Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-30@17:36:57 GMT

چه کار کنیم تا سفر « حج » نصیب‌ مان شود ؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۴۴۳۲۲

چه کار کنیم تا سفر « حج » نصیب‌ مان شود ؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  خیلی از اوقات برای ما پیش آمده که به افرادی برمی‌خوریم که عازم خانه وحی هستند و خود را برای سفر حج آماده می‌کنند، افرادی که لحظه‌شماری می‌کنند تا با قرار گرفتن در حرم امن الهی جان خود را در زلال آستان قدس ربوبی شستشو کنند.

 

زیارت خانه حق، همراه با انجام مناسک ملکوتی و اعمال عاشقانه‌ای که دستور پروردگار مهربان بدرقه آن است و انبیای الهی و امامان معصوم بر بزرگداشت تمام واقعیاتش تأکید داشتند، در کنار دلی مملوّ از معرفت و خلوص و همّتی عالی و شوقی وافر، از ارکان اسلام و از اصول مسائل الهی و از شعائر عرشی و خلاصه از بزرگترین و با منفعت‌ترین برنامه‌هایی است که انسان مستطیع نسبت به آن مکلّف و مسؤل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

البته بیان حقیقت و واقعیت حج، معنا و مفهوم این مسأله بزرگ، تنها در شأن حضرت حق و انبیا و امامان بزرگوار است. برای حج، گذشته از معنای لغوی، معنا و مفهوم دیگری است که باید آن معنا را از حریم دانش و بینش و بصیرت برگزیدگان حضرت محبوب جستجو کرد.

 

بخاطر گستردگی مفهوم حج، عاشقی از عشاق اسرار، به حضرت باقر- علیه السلام- عرضه می‌دارد: «لِمَ سُمِّی الحَجُّ حَجّاً؟ قال: حج فلان؛ أی أفلح فلان». برای چه حجّ خانه حق را حج نامیده‌اند؟ امام- علیه السلام- فرمود: «فلانی موفق به انجام حج شد، معنا و مفهومش این است که به فلاح و رستگاری دست یافت».

 

به راستی چرا سفرحج این قدر شیرین است؟ در این سفر چه چیزی نصیب انسان عاشق می‌شود که حاضر است از وسائل ضروری زندگی خود بزند و خود را برای میهمانی خدا آماده کند؟ این را تنها افرادی درک می‌کنند که یکبار دل در خانه امن الهی سپرده باشند.

 

فردی را دیدم که وقتی از سفر حج تمتع در سال ۹۴ باز می‌گشت از یک طرف خوشحال از سیراب شدن کاسه دل در خانه خدا و از طرف دیگر ناراحت از دست دادن دوستان و آشنایان خود در منا بود، اما وقتی با او به گفتگو می‌نشینم لبخندی زده و می‌گوید این سفر آن قدر شیرین است که من حاضرم همین امروز دوباره برگردم و دوباره در خانه خدا به پاک کردن شیشه دلم مشغول شوم.

 

شاید برای بسیاری از ما پیش آمده که وقتی شنیده‌ایم که فردی عازم خانه وحی است در دل به او غبطه خورده‌ایم و شاید هم از گوشه چشم اشکی ریخته‌ایم و از اعماق قلب و جان خود از خداوند خواسته‌ایم که این سفر را نصیب ما هم کند.

 

بله سفر حج از یک طرف نیاز به استطاعت مالی دارد، ولی چه زیاد بودند افرادی که، چون خالصانه در محضر خدا دعا کردند و از خداوند سفرحج را آرزو کردند، این سفر نورانی نصیب آن‌ها شد؛ پس چه خوب است در ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن و مستجاب شدن دعا‌ها است این بار خالصانه دعای هر شب را زمزمه کنیم و الهم ارزقنا حج بیتک الحرام را بخوانیم.

 

دعا و درخواست، تضرّع و زاری بدرگاه حضرت حق، عبادتی بزرگ و حسنه‌ای عظیم و عملی محبوب خداوند کریم است.گدایی برای تهیدستی، چون انسان، از ذات مقدسی که مستغنی از عالمین است، و باب خزانه مُلک و ملکوتش به روی همه موجودات باز است کاری نیکو و راهی به حلّ مشکلات، و نردبانی برای رسیدن به اهداف عالیه، و مسائل الهیه است.

 

در قرآن مجید امر الهی به دعا صادر شده و خود حضرت حق ضامن اجابت شده است؛ دعا و مناجات، در حقیقت ارتباط عاشقانه عاشق با معشوق حقیقی و پیوند باطنی محبّ با محبوب ازلی و ابدی است. حیات قلب، نشاط جسم، نور زندگی، سلامت روان، صفای باطن، دعا و انابه و زاری به درگاه حق است.آن که نسبت به دعا کبر ورزد، آن که احساس نیاز به دعا نکند، آن که خود را محتاج به انابه و تضرع نداند، از گروه مستکبران و به فرموده کتاب حق، مستحق عذاب الهی است.

 

در مسئله با عظمت حج، گرچه استطاعت شرط شده، اما به غیر مستطیع اجازه داده شده برای تحقق استطاعت جهت انجام مناسک حج دعا کند و از حضرت محبوب بخواهد از خزانه غیبش زمینه استطاعت او را فراهم کند تا به انجام این فریضه بزرگ و بدست آوردن ثواب‌های بی‌حساب آن موفق شود.

 

این روایت، ناظر به این معناست؛ عن عبد اللَّه بن الفضل قال: «قلت لأبی عبد اللَّه علیه‌السلام إنّ علی دیناً کثیراً و لی عیال و لا أقدر علی الحجِّ فعلّمنی دعاءاً أدعو به فقال: قل فی دبر کلّ صلاة مکتوبة:اللّهمّ صلّ علی محمد و آل محمد و اقض عنّی دین الدنیا و دین الآخرة. فقلت له:، اما دین الدنیا فقد عرفته فما دین الآخرة؟ فقال: دین الآخرة الحج».

 

عبد اللَّه بن فضل می‌گوید: به حضرت صادق علیه‌السلام عرضه داشتم، قرض زیادی به عهده دارم، عائله‌مندم، قدرت بر حج ندارم مرا دعایی بیاموز که از برکت آن دعا توفیق حج پیدا کنم؛ امام فرمود: به دنبال هر نماز واجب بخوان: «اللّهمّ صلّ علی محمد و آل محمد و اقض عنّی دین الدنیا و دین الآخرة» خداوندا! درودت را نثار محمد و آل محمد کن، و دین دنیا و آخرت مرا ادا بنما.

 

گفتم:‌ای فرزند رسول خدا، دین دنیا برایم معلوم و روشن است، دین آخرت چیست؟ فرمود: دین آخرت حج است.حجِّ خانه حق در چه درجه‌ای از اعتبار و اهمیت است که امام صادق به راوی نفرمود: با کثرت قرض و عیالواری تو را به مسئله حج چکار است، اکنون که مستطیع نیستی چه طمعی به مناسک حج داری! بلکه با عشق محبت برای تحقق استطاعت دعا تعلیم او فرمود: تا از این سفره پر نعمت حق و از این مائده معنوی بهره کثیر عاید او شود.

 

تسنیم

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: استطاعت مالی حج گوناگون خداوند جام نیوز سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟

به گزارش تابناک، تاریخ دقیق روز مادر در تقویم شمسی برابر است با :

روز یکشنبه ۲ دی سال ۱۴۰۳

۲ / ۱۰ / ۱۴۰۳

تاریخ دقیق روز مادر در تقویم قمری برابر است با :

روز یکشنبه ۲۰ جمادی الثانی سال ۱۴۴۶

۲۰ / ۶ / ۱۴۴۶

تاریخ دقیق روز مادر در تقویم میلادی برابر است با :

 

روز یکشنبه ۲۲ دسامبر سال ۲۰۲۴

۲۲ – ۱۲ – ۲۰۲۴

روز مادر در ایران روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) ۲۰ جمادی الثانی می باشد اما به علت قمری بودن تاریخ تولد حضرت فاطمه زهرا (س) روز مادر در تاریخ هجری شمسی ثابت نیست.

روز ولادت حضرت فاطمه (س) به عنوان روز مادر نام گرفته تا زنان و مادران این مرز و بوم از او درس ایمان، فداکاری و مهربانی بیاموزند چرا که تمام خصوصیاتی که باید زن نمونه از دیدگاه اسلام داشته باشد، حضرت فاطمه (س) داشت.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کنترل پوکی استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال در زاهدان
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • نماهنگ|«تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • نماهنگ| «تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • فال انبیا فردا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • در شورای سیاست‌گذاری کنگره ۱۲ هزار شهید استان تهران چه گذشت؟
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • فال انبیا فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳