Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری نخستین رزمواره مدافعان حرم؛ آیین اختتامیه نخستین «رزمواره مدافعان حرم» عصر دیروز (دوشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه) با حضور سردار سرتیپ بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، علی اصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حمید رضا شاه آبادی معاون صدا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا شاه آبادی معاون صدا در این مراسم گفت: با برگزاری رزمواره مدافعان حرم سنگ بنای خوبی در کشور نهادینه شد. انتخاب نام رزمواره همانند مدافعان حرم که در همه عالم تک هستند، یک واژه انحصاری است که به این حرکت عظمت بخشیده است.

وی ادامه داد: رسانه ملی در درون، هنرمندان و افتخارآفرینان زیادی دارد که توفیقات بسیاری را حاصل کرده اند. رسانه ملی یک تنه با 160 رسانه شایعه افکن مصاف می کند.

شاه آبادی با بیان اینکه در این رزمواره آثار هنرمندان آماتور و نیمه حرفه ای که علاقمند بودند دینشان را به ستارگان این کشور ادا کنند به رقابت گذاشته می شود، گفت: مجموعه های مختلفی از جمله بسیج، رسانه ملی با محوریت رادیو ایران، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دست به دست هم دادند تا آثار هنرمندان دلسوز را ارائه کنند.

معاون صدا خاطرنشان کرد: رسانه ملی از این آثار به دلیل اینکه با حس و حال خوبی طراحی شدند، بهترین استفاده را خواهد کرد و تلاش می کنیم از این هنرمندان در عرصه های مختلف بهره ببریم.

سپس؛ جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ضمن گرامیداشت حضور خانواده‌های شهدا و هنرمندان، اظهار کرد: رزمواره مدافعان حرم در حقیقت جشنواره مدافعان حرم است؛ اما ما دیدیم نام جشنواره در قد و قامت مدافعان حرم نبود لذا کلمه رزمواره انتخاب شد تا شأنیت این عزیزان حفظ شود.

وی گفت: اولین ثمره این حرکت تجلیل از انسان‌های بزرگ الهی بود که آگاهانه زمان را شناختند و مصلحت اسلام را فهمیدند. آنها در مقطعی که اسلام در درون و بیرون احساس خطر کرد، از حریم ولایت و امامت دفاع کردند که عزت امروز ما، به دلیل وجود این عزیزان است. اگر وقت‌شناسی، ولایت و شهادت طلبی این عزیزان نبود، امروز جهان اسلام معلوم نبود چه وضعیتی داشت.

مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: شهیدان باعث شدند امروز اسلام سربلند باشد. اگر این عزیزان نبودند ما جوابی برای تاریخ نداشتیم. ایجاد داعش و تکفیری‌ها همه برای برخورد با جمهوری اسلامی بود که باید با آنها مبارزه می‌شد.

جعفری تاکید کرد: هنرمندان در طول انقلاب هرگاه جای دفاع از عقاید و مکتب بود، متعهدانه برخورد کردند و در این رزمواره نیز هنرمندان با ارسال ۲هزار و صد اثر نهضت هنری خلق کردند. در بخش مردمی ۵۱۰ اثر، در بخش رسانه‌ها ۴۶۹ و در بخش موسیقی ۲۰۲ اثر ارسال شد که نشان‌دهنده استقبال مهمی بود.

وی بیان کرد: شکل گیری حرکت جمعی غیر سازمانی با احساس مسئولیت برای تجلیل از شهدا، خانواده‌ها و شهدای مدافعان حرم شکل گرفت که به همت معاونت صدای رسانه ملی بود. در بخش معاونت مجازی رسانه ملی نیز همت جدی شکل گرفت.

مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیان کرد: بسیج صدا و سیما نیز بخش دیداری را دنبال کردند. معاونت مطبوعات وزارت ارشاد نیز بخش خبرگزاری ‌ها و مطبوعات را پیگیری کردند. بخش هنری وزارت ارشاد، شورای فرهنگ عمومی، سازمان هنری و امور سینمای دفاع مقدس و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز پیشگام بودند. مجموعه این دستگاه‌ها ستاد مردمی را با عشق و علاقه ایجاد کردند.

جعفری گفت: امیدواریم بتوانیم در دومین دوره این حرکت عظیم، بخش بین‌الملل این رزمواره را هم فعال کنیم تا از هنرمندان جغرافیایی مقاومت بهره ببریم.

سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هم، اظهار داشت: هنر یکی از ابزارهای مهم در زمینه معرفی دفاع مقدس است؛ زیرا گستره فراوانی دارد که شامل رادیو، تلوزیون، سینما، موسیقی، نقاشی و غیره می‌شود. بیشتر کسانی نیز که با موضوع دفاع مقدس و راهیان نور آشنا شده‌اند، از طریق ابزار هنر بوده است.

وی افزود: بنابراین هر چه از این ابزار استفاده کنیم، مردم کشورمان و سایر کشورها به‌ویژه جوانان می‌توانند با موضوع دفاع مقدس و مدافعان حرم آشنا شوند. در این رابطه استفاده از فضای مجازی هم می‌تواند در گسترش فرهنگ دفاع مقدس بسیار موثر باشد، زیرا استفاده از این فضا در انعکاس سریع مطالب مورد نظر نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

سردار کارگر ادامه داد: موضوع این رزمواره از این جهت مهم است که باعث آشنایی کسانی می‌شود که تاکنون به چنین موضوعاتی وارد نشده‌اند. یکی از اشکالات ما در دفاع مقدس این بود که از ابزار هنر آن طور که باید، استفاده نکردیم؛ اما اکنون که موضوع مدافعان حرم تازگی دارد، می‌توان از این ابزار جهت شناساندن مدافعین حرم نهایت بهره را برد.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همچنین بیان کرد: امیدواریم رزمواره‌های بعدی تخصصی برگزار شود و علاوه بر این، رزمواره های بعدی ابتدا به صورت استانی و سپس در مرحله ملی برگزار شود. سالی شش میلیون نفر در قالب راهیان نور به مناطق عملیاتی دفاع مقدس سفر می‌کنند؛ حال اگر محصولات این رزمواره وارد 57 یادمان دفاع مقدس شود، می‌تواند از مخاطب شش میلیونی بهره مند شود.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صداوسیما مدافع حرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۲۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • دفاع متزلزل پرسپولیس پیش از جدال حساس با سپاهان