Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از لرستان، توران طولابی، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان در آیین بزرگداشت فردوسی که امروز سه‏‌شنبه، 25 اردیبهشت به‌همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، اظهارکرد: در رابطه با شاهنامه پژوهش‎ها و سخنرانی‎های زیادی شده و منابع فراوانی وجود دارد.
وی با بیان این‌که شاهنامه‎نگاری در فراخنای تاریخ تداوم دارد و در سنت‎های مختلف رخنه می‎کند، افزود: در حوزه آناتولی و زمان سلطنت سلجوقیان می‎توان تاثیر این کتاب را در این منطقه به‌طور واضح دید به‌طوری‎که از 16 پادشاه این حکومت 8 مورد اسامی کیانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طولابی با بیان این‎که بر کاخ حکومت آنان تصاویری از شاهنامه ترسیم شده است، ادامه داد: در این دوره شاهنامه توسی وجود دارد و شاهنامه دیگری نیز تدوین شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: در این دوره امیرنشین‎ها شاهنامه‌خوانی و شاهنامه‌نویسی را تشویق می‎کردند.
وی یادآور شد: در تاریخ عثمانی جریان متفاوت شده و شاهنامه‌نگاری و درج کتاب‎هایی به سبک آن مرسوم می‎شود در حالی‎که برخی الزاماً نام شاهنامه نداشته اما از روی آن جلوه دارند.
طولابی بیان کرد: عثمانیان بعد از فتح قسطنطنیه به‌دنبال مفهوم بودند تا پایه‎های قدرت خود را بر پایه آن بنا کنند اما در سنت خود این معنا را نداشتند که مفاهیم شاهی را تعریف کنند برای همین به فرهنگ دیوان‌سالاری شاهنامه متوسل شده و فتوحات و جنگاوری خود را با آن منظوم می‎کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: در اوج اقتدار، عثمانی‎ها برای تحکیم پایه‎های قدرت خود متوسل به سنت‎های ایرانی می‎شوند و زمانی‌که دچار ضعف شده و از حالت تهاجمی به تدافعی روی می‎آورند نیز طیف وسیعی از متفکران به‌دنبال نقد قدرت آنان می‎روند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا لرستان فرهنگی شاهنامه طولابی دانشگاه لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۳۴۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت امروز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از پروژه راه‌آهن دورود - خرم‌آباد با اشاره به اینکه این پروژه یکی از پروژه‌های مهم و راهبردی لرستان است، اظهار داشت: این طرح یکی از مطالبات جدی مردم استان به‌ویژه مردم خرم‌آباد است.

وی با بیان اینکه قرارداد ساخت این پروژه سال ۹۱ با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) منعقد و عملیات اجرایی آن همان سال آغاز شد؛ اما در پیچ‌وخم کمبود اعتبار ماند، افزود: پیشرفت فیزیکی این طرح تا سال ۹۷، حدود ۳۸ درصد بود.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه این طرح در دولت سیزدهم جزو مصوبات سفر رئیس‌جمهور قرار گرفت، افزود: طی یک سال گذشته این طرح ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

شفقت با اشاره به اینکه از سه مسیر سازمان برنامه‌وبودجه، مولدسازی و فروش نفت برای تأمین منابع پروژه راه‌آهن تلاش‌هایی صورت‌گرفته است، بیان کرد: فعالیت اجرایی در این پروژه زمان‌بر است.

وی به اجرای ۳۳ کیلومتر تونل در این طرح اشاره کرد و افزود: باتوجه‌به اینکه مردم استان انتظار تسریع در روند ساخت این طرح را دارند، از قرارگاه خاتم درخواست بازدید از پروژه را داریم.

استاندار لرستان، افزود: برای تأمین اعتبار ادامه اجرای طرح مراوداتی بین قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) و دولت بوده و املاکی در قالب مولدسازی در اختیار قرارگاه خاتم قرار داده شده است که می‌تواند به‌مرور از این منابع استفاده کند و این مهم در حال پیگیری است.

شفقت با تأکید بر اینکه حجم اعتبار پروژه بسیار سنگین است، افزود: پیگیر تأمین منابع آن هستیم و از گرفتن سهم استان کوتاه نخواهیم آمد.

استاندار لرستان رقم مطالبات قرارگاه خاتم از پروژه راه‌آهن لرستان را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

کد خبر 6088478

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت‌های خدادادی برای توسعه لرستان
  • استفاده از ظرفیت های خدادادی برای توسعه لرستان
  • آسیب‌ها و مشکلات لرستان باید به‌تدریج رفع شوند
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • استفاده از ظرفیت‌های خدادادی، توسعه لرستان را به همراه دارد
  • برگزاری نمایش اقتدار در روز ملی خلیج‌ فارس در بوشهر
  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود
  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند