌های ما به گونه‌ای نیست که افراد را مهارت‌پذیر و کارآموز تربیت کند بلکه تعلیم و تربیت در مدارس و دانشگاه‌ها افراد را در مسیری سوق می‌دهد که بیشتر به دنبال کار اداری باشند.

غفوری گفت: این مشکل در یزد شاید بیشتر از جا‌های دیگر به چشم بیاید چرا که یکی از محور‌های توسعه استان یزد توسعه آموزش عالی و دانشگاه‌ها است، لذا می‌طلبد که در این رابطه متون آموزشی در دانشگاه‌ها تا حدی در راستای تربیت دانشجوبان به عنوان نیرو‌های کارفرآین و مهارت‌پذیر باشد. از سوی دیکر می‌طلبد که متون دبیرستان نیز به گونه‌ای باشد که دانش‌آموزان را با فرهنگ کار و مهارت‌های مختلف آشنا کند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۳۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«محمدرضا ملکشاهی‌راد» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

احزاب ما آن‌قدر در کشور قوی نیستند که در مجلس بگوییم که کرسی داشته باشند، هر چند مؤتلفه اسلامی در همه ادوار در مجلس تعدادی از کرسی‌ها را در مجلس داشته است، اما این بار دو جبهه ائتلاف و شورای وحدت مطرح هستند که در بین اصول‌گرایان می‌توانند بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس آینده داشته باشند، جریانات اصلاح طلب هم قطعاً نیروهایی در کشور دارند.‌

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

اولویت اول من کنترل تورم و گرانی است، دوم بالابردن توان قدرت خرید مردم است، حمایت جدی از سرمایه‌گذار در کشور یکی دیگر از اولویت‌ها است به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از کشور با بحث اشتغال و بیکاری جوانان روبرو است، حتی استانی مانند لرستان دیگر به استان‌های دیگر مهاجرت می‌کنند، چون شرایط سرمایه‌گذاری در آن فراهم نشده است، باید قوانینی وضع شود تا بخش خصوصی بیشتر احساس امنیت دررابطه‌با سرمایه‌گذاری کند، بحث واردات و صادرات و امتیازاتی که باید در نظر گرفته شود از دیگر اولویت‌ها است، به طور مثال در بحث واردات خودرو نباید این‌قدر معطل می‌کردند، الان پشت این قضایا مافیا قرار دارد و باید با آنها مبارزه کرد، اقتصاد را باید از چنگال افرادی که تشکیلات مافیایی دارند درآورد، واگذاری شرکت‌های دولتی با شرایطی که با بتوانند روند تولید و اشتغال را ادامه بدهند باید موردنظر قرار گیرد، قانون خصوصی‌سازی را باید اصلاح و تقویت کرد، دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند، بلکه باید حامی بخش خصوصی باشد.‌

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

من تجربه‌ای در کمیسیون عمران دارم، اما اصرار من این است که در کمیسیون بودجه مجلس باشم.

۴- مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

تورم و بیکاری چالش بزرگ، سخت و ناهموار لرستان است، لزوم احیای کارخانه‌های کوچک و بزرگ، درعین‌حال تقویت سرمایه‌گذاری در استان برای رفع این چالش، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، حق آبه استان، سدسازی، ساماندهی کارکنان دولت، استخدام بازمانده‌های حق‌التدریس به‌خصوص مدارس غیرانتفاعی باید مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6083419

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • استادان، دانشجویان را برای تبدیل دانایی به توانایی ترغیب کنند
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • سند جامع سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود