Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@03:43:57 GMT

نحوه صحیح کاشت درخت خرمالو

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۴۳۲۶۲

صراط:

خرمالو دارای ارتفاع ۴-۵ متر می باشد. برگ ها پهن تخم مرغی کشیده و دارای سطح براق و صاف اند. سطح پایین برگ ها کرکدار است. خرمالو از درختان همیشه سبز و یا خزان پذیر می باشد و برگ های آن در پاییز تغییر رنگ داده و جلب توجه می کنند. ارقام تجاری خرمالو دو پایه هستند اما برخی از آنها در روی یک درخت گل های نر و دو جنسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فردا، گل های دو جنسی حد واسط گل های نر و گل های ماده بوده اما بیشتر شبیه گل های نر می باشند و روی پایه های نر بوجود می آیند.

نام خرمالو
نام لاتین Diospyrus kaki
نام علمی Persimmon
خانواده Ebenaceae
نام های دیگر –
خاستگاه چین

گیاهشناسی:

خرمالو دارای ارتفاع ۴-۵ متر می باشد. برگ ها پهن تخم مرغی کشیده و دارای سطح براق و صاف اند. سطح پایین برگ ها کرکدار است. خرمالو از درختان همیشه سبز و یا خزان پذیر می باشد و برگ های آن در پاییز تغییر رنگ داده و جلب توجه می کنند. ارقام تجاری خرمالو دو پایه هستند اما برخی از آنها در روی یک درخت گل های نر و دو جنسی دارند. گل های دو جنسی حد واسط گل های نر و گل های ماده بوده اما بیشتر شبیه گل های نر می باشند و روی پایه های نر بوجود می آیند. جوانه های بارور در جانب شاخه های یکساله حاصل می شوند و توسط ۳ عدد فلس پوشش داده می شوند اما جوانه های انتهایی فاقد فلس می باشند. گل های ماده بصورت منفرد و گل های نر در گروه های ۳ تایی بر روی گل آذین گرزن در جانب شاخه های یکساله حاصل می شوند. در ضمن برخی از ارقام خرمالو بکربار بوده و میوه های کوچکتر تولید میکنند. اندام های گل در خرمالو معمولا ۴ یا مضربی از عدد ۴ می باشند و جام گل در گل های ماده سفید متمایل به کرم است. در گل های نر جام گل صورتی رنگ می باشد. میوه های گرده افشانی شده ۸ عدد بذر قهوه ای رنگ تولید می کنند.

قطر میوه ها به طور میانگین ۵/۷ سانتیمتر و در خرمالوهای آمریکایی و خردمندی ۵/۲-۱ سانتیمتر می باشد. میوه های خرمالو از نوع سته بوده و رنگ آنها بین زرد تا نارنجی و ناشی از کارتنوئید می باشد. گوشت میوه حالت ژله ای دارد. وجود کاسبرگ بر روی میوه اثر بارزی بر روی رشد آن دارد. میوه های رسیده ۴۰-۳۰ درصد کارتنوئید دارند. مناسب ترین آب و هوا برای پرورش درخت خرمالو، آب و هوای نیمه گرمسیری است. بطور کلی خرمالو جزو میوه های نیمه گرمسیری محسوب می شود ولی در نواحی سرد معتدل نیز می توان این گیاه را کاشت. بعضی از گونه های خرمالو دمای ۱۸- درجه سانتیگراد را تحمل می کنند که در ایران در کلیه نقاط به غیر از نواحی خیلی سرد و کوهستانی قابل کشت و پرورش می باشد.

ارقام خرمالو :

خرمالو و دارای ارقام گس astringent و غیرگس non- astringent می باشد.

ارقام گس :

Eureka , Hachiya وHonanRed , Sakjo و Tamopan و Triumnh

ارقام غیرگس :

Fuyu ، Gesho ، Guant fuyu ،Gosho ، Imoto و izu ، jiro maekawajro ، suruga okugosho

آبیاری :

درخت خرمالو در فصل بهار به آب كمتری نیاز دارد و در فصل تابستان با گرم شدن هوا نیاز به آب بیشتری دارد. بطور کلی این گیاه در تابستان به هفته ای دو مرتبه آبیاری کامل نیاز دارد.

خاک :

خاک مناسب درخت خرمالو باید سبک و قابل نفوذ به آب و حاصلخیز باشد. بهترین خاک برای این درخت، خاکهای مرطوب و خنک است که اصولاً باغات قدیمی که خاکهای حاصلخیزتری دارند بهتر جواب می دهند.

کود :

درخت خرمالو نیاز به کودهای دامی پوسیده فراوان دارد. همچنین داخل منازل به دلیل اینکه حجم خاک باغچه کم است و محیط رشد ریشه محدود می باشد، بهتر است جهت تغذیه درختان خرمالو از کودهای نیمه آلی استفاده گردد که در اسفند ماه پس از رفع سرمای زمستان به ازای هر درخت خرمالو ۴ تا ۵ کیلوگرم در سطح باغچه پخش کرده و عمل شخم زنی انجام می گیرد. عمل شخم زنی باید در اسفند ماه انجام گیرد.

ازدیاد :

تقریباً تمام درختان خرمالو از طریق كشت بذر خرمندی كاشته می شوند. (خرمندی همان خرمالوی ریز است كه میوه آن قابل خوردن نمی باشد) پس از رسیدن، میوه را جمع آوری كرده و بذر آنها را گرفته و جهت كاشت آماده می كنند. در آذر ماه یا دی ماه بذر كشت می گردد كه پس از رفع سرما و یخبندان بذر جوانه زده و از خاك خارج می شود.در سال اول نهال رشد كرده و در سال دوم در فصل خزان یا اسفند ماه نهال با فاصله مناسب در خزانه دوم كشت می گردد. در سال سوم، در فصل بهار حدوداً ۱۵ تا ۲۵ فروردین ماه بر روی نهال عمل پیوند شكمی انجام می گیرد و پیوندك ها در سال سوم رشد كرده و در پایان سال سوم در فصل خزان یا اسفند ماه قابل انتقال به زمین اصلی می باشند.

در زمان كاشت درخت خرمالو نكات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند:

۱- زمان كاشت خرمالوی پیوندی حدود ۱۵ اسفند ماه می باشد.

۲- نهال پیوندی در موقع كاشت حتماً تا همان محلی كه در خزانه زیر خاك بوده در محل كاشت در زیر خاك قرار گیرد.

۳- در زمان كاشت، از دادن هرگونه كود حیوانی و كودهای شیمیایی خودداری شود و عمل تقویت را از سال دوم باید شروع كرد.

۴- پس از كاشت، عمل آبیاری یك نوبت انجام شود و تا نهال خرمالو جوانه نزده است، آبیاری دوم صورت نگیرد.

۵- از سال دوم عمل هرس فرم دهی باید طی دو تا سه سال انجام گیرد.

برداشت:

میوه خرمالو زمانی كه قرمز شد، هنوز نرسیده است و میوه نارس آن حاوی مقدار زیادی تانن بوده و بهتر است كه میوه روی درخت بماند تا عمل رسیدن اتفاق بیفتد ولی چنانچه شرایط مساعد نباشد و سرما و یخبندان در فصل پاییز زودتر شروع شود میوه را نیمه نارس برداشت كرده و عمل رسیدن میوه در انبار صورت می گیرد.

آفات و امراض درخت خرمالو:

مگس سفید و تریپس ها می تواند به پوست میوه خرمالو صدمه زده و موجب بدرنگ شدن میوه خرمالو گردند. حیوانات موذی مانند موش نیز می تواند به ریشه درخت خرمالو صدمه وارد آورند.زود گلدهی ، ریزش محصول و ترک خوردن میوه در اطراف کاسبرگ وآفتاب سوختگی میوه از امراض درخت خرمالومی باشد.ریزش میوه پدید ه ای طبیعی در درختان میوه و خرمالو است و در عین حال تغذیه گیاه خرمالو با کودهای پوسیده حیوانی به مقدار کافی می تواند از ریزش میوه به نحو موثری جلوگیری نماید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: درختکاری خرمالو صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۳۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاشت مو یکی از بهترین روش‌های ترمیم طاسی و کم پشتی موهاست که نتایج طبیعی و رضایت بخشی به دنبال دارد. کاشت مو با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر یک مزایا و معایب خاصی به همراه دارند و از نظر نتیجه ممکن است متفاوت باشند. برای کاشت مو حتما لازم نیست وارد فرایند جراحی شوید و عوارض متعدد آن را تجربه کنید. سال‌هاست روش‌های کاشت مو بدون جراحی به جامعه پزشکی معرفی شده‌اند تا شما عزیزان بتوانید با کمترین عوارض نتایجی مطلوب و ماندگار دریافت کنید. در صورتی که قصد دارید با جزئیات روش‌های بدون جراحی کاشت مو آشنا شوید این مطلب برای شما مناسب است.

کاشت مو بدون جراحی چیست؟

کاشت مو بدون جراحی یک راهکار فوق العاده برای افرادی است که می‌خواهند با بدون خطر و با کمترین میزان آسیب کم پشتی موهای خود را درمان کنند. در این روش‌ها به جای ایجاد برش جراحی در ناحیه بانک مو و برداشت فولیکول‌ها، جراح گرافت‌ها را به صورت تکی برداشت می‌کند تا تهاجم به حداقل برسد. بنابراین هیچ زخمی در این روش‌ها ایجاد نشده و به همین دلیل درد، خونریزی و سایر عوارض کاشت مو بسیار کمتر خواهد بود.

 روش‌های مختلفی برای کاشت مو بدون جراحی وجود دارد که در هر کدام از آنها از دستگاه‌ها و تجهیزات متفاوتی استفاده می‌شود. از جهتی در جدیدترین روش‌های کاشت مو میزان تهاجم به حداقل رسیده و متخصصان سعی می‌کنند بهترین نتیجه را رغم بزنند. بنابراین روش مناسب برای هر فرد متفاوت بوده و شما باید با توجه به شرایط و نیازهای خود  از روشی خاص استفاده کنید که با نیازهایتان تناسب دارد.

انواع روش‌های کاشت مو بدون جراحی

روش‌های مختلفی برای کاشت مو بدون جراحی وجود دارد که هر کدام از آنها با تکنیک و ابزارهای خاصی انجام می‌‌شوند. بیشتر تفاوت این روش‌ها در نحوه برداشت و میزان تهاجم عمل خواهد بود. در ادامه با متداول‌ترین روش‌های بدون جراحی کاشت مو آشنا می‌شویم.

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت یکی دیگر از روش‌های بدون جراحی پیوند مو است که برای ایجاد تراکم بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت نامگذاری این روش با این نام (Micro Graft) استفاده از ابعاد میکرو برای افزایش دقت و تراکم است. در این روش از دستگاه‌ها و ابزارهای پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که قادرند با ایجاد سوراخ‌های کوچک فولیکول‌ها را استخراج و کاشت کنند.علاوه بر این فاصله گرافت‌های کاشته شده در این روش بسیار کمتر است و باعث بهبود تراکم موها می‌شوند.

مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت استخراج گرافت‌های بیشتر و سالمت‌تر درد و خونریزی بسیار کمتر از سایر روش‌ها بدون باقی ماندن جای زخم و اسکار سرعت بالاتر کاشت مو دقت و ظرافت بیشتر در کاشت مو نتیجه گیری سریع و رضایت بخش

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های بدون جراحی کاشت مو است که به کمک تکنیک ساکشن انجام می‌شود. در این تکنیک ابزارهای برقی پیشرفته به کمک نیروی مکنده فولیکول‌ها را به صورت مجزا استخراج می‌کنند. در مرحله اول ابتدا سوراخ‌های بسیار کوچکی با عمق مناسب به وسیله دستگاه پانچ مینیاتوری در پوست ایجاد می‌شود تا فولیکول‌ها با کمترین احتمال آسیب استخراج شوند. سپس هولدرهای دستگاه با نیروی مکش فولیکول‌ها را جدا می‌کنند. فولیکول‌ها پس از آماده سازی با خط رویش طراحی شده بر اساس چهره فرد کاشته می‌شوند. ایمپلنترهای مورد استفاده در تکنیک SUT بسیار دقیق و ظریف است و نتیجه دقیقی را برای فرد به همراه دارد.

مزایای کاشت مو به روش SUT کم تهاجمی و بدون درد و خونریزی بدون ایجاد جای زخم و اسکار تراکم بالا و طبیعی موها بعد از کاشت نتیجه گیری سریع‌تر دوره نقاهت کوتاه و بهبودی سریع سرعت بالا در کاشت مو امکان استخراج فولیکول از صورت و بدن کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE یکی از اولین روش‌های کاشت مو بدون جراحی است که علت گذاشتن این نام، تکنیک مورد استفاده یعنی استخراج واحدهای مجزای فولیکولی (Follicular Unit Extraction) است. واحدهای فولیکولی که به نام گرافت نیز شناخته می‌شوند شامل 1 تا 5 تار مو هستند که به کمک ابزارهای مخصوص برداشته می‌شوند و پس از آماده سازی در نواحی کم پشت مو کاشته می‌شوند. بنابراین نیازی به برش در ناحیه بانک مو نیست و در نهایت شاهد کمترین میزان عوارض و مشکلات خواهیم بود.

مزایای کاشت مو به روش FUE مناسب برای افرادی که نمی‌توانند از روش تهاجمی استفاده کنند مناسب برای افرادی که موهای نازک دارند بدون درد و خونریزی تهاجم و عوارض جانبی کمتر کاهش خطر عفونت مناسب برای خانم‌ها و آقایان بدون ایجاد اسکار و جای زخم نتایج طبیعی و رضایت بخش

کاشت مو به روش SUPER FUE

کاشت مو به روش SUPER FUE یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنیک‌های پیوند مو است که تمام مراحل آن به وسیله دستگاه‌های هوشمند اتوماتیک انجام می‌شود. به کارگیری تکنولوژی پیشرفته در این روش باعث شده تا نتایج آن نسبت به روشی مثل FUE ارتقا پیدا کرده و کاملا اختصاصی عمل کند. در این روش از ابزارهایی مثل اسکنر سه بعدی لیزری، بی حسی اتوماتیک و ایمپلنتر هوشمند استفاده می‌شود؛ به همین دلیل احتمال بروز خطا به حداقل رسیده و نتایج کاشت ابرو طبیعی‌تر خواهد بود.

مزایا کاشت مو به روش SUPER FUE عدم احساس درد و خونریزی بی حسی بدون سوزن و آلرژی کاهش احتمال آسیب به گرافت‌ها امکان بهره مندی بیشتر از بانک مو تراکم بالای موها بهبودی و نتیجه گیری سریع‌تر از کاشت مو امکان استفاده برای ترمیم ابرو، ریش و سبیل عوارض و خطرات کمتر دوره نقاهت کوتاه و با محدویت‌های کمتر آیا کاشت مو با روش‌های بدون جراحی نیز عوارض دارد؟

اگرچه گفته می‌شود که عوارض کاشت مو با روش‌های بدون جراحی کمتر است اما این روش‌ها نیز مثل هر تکنیک پزشکی ممکن است با عوارضی همراه باشند. در این روش‌ها احتمال بروز خطرات و عوارض غیر قابل جبران به حداقل رسیده و شدت عوارض نیز کاهش یافته است. به عنوان مثال در این تکنیک‌ها نیز می‌توانید مقداری درد، خونریزی، تورم و خارش را مشاهده کنید؛ اما شدت این عوارض بسیار کمتر است و همچنین سرعت بهبود آنها افزایش یافته است.

به طور کلی پس از کاشت مو شاهد ریزش موقت فولیکول‌های کاشته شده خواهید بود که طبیعی است و پس از مدتی دوباره رشد می‌کند. عوارض روش‌های بدون جراحی معمولا کمتر و خفیف‌تر است و به پس از مدتی خود به خود برطرف می‌شود. اما در تمام روش‌ها شما باید مراقبت‌ها و توصیه‌های بعد از عمل را رعایت کنید تا بهبود سریع و راحتی داشته باشید.

هزینه کاشت مو بدون جراحی چقدر است؟

برخی افراد تصور می‌کنند که روش‌های کاشت مو بدون جراحی به دلیل اینکه نیازی به جراحی و ایجاد برش ندارند کمتر است؛ اما باید توجه داشته باشید که معمولا روش‌های کاشت مو بدون جراحی با پیچیدگی و دشواری بیشتری همراه است و حتی ممکن است مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد؛ چرا که باید فولیکول‌ها تک به تک استخراج شده و در ناحیه گیرنده کاشته شوند. از سویی دیگر در این روش‌ها از تجهیزات و ابزارهای پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که قیمت بالاتری دارند. بنابراین انتظار می‌رود هزینه روش‌های بدون جراحی برای هر فرد بیشتر باشد.

هزینه کاشت مو بدون جراحی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ برآورد می شود.

با وجود تمام این موارد هزینه کاشت مو به جز تکنیک کاشت، به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای کسب اطلاع دقیق لازم است حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود