Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رييس سازمان زمين ‌شناسي و اکتشافات‌ معدني کشور اعلام کرد: مطالعات فيزيک و شيميايي سواحل جنوبي و مطالعات بستر دريا تا مرز آبي با توان داخلي انجام شد و چشمه‌ هاي آب شيرين در بخش بستري خليج ‌فارس قابل شناسايي است.

به گزارش سه شنبه سازمان زمين ‌شناسي و اکتشافات‌ معدني کشور، «راضيه لک» افزود: نقشه‌هاي رسوب ‌شناسي بستر دريا به عنوان اطلاعات پايه براي توسعه بنادر و اسکله‌ها توسط اين سازمان تهيه و همچنين مطالعات و مغزه‌گيري در سواحل خليج‌فارس براي بازسازي گذشته اين منطقه و بررسي وضعيت جغرافيايي، تغيير سطح آب دريا، تغيير اقليم و دوره‌هاي خشکسالي و ترسالي انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي که معاون وزير صنعت، معدن و تجارت است، يادآوري کرد: مطالعات دريايي از نظر سرمايه اقتصادي، تضمين امنيت و کمک به توليد اطلاعات پايه بسيار با اهميت است.
وي با کاربردي خواندن نقشه‌هاي اضافه کرد: ه است.
لک افزود: همه کشورها حق مطالعه و شناسايي ذخاير معدني در آب‌هاي بين المللي را دارند. از اين رو، هند به استخراج منگنز و آهن در اعماق اقيانوس هند و در آب‌هاي بين‌الملل پرداخته است که جاي ورود براي مطالعات و شناسايي اين ذخاير براي ما وجود دارد.
** توسعه مطالعات سرزميني خود در قطب جنوب
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت يادآوري کرد نوار 30 تا 60 درجه کره‌ زمين که ايران در آن قرار دارد، در سال‌هاي آينده به دلايل تغيير اقليم، موضوعات زيست ‌محيطي و کمبود آب به عنوان نوار خشک و نيمه خشک براي سکونت چندان مناسب نخواهد بود.
وي تاکيد کرد «با توجه به مشکلات زيست‌محيطي و کمبود آب و تغييرات اقليمي بايد به فکر توسعه مطالعات سرزميني خود در قطب جنوب باشيم».
لک گفت: از داده‌هاي ژئوفيزيک دريايي بايد براي توسعه سازه‌ها استفاده کرد که بر همين اساس نقشه هم شدت ميدان مغناطيسي منطقه لارک و همچنين مطالعات ژئوفيزيک دريايي جنوب کشور به همت سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور انجام شد که تا شناسايي چشمه‌هاي آب شيرين قابل توسعه است.
** امارات ژئومورفولوژي دريا را بهم ريخته است
رييس سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات ‌معدني کشور گفت: ايجاد جزاير کوچک و بزرگ و برداشت ماسه براي ساخت‌‌وساز در امارات باعث بروز مشکلات زيست‌محيطي براي خليج‌فارس شده است.
لک ادامه داد: متاسفانه سواحل اين کشور به واسطه ايجاد موج‌شکن‌ها با سرعت زياد به سمت دريا گسترش يافته و باعث خشک شدن دريا شده است.
وي اضافه کرد: امارات ساحل خود را را به سمت خليج‌فارس افزايش مي دهد و ژئومورفولوژي دريا را به هم ريخته است و سبب آشفتگي محيط زيست اين ناحيه شده است.
اين مسوول تاکيد کرد ساخت پل براي اتصال 2 منطقه «پهل» و «لافت» نيز باعث به خطر افتادن جنگل‌هاي حَرّا و مشکلات زيست محيطي در منطقه مي شود.
به گزارش ايرنا، اسکله پهل در بندرعباس و اسکله لافت در جزيره قشم قرار دارد.
شناورهاي ويژه حمل و نقل دريايي (لندينگ کرافت ها) مسافران و وسايل نقليه شخصي و عمومي را بين 2 نقطه جابجا مي کنند.
ساخت يک پل بين لافت و پهل از پيش از انقلاب در دستور بود اما منطقه آزاد قشم در سال 1389 عمليات اجرايي پل ملي خليج فارس را به طول 18 هزار متر آغاز کرد که به دليل مسائل زيست محيطي ناتمام ماند.
اقتصام*6984*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر، در متن پیام علی سلاجقه آمده است: خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مساله برای تمامی هموطنان، سیاستگذاران و تصمیم سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان می‌باشد و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقا زیستگاه‌های بی بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند، و هم به لحاظ زیستی یکی از پرتاب و توانترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پَر کشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده اند، میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.

کد خبر 6091980

دیگر خبرها

  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا