Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@20:24:04 GMT

جنگ سازمان جهانی بهداشت با چربی‌های ترانس

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۴۰۰۸۷

به گزارش خرداد از ایرنا به نقل از مدیکال ساینس نوشت: سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته اعلام کرد، برنامه ای برای ممنوعیت محصولات حاوی چربی‌های ترانس صنعتی طی پنج سال دارد که نیازمند همکاری دولت‌ها است.
سازمان جهانی بهداشت در آخرین گزارش خود اعلام کرد بیماری‌های قلبی مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در سراسر جهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است بیش از 17میلیون نفر در سال براثر بیماری‌های قلبی عروقی، ازجمله حمله قلبی و سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهند.تغییر شیوه زندگی به‌گونه‌ای که مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش دهد امری دشوار است،ولی این چالش باعث نمی‌شود پژوهشگران از تشویق مردم به تبعیت از رژیم غذایی سالم و مملو و از سبزیجات و زندگی پرتحرک دست‌بردارند.بر اساس دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت، با یک اقدام ساده می‌توان بخش اعظمی از بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داد و آن حذف کامل چربی‌های ترانس (اسیدهای چرب ترانس) از برنامه غذایی است.با توجه به آمار WHO، مصرف چربی‌های ترانس عامل حدود 500 هزار مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی در هرسال هستند. معمولاً این چربی‌ها از طریق غذاهای سرخ‌شده، محصولات پخته‌شده و آماده رستوران‌ها و غذاهای کنسروی و محصولات آماده‌ای که تحت عنوان میان وعده یا اسنک سرو می‌شوند در مقادیر بالا وجود دارند و مهم‌ترین عامل افزایش کلسترول بد خون هستند.بر این اساس سازمان جهانی بهداشت روز گذشته اعلام کرد برنامه‌ای برای ممنوعیت محصولات حاوی چربی‌های ترانس صنعتی در طی پنج سال دارد که نیازمند همکاری دولت‌هاست.دکتر تام فریدن رئیس سابق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) گفت: چربی‌های ترانس یک ماده شیمیایی سمی غیرضروری است که مردم سراسر جهان را تهدید می‌کند. چربی‌های ترانس مصنوعی برای اولین بار در اوایل قرن بیستم زمانی توسعه یافتند که تولیدکنندگان محصولات صنعتی دریافتند می‌توان بخشی از کره را با روغن‌های هیدروژنه که ماندگاری بالایی دارند، جایگزین کنند. به‌مرور با افزایش تبلیغ و مصرف این محصولات تحقیقاتی درزمینهٔ مضرات آن آغاز شد و اکنون به مهم‌ترین دلیل بیماری‌های قلبی بدل شده است.در سال 2001 میلادی شورای تغذیه دانمارک محدودیت چربی‌های ترانس را به دولت پیشنهاد کرد و قانون مربوطه در سال 2003 میلادی تصویب شد. این اقدام موجب کاهش سریع مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در مقایسه با سایر کشورها شد و کشورهای اروپایی نیز این رویه را در پیش گرفتند. در سال 2006 نیویورک قانون ممنوعیت ورود چربی‌های ترانس به این شهر را تصویب و در سال 2008 میلادی آن را اجرایی کرد. با وجود انتقادات شدید، این اقدام منجر به کاهش حمله قلبی در نیویورک شد. بالاخره در سال 2015 سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از این چربی‌ها را در تمام کشور ممنوع کرد. البته هنوز هم در آسیا و آفریقا به دلیل قوانین ضعیف، این نوع چربی در صنایع غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرد. سیاست جدید سازمان جهانی بهداشت در عمل نمی‌تواند مصرف این چربی‌ها را در کشورها ممنوع کند اما با ارائه خط‌مشی‌ها می‌توان دولت‌ها را برای وضع مقررات مقتضی ترغیب کرد. برچسب ها: سازمان جهانی بهداشت ، چربی ، سلامت

منبع: خرداد

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت چربی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۰۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت

عبدالسلام حنفی، معاون اداری طالبان در دیدار با رئیس منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، خواهان واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در این سازمان به این گروه و اعاده عضویت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای کمیته اجرایی این سازمان شد.

حنفی همچنین خواستار همکاری سازمان‌های بین‌المللی به منظور کشت محصول جایگزین خشخاش در راستای حمایت از کشاورزان افغانستانی شد.

«حنان حسن بلخی» رئیس منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: مسئله بهداشت غیرسیاسی است و در اولویت‌های این سازمان قرار دارد.

بلخی گفت: مسئله فراهم آوری کشت جایگزین برای کشاورزان افغانستانی را با سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای مربوطه در میان خواهیم گذاشت.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • سازمان بهداشت جهانی : بیمارستان‌های جنوب نوار غزه فقط برای ۳ روز سوخت دارند
  • رفح را ترک نمی کنیم/ اینجا سوخت فقط برای ۳ روز دیگر وجود دارد
  • همبرگر جیرجیرک برای مردم، استیک برّه برای «نخبگان» / با طراح «بردگی نوین جهانی» آشنا شوید+عکس و فیلم
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته