Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

سیدمهدی سجادی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت فعلی بازار دارویی کشور توضیح داد و گفت: با توجه به اینکه داروهای وارداتی با نرخ مبادله‌ای وارد می‌شدند، باید مابه‌التفاوتی از طریق دولت به شرکت‌ها تخصیص پیدا می‌کرد تا روند واردات دچار وقفه نشود. برهمین اساس از طریق بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو تعهداتی داده شد تا تفاوت نرخ مبادله‌ای و نرخ ارز را پوشش دهند؛ چون تصمیم بر این بود که سیستم دارویی دچار تغییر قیمت نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنابراین با توجه به اینکه نرخ ارز اعلام شده فعلی بالاتر از نرخ مبادله‌ای است، در قیمت‌گذاری دارو تغییری پیش نیامده و همچنان در قسمت داروهای تولید داخل و وارداتی شاهد ثبات نرخ دارو هستیم.

سجادی با اشاره به نگرانی‌های شرکت‌های دارویی از وضعیت ارز و شرایط بعد از برجام، در عین حال تاکید کرد: این روند به معنای عرضه نکردن دارو توسط داروخانه‌ها نیست، زنجیره دارویی از طریق سامانه رهگیری ttac و اصالت دارو، رصد می‌شود و به محض اینکه دارو وارد می‌شود و روند قانونی را طی می‌کند، کاملا قابل رهگیری است. تاکنون موردی درباره عرضه نکردن دارو در زنجیره دارویی مشاهده نشده است؛ تا جایی که در توان این زنجیره بوده عرضه شده، اما امروز سیستم عرضه دارو با قبل تفاوت کرده است.

سجادی همچنین اضافه کرد: قبلا داروخانه مدت زمانی را برای پرداخت فرصت داشت، اما با توجه به نگرانی‌های شرکت‌های تامین کننده دارو، آنها اعلام می‌کنند که هزینه به صورت پای بار یا نقدی پرداخت شود. از طرفی با توجه به اینکه تامین کننده دارو نمی‌داند قیمت آینده دارو به چه صورت است، دچار کمبود برخی اقلام دارویی وارداتی هستیم. این شرکت‌ها به دلیل قابل پیش‌بینی نبودن بازار نمی‌دانند در آینده دچار افزایش هزینه می‌شوند یا نه؟ از طرف دیگر تفاوت نرخ ارز مبادله‌ای که بانک مرکزی اعلام کرده است باید عملیاتی شود تا آنها به راحتی بتوانند دارو را تامین کنند.

داروهای خاص کمبود ندارند

دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به تامین بودن داروهای خاص با کمک سازمان غذا و دارو و شرکت‌های دارویی، ادامه داد: این داروها به دلیل قرارداد میان سازمان غذا و دارو و شرکت‌های تامین کننده دارو، تامین می‌شوند،  اما برخی اقلام دارویی کمی دچار مشکل است. اگر مسیر به صورتی باشد که شرکت‌های دارویی سهمیه خاصی داشته باشند، خود بخود سیستم قطره چکانی در تامین دارو پیش می‌آید که ما الان دچار این مشکل هستیم. 

سجادی با بیان اینکه در این مقطع زمانی همه از ذخایر خود استفاده می‌کنند، بیان کرد: با توجه به نرخ ارز و مشکلات نقدینگی زنجیره دارویی، بازار نمی‌تواند شش ماه تا یکسال آینده خود را پیش بینی کنند. مسئولان بانک مرکزی و سازمان غذا و دارو باید فضا را به سمتی پیش برند که شرکت‌ها و مجموعه‌های واردکننده دارو بتوانند با خیال راحت، یک تا دو سال آینده خود را پیش بینی کنند. هرچه شرایط به سمت تثبیت فرآیندها و تسهیل آن برود، نگرانی کمتر می‌شود و می‌توان راحت‌تر مواد اولیه تولید را تامین کرد و واردات را انجام داد.

دبیر انجمن داروسازان در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: تا زمانی که ذخایر دارو و مواد اولیه تامین باشد، تغییر نرخی در قیمت دارو نخواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: بیمار خاص دارو درمان سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۵۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور