Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@14:59:27 GMT

دامان فردوسی از تحریف باید زدوده شود

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۲۸۲۸۲

دامان فردوسی از تحریف باید زدوده شود

مشهد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: باید با انجام تحقیقات علمی و پژوهش های دقیق تحریفات و تصرفاتی که طی قرون و اعصار بر دامان شخصیت والای فردوسی و اثر فاخر و ماندگارش شاهنامه نشسته است، زدوده شود.

سعید سرابی، سه شنبه به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت انجام چنین تحقیقاتی است که شخصیت واقعی فردوسی و متنی پیراسته و ویراسته از شاهنامه در برابر چشم و دسترس خیل علاقه مندان او قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: 25 اردیبهشت دو مناسبت مهم در تقویم فرهنگی کشور درج شده که همراهی آن دو بر معنا و مفهوم آن افزوده است که یکی پاسداشت زبان فارسی و دیگری بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فارسی زبانی است پرظرافت و سرشار که در دامن آن شخصیتی بی بدیل همچون فردوسی و اثری سترگ چون شاهنامه پدید آمده است.
سرابی افزود: فردوسی نیز حکیم سخن است و پدر زبان پارسی و نگهبان هویت ایرانی و اسلامی، و بر ماست که این دو نعمت گرانبها را ارج گذارده و قدر بدانیم.
وی ادامه داد: بدون شک آیینهای بزرگداشت، همایشهای علمی و برنامه های فرهنگی و هنری و ادبی که با همت و تلاش خستگی ناپذیر فرهنگ دوستان، هنرمندان و دانشمندان و پژوهشگران برپا می شود بیش از هر چیز نشانگر عمق علاقه و نهایت شیفتگی آنان به زبان فارسی و فردوسی به عنوان میراثدار و نگهبان نستوه آن است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فعالیتهای علمی، پژوهشی در این زمینه پایه هرگونه تلاش و کوشش در راه معرفی و نکوداشت این گوهرهای گرانبهاست که غبار ایام را از چهره آنان سترده و درخشش آنها را صد چندان می کند.
سرابی افزود: هفته بزرگداشت فردوسی روز گذشته با همایش علمی و پژوهشی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد که با اختتامیه همایش شعر 'از توس تا نیشابور' به پایان می رسد.
وی ادامه داد: رونمایی از کتابهای 'طومار جامع نقالی شاهنامه و میاسای زآموختن یک زمان' که مجموعه مقالات همایش ملی شاهنامه و تعلیم وتربیت است، 'روایت عامیانه از داستان برزو'، 'سخنهای بهتر ز یاقوت زرد' و 'راحت الارواح' بخش دیگری از برنامه های این هفته است.
28 اردیبهشت در تقویم ایران به عنوان روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نام گرفته است.
1922/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فردوسي زبان فارسي پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد

به گزارش خبرنگار مهر، طی حکمی از سوی رئیس کمیته سازماندهی سومین مسابقه بین المللی آسیای ادبی ۲۰۲۴ کشور قزاقستان بخیت رستم اف، حمید نظرخواه علیسرایی شاعر، نویسنده، پژوهشگر فرهنگ عامه و روزنامه نگار ایرانی به عنوان عضو و رئیس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد.

در متن ابلاغ نظرخواه علیسرایی آمده است:

با آگاهی از مهارت‌های حرفه‌ای، شایستگی، صداقت و درستی شما، این افتخار را داریم که به عنوان عضو و رئیس هیئت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در مسابقه بین‌المللی ادبی «آسیای ادبی - ۲۰۲۴» که به مناسبت (۱۱۵۵ سالگرد فارابی اختصاص دارد و دوستی مردم ۲۰۲۵) منصوب می‌شوید.

گفتنی است، با پیشنهاد نظرخواه علیسرایی در دومین مسابقه بین‌المللی آسیای ادبی ۲۰۲۳ بخش زبان فارسی به آن مسابقه افزوده شد و این بار نیز به پیشنهاد این شاعر و داستان نویس گیلک و جهت ارج نهادن به زبان و هویت فرهنگ گیلکان و شناساندن فرهنگ گیلان به سایر جوامع بین المللی، بخش زبان گیلکی نیز به این مسابقه بین‌المللی آسیای ادبی ۲۰۲۴ اضافه شد.

کد خبر 6080903

دیگر خبرها

  • شاهنامه هنر فردوسی است و لاغیر
  • دانشگاه آزاد آبادان میزبان نشست سراسری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان
  • شهدای هنر و رسانه مانع تحریف وقایع جنگ تحمیلی شدند
  • شهدای هنر و رسانه از تحریف وقایع جنگ جلوگیری کردند
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد
  • بزرگداشت فراملی سعدی؛ برگزاری رویداد علمی در ۲ سفارتخانه‌
  • ادمین اکانت‌های فارسی زبان صهیونیست‌ها چه کسی است؟
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود