Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا قصد دارد نهاد بین‌المللی سازمان ملل که به قصد ایجاد صلح در جهان تاسیس شده است را نابود کند، گفت: اما از آنجا که سازوکار دیگری برای جایگزینی آن وجود ندارد، صحنه بین‌المللی را به هرج و مرج سوق دهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی اقتصادآنلاین، در آغاز جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی در نطق پیش از دستور اظهار داشت: حمله به عراق بدون مصوبه شورای عالی امنیت بود، اما آمریکایی‌ها با کمک یک یا دو کشور دست به این اقدام زدند، گرچه بعدها چنان گرفتار شدند که پا به فرار گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی در ادامه افزود: خروج از معاهده پاریس در رابطه با آب و هوا خلاف مقررات سازمان ملل بود و همچنین خروج از توافقنامه هسته‌ای خلاف قطعنامه شورای امنیت بود و همین طور انتقال سفارتخانه خود به قدس.

وی با اشاره به اینکه همه اینها نشان می دهد آمریکا قصد دارد نهاد بین‌المللی سازمان ملل را که به قصد ایجاد صلح در جهان تاسیس شده است نابود کند، اما از آنجا که سازوکار دیگری برای جایگزینی آن وجود ندارد، صحنه بین‌الملل را به سوی نوعی هرج و مرج امنیتی سوق دهد.

وی با بیان اینکه در روز گذشته رژیم صهیونیستی دست به جنایتی وسیع زد و حدود ۵۰ نفر از مردم فلسطین را به شهادت رساند و حدود دو هزار نفر را مجروح کرد، عنوان کرد: این حادثه مقارن با دو مسئله بود؛ یکی همزمان با روز نکبت بود که چند دهه پیش در چنین روزی قدرت های بزرگ به حمایت از صهیونیست‌ها پرداختند تا مردم فلسطین را از سرزمین خود آواره کنند و به جای آنها از گوشه و کنار جهان افرادی را جمع و جور کردند و خانه و کاشانه فلسطینی‌ها را غصب کردند.

لاریجانی در ادامه افزود: حادثه عظیمی بود که بیش از دو سوم مردم فلسطین را از سرزمین آبا و اجدادی خود اخراج کردند و با قتل‌عام کسانی که مقاومت کردند، زمینه را برای وارد کردن دیگران فراهم کردند. این فاجعه تاریخی مبنای تولد این رژیم نکبت شد که عامل ماجراهای چند دهه اخیر است.

رییس مجلس تصریح کرد: دیگر موضوع نیز انتقال سفارت رژیم آمریکا از تل‌آویو به قدس است که روز گذشته به دستور رئیس‌جمهور آمریکا انجام شد. با اینکه تقریبا همه کشورهای دنیا این اقدام را محکوم کردند و با اینکه همه می دانند این اقدام مخالف مصوبات شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل است، اما ظاهرا از سال های پیش آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند نهادهای بین‌المللی را بی‌اعتبار کنند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: جنایت روز گذشته و کشتار مردم فلسطین صرفا به دلیل اینکه اعتراض به چنین اقداماتی کردند ننگ بزرگی برای رژیم صهیونیستی و آمریکاست و در تاریخ خواهد ماند.

وی تاکید کرد: روشن است که این کشتارها از سر استیصال رژیم صهیونیستی و بیش از آنکه قدرت آنان را نشان دهد، آشفتگی آنها را برملا می کند.

لاریجانی با اشاره به اینکه راهپیمایی روزهای گذشته فلسطینی ها نشان داد که در جهت احقاق حق خود ایستادند و مقاومت می کنند، گفت: این حرکت جدید در فلسطین اضطراب برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده که دست به اقدامات احمقانه می زند.

رییس قوه مقننه در ادامه افزود: در چنین شرایطی آمریکا ادعا می کند بزرگترین معامله قرن را سامان می‌دهیم. ترامپ این بزرگترین معامله‌ی قرن شما را، فلسطینی‌ها به بزرگترین ننگ تاریخ بدل کردند و با چنین اقدامی ملت فلسطین و مسلمانان را متحدتر کرده‌اید و همین امر عامل اصلی پیروزی آنها خواهد بود.

لاریجانی با بیان اینکه دیگر کسی به وعده‌های شکلاتی آمریکا وقعی نمی‌نهد، گفت: حتی برخی گروه‌های فلسطینی که با طرح‌های سازش قلابی آمریکا سالیانی منتظر حداقل‌هایی برای زندگی خود بودند امروز متوجه شدند راه اصلی احقاق حق فلسطینی‌ها مقاومت است و البته این بزرگترین دستاورد قرن است که معامله پوشالی قرن آمریکا را به زباله‌دان تاریخ فرستاد.

رییس مجلس با بیان اینکه کمیته فلسطین اتحادیه بین‌المجالس اسلامی روز گذشته در تهران حوادث اخیر در سرزمین‌های اشغالی را بررسی کرد و همگرایی خوبی برای مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا و صهیونیست‌ها به وجود آورد، اظهار داشت: از دست‌اندرکاران این همایش سپاسگزاری می کنم و البته باید دبیرخانه بین‌المجالس اسلامی پیگیری‌های جدی برای اقدامات عملی که در این اجلاس مطرح شد، به عمل آورد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: علی لاریجانی فلسطین مجلس شورای اسلامی اسراییل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۵۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • تاکید مقاومت فلسطین بر کارشکنی اشغالگران در مذاکرات/ الرشق رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا