Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار الف؛ جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت و عدالت عصر امروز سه‌شنبه با محوریت قوانین مرتبط با شفافیت و لی غیر رایج و با احمد توکلی رئیس هیئت‌مدیره سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت و موسی‌الرضا ثروتی نماینده سابق مجلس و مشاور تنقیح قوانین در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

احمد توکلی در این جلسه با بیان اینکه مبارزه با فساد یک حق است؛ با اشاره به انتقادات از مجلس شورای اسلامی؛ گفت: مجلس شورای اسلامی دوره دهم اگر چه نسبت به دوره‌های قبلی با انتقادهای بسیاری به لحاظ عملکردی مواجه است و عملکردش نسبت مثبت نیست؛ اما چند اقدام قابل تامل و مهم در جهت مبارزه با فساد انجام داده و تصویب‌شده است که یکی در مورد پرداخت حقوق مسوولان است و عموم مردم باید به دریافتی مقامات؛ مدیران و روسا به‌صورت برخط و آنلاین دسترسی داشته باشند و حتی قبل از  پرداخت حقوق فیش حقوقی مسئولان منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته در  مجلس دهم وقتی دسترسی به حقوق و مزایای مقامات در کمیسیون تلفیق تصویب‌شده و قرار بود برای تصویب نهایی در صحن علنی بررسی شود؛ کلمه عموم مردم را حذف کردند؛ که متوجه آن شده و پیگیری کردیم که دوباره اصلاح و کلمه عموم مردم اضافه شد که نمایندگان هم به آن رای دادند  و تصویب کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در مبارزه با فساد اگر هیچ نتیجه‌ای نگرفتیم و هیچ اثری هم نبینیم؛ ولی باید بازهم مبارزه کنیم و انشا الله قطعاً اثر هم خواهد داشت؛ باید خود را به مقاومت و ایستادگی دعوت کنیم و موفق خواهیم شد؛ البته در همین مجلس دهم همچنین انتشار محاکمات علنی و شفاف نیز تصویب شد و نمایندگان پای آن ایستادند و دیده‌بان شفافیت و عدالت هم آن را پیگیری خواهد کرد.

توکلی در مورد جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: قرار شده در مجمع تشخیص نظام تغییر رویه  دهد و به‌جای گسترش کارها به تمرکز بر روی فعالیت برگردد و مقام معظم رهبری هم دستور آن را دادند و قرار شد نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی از شکل قبلی تغییر کند و نظارت بر امور مختلف به مجموعه‌ای که اعضای مجمع انتخاب می شوند و سپرده خواهد شد که  البته روسای قوا در این مجموعه عضو نیستند.

وی اضافه کرد: قرار شد مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌جای بررسی 770 بند کلی سیاست‌ها در 39 موضوع، بر روی چند مورد از این سیاست‌ها متمرکز شود که این موارد هم تا هم اجرایی است  و این اقدام تاثیر زیادی خواهد داشت مانند بررسی برخی از بندهای اقتصاد مقاومتی و؛ که بعداً دبیر دکتر رضایی دبیر مجمع آن را  اعلام خواهد کرد.

رئیس هیئت‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه مبارز  با فساد از مسیر قانون موثر و به نتیجه خواهد رسید، گفت: در دیده‌بان شفافیت و عدالت هر موضوعی را پیگیری کردیم به نتیجه  مثبت رسید و در مجموعه برخورد دولت در این موضوع مثبت بود؛ البته از دولت گله‌داریم؛ ولی وقتی نامه‌ای به آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور می‌نویسیم؛ به آن توجه و دستور صادر می‌کنند و به نتیجه کامل هم می‌رسد و انشا الله این کار را ادامه خواهیم داد.

توکلی عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز، اظهار کرد: عملکرد بانک مرکزی در خصوص موسسه‌های غیر مجازی همچون ثامن الحجج و میزان تاسف بار است، اما ادغام موسسه ثامن در بانک انصار که در مدت ۱۵ روز  اجرایی و مسوولان بانک انصار با اعتقاد و ایمان آن را اعلام کردند و وقتی روز بعد مردم برای دریافت وجوه خود اقدام کردند تا پول خود را از ثامن بگیرند؛ بانک انصار هر سپرده‌گذاری که هر میزان پول می‌خواست؛ به او پرداخت می‌کرد و بعد از چند روز دخل‌وخرج این بانک مثبت شد زیرا پولی که می‌گرفت بیشتر از میزانی بود که پرداخت کرد؛ خب در این مورد سپاه می‌تواند این کار را انجام دهد ولی بانک مرکزی  از انجام آن ناتوان است.

وی تصریح کرد: مسوولان بانک انصار با اعتقاد و ایمان به خدا و به توجه به معنویت توکل کردند و می کنند و نمی‌ترسند و می‌گویند خداوند کمک و حمایت خواهد کرد؛ همین‌گونه خطر را پذیرفتند و نتیجه گرفتند البته ممکن است به عملکرد خود بانک انصار هم ایراد باشد ولی در این مورد نتیجه گرفتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه رئیس‌کل بانک مرکزی از پرداخت 610 هزار میلیارد تومان تسهیلات خبر داده است؛ گفت: وقتی بانک مرکزی در جلسه‌ای گزارشی ارائه کرد، سوالی پرسیدم که چه میزان از تسهیلات پرداختی در سال تبدیل معوقات به تسهیلات جدید است، مثلاً شرکتی 100 میلیارد تومان به بانک بدهکار است؛ به این شرکت 110 میلیارد تومان وام جدید می‌دهند که 100 میلیارد تومان آن بابت بدهی و  10 میلیارد تومان برای سود از او می‌گیرند یعنی عملاً پولی و یا تسهیلاتی داده نمی‌شود و تسهیلات قدیم با جدید تهاتر می‌شود.

توکلی تصریح کرد: بانک مرکزی و بانک‌ها با این اقدام دو کار انجام می‌دهند که یکی در ستون پرداخت تسهیلات 110 میلیارد تومان اضافه و بخش معوقات هم همین میزان وام داده‌شده، کم می‌شود که این شاخص را مثبت می‌کند؛ که این اقدام، خیانت در عمل است و 70 درصد تسهیلات پرداختی بانک‌ها این‌گونه است و اعلام هم می‌شود که تسهیلات داده‌شده ولی  این تسهیلات پوچ است و نتیجه دروغ‌گویی معکوس خواهد بود و اگر صدق در کار باشد کارها درست خواهد شد.

وی با بیان اینکه با همین مجلس و دولت هم می‌توان کار کرد البته گله داریم و ایراداتی وجود دارد، تاکید کرد: باید به دولت و مجلس نسبت به رفع ایرادات هشدار داده و اگر مردم همه بخواهند و باور کنید؛ می‌توان کار را انجام داد و مشکلات را حل کرد و به نتیجه هم رسید.

 

پیگیری ۳۲ پرونده تخلفات گمرک در دیده بان شفافیت و عدالت/فرار مالیاتی میلیاردی یک بیمارستان خصوصی

محسن جلواتی قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت هم در این جلسه با اشاره به اقدامات این سازمان از اسفند ماه سال گذشته تا کنون گفت: در این مدت ۱۳۷ گزارش به موسسه رسیده و ۲۲ نفر نیز به جمع داوطلبین همکاری با سازمان اضافه شده است.

وی با بیان اینکه کارگروه های نفت، بانک، درمان و آموزش به نسبت بقیه کارگروه ها فعالیت بیشتری دراین مدت داشتند، تصریح کرد: همچنین دفتر موسسه در استان قزوین راه اندازی شد که جمع دفاتر استانی ما به ۱۷ عدد رسید.

قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت یکی از اقدامات مهم موسسه در این مدت را پیگیری ۳۲ پرونده تخلفات گمرک ذکر کرد و افزود: این پرونده ها به صورت اجرایی مطالعاتی است که خروجی آن پیشنهاد جهت اصلاح و جلوگیری از انجام فساد در گمرک است و قرار شد جلسه ای با رئیس گمرک برگزار شود که پنج مورد از این پرونده ها که درخصوص  فرار از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات که رقم بسیار بالایی را شامل می شود را به صورت خاص پیگیری می کنیم.

جلواتی همچنین از فرار مالیاتی میلیاردی یکی از بیمارستان های خصوصی خبر داد و گفت: این بیمارستان خصوصی که در حال راه اندازی شعبه دوم خود است بیش از ده ها میلیارد تومان از درآمد خود را با ترفندی از پرداخت مالیات فراری داده که دیده بان شفافیت و عدالت در حال پیگیری این موضوع و مکاتبه با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور است.

قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت از با موافقت ستاد کل نیروهای مسلح برای استفاده از نخبگان در این سازمان خبر داد و گفت: پنج نفر از نخبگان این ستاد در راستای اجرای پروژه های تحقیقاتی و برای ایجاد شفافیت و جلوگیری از فساد با این موسسه همکاری خواهند کرد.

وی نامه به نمایندگان جهت احیای قانون انتشار محاکمه علنی مفسیدین اقتصادی، شکایت از وزیر راه جهت راه اندازی نکردن سامانه ملی املاک و اسکان کشور، پیگیری برخی تخلفات در سازمان صداوسیما، مکاتبه با معاون رئیس جمهور جهت اجرای ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه مبنی بر راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران، مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور درخصوص نرخ ارز و پیشنهادات درخصوص رفع موانع و اجرای بهتر مصوبات و درخواست از وزیر جهاد کشاورزی جهت شفاف سازی املاک واگذار شده از سوی این وزارتخانه از اول انقلاب تاکنون را از دیگر اقدامات موسسه برشمرد.

قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت افزود: جلسه با مسئولین روزنامه رسمی و پیشنهاد دسترسی بهتر مردم به دستگاه های نظارتی به اطلاعات در این زمینه، مکاتبه با دفتر حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای مبنی بر پیگیری صحیح و دقیق تقلب فرماندار دزفول در جلسه امتحان و تحت فشار نگذاشتن ناهیان از منکر و افشاءکنندگان این مورد و همچنین نامه به مدیرعامل مخابرات درخصوص حذف تعداد زیادی از مشاورین در شرکت مخابرات از دیگر اقدامات این موسسه بوده است.

جلواتی با بیان اینکه نامه به رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص کارپول های بی حسی و رانت در این زمینه یکی دیگر از اقدامات ما بوده گفت: مکاتبه با وزیر نیرو جهت جلوگیری از خرید نیروگاه قدیمی دوازده ساله از ترکیه به عنوان نیروگاه نو و نامه به رئیس کل بانک مرکزی درخصوص برداشت بدون مجوز از صندوق توسعه ملی نیز از اقدامات این موسسه بوده است.

 

 تکمیل می‌شود...

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۲۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!

به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، در هفته‌های اخیر و پس از افزایش قیمت ارز و سکه در بازار، بحث بر سر تغییر یا عدم تغییر تیم اقتصادی دولت در میان موافقان و مخالفان دولت افزایش یافته است. بحثی که دامنه آن حتی به مجلس و نمایندگان حامی ابراهیم رئیسی نیز کشیده است و چه در نطق‌های میان دستور خود و چه در تذکرها از تغییر تیم اقتصادی می‌گویند، گاهی حتی کار به تهدید نیز کشیده و برخی از نمایندگان خواهان اخراج رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شدند.

در این میان، حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره انتقادات و درخواست‌ها چهره‌های سیاسی برای تغییر تیم اقتصادی گفت: «اینکه دولت تصمیم به تغییر تیم اقتصادی دارد یا خیر، یک بحث جدا است اما باید دید انگیزه افرادی که این مسئله را مطرح می‌کنند چیست؛ آیا به دنبال تضعیف دولت هستند یا به دنبال تقویت آن. گاهی اوقات دلسوزی‌ها به گونه‌ای است که در پشت ماجرا شیطنت‌هایی برای تضعیف و کاسته شدن توامندی‌های دولت وجود دارد.»

پشت زمزمه‌ها برای تغییر تیم اقتصادی یک شیطنتی وجود دارد
وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت مشغول به کار است، گفت: «اگر چه دولت با فراز و نشیب‌ها و یک‌سری مشکلاتی دست به گریبان است اما اعضای مدت در طی این مدت گذشته، سوار بر کار شده و تجربیات جدیدی به دست آوردند؛ اینکه الآن می‌گویند باید تیم اقتصادی تغییر کند باید دید انگیزه‌شان چیست؟ باور من این است که پشت این زمزمه‌ها، یک شیطنتی وجود دارد.»
این چهره سیاسی اصولگرا، با اشاره به اظهارات برخی از اعضای دولت درپی گرانی ارز و دلار، خاطر نشان کرد: «دیگر دولت قبل، دولت قبل مطرح نیست؛ دولت می‌گوید در مواردی که نیاز به ارز هست، من با نرخ خودم تامین می‌کنم و هر کسی اگر مسئله‌ای دارد مطرح کند. یک‌سری بحث‌ها مانند قاچاق یا جوسازی روانی نیز مطرح است که ربطی به دولت ندارد.»

کسی اعتراضی ندارد

وی افزود: «در حال حاضر، دولت کار خود را دارد انجام می‌دهد و خزانه ارزی آن بد نیست. آن چیزی هم که به صورت قانونی و رسمی به مردم مربوط می‌شود را تامین کرده و کسی هم اعتراضی ندارد. برخی می‌خواهند خارج از این قواعد عمل کرده و اقداماتی مانند قاچاق و اختلال در نظام اقتصادی کشور به وجود بیاورند. دولت دارد کار خود را انجام می‌دهد و اینکه دولت قوی یا ضعیف است، به شیطنت‌هایی که مبنی بر جو روانی است، باز می‌گردد.»

انواری درباره سکوت دولت سیزدهم درباره پرونده‌های فساد به خصوص چای دبش گفت: «چه کسی گفته است که دولت این پرونده را بایکوت کرده است؟ پرونده در دستگاه قضایی در حال پیگیری است. خیلی مباحث مطرح می‌شود اما باید آگاهانه‌تر برخورد کرد و یک عده که ناآگاه هستند شروع به تکثیر آن کرده و غافل هستند.»

وی گفت: «باید در انگیزه افرادی که این موارد را تولید کرده و به میان افکار عمومی می‌فرستند، تردید کرد. می‌خواهند به هر بهانه‌ای مانند مسکن، ارز یا بنزین امنیت روانی و اجتماعی را بر هم بزنند و زمانی که موضوعی را پیدا نکردند کی‌گویند چرا اسامی مفسدان را اعلام نمی‌کنید. مگر همه کارهایی که دستگاه قضایی انجام می‌دهد باید اعلام کرد؟ وقتی روی آن کار کردند نتایج مشخص می‌شود.»

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد