Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  کشورهای خارجی چگونه پیشرفت می‌کنند و چطور روند رشد خود را طی کرده‌اند؟ این سوالی است  که در ذهن بسیاری از ما شکل گرفته است و مدام با خود تکرار می‌کنیم که کشورهای سطح اول جهان چگونه در این رتبه قرار گرفته اند؟

هرگاه کشور به بن‌بست می رسد یا به مشکلی بر می‌خورد نقش و حضور جوانان آینده ساز بیش از پیش نمایان می‌شود؛ چند سالی است که موج جدیدی از فناوری‌ها مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان در کشور به وجود آمده است و تا حد بسیار زیادی توانسته بذر امید را در دل جوانان دانشجویی که صدها ایده ناب دارند بکارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان با ایده‌های خلاق نه تنها اقتصاد کشور را پویا می‌کنند بلکه به رفع بزرگترین معضل کشور یعنی اشتغال هم کمک شایانی می‌کنند؛ حضور بسیاری از جوانان در شرکت‌هایی که خدمات  رسانی حمل و نقل هوشمند دارند؛ گواه همین موضوع است .

استارت‌آپها و شرکتهای دانش بنیان رسالت اصلی خود را کمک به آحاد جامعه و آسان‌ کردن زندگی افراد قرار داده‌اند؛ این شرکت‌ها که به همت جوانان نخبه کشور تشکیل می‌شوند اگر مورد حمایت واقع نشوند در همان ابتدای راه به مشکل بر می‌خورند و  پس از شکست، همین جوانان آینده ساز سرخورده کشور را ترک می‌کنند.

مقام معظم رهبری بارها در فرمایشاتشان به موضوع حمایت از جوانان و خلق بسترهای مناسب برای فعالیت آنها تاکید داشته‌اند ایشان در صحبت‌های خود به مسئولان نظام گوشزد می‌کنند که هیچگاه جوانان را فراموش نکنند .

اما یکی از مشکلاتی که امروز  کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند تمرکز تمام تسهیلات و خدمات در تهران است گویی کشور ایران تنها پایتخت است و اگر جوانی در استان تهران مستقر نباشد باید قید حمایت شدن را بزند.

استان‌های محروم نمی‌توانند خدمتی از  معاونت علمی دریافت کنند

دولت ادعا می‌کند که فضا برای فعالیت در تمام کشو مهیا است اما این ادعای دولت با صحبت جوانان همخوانی ندارد و  از سویی دیگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهادی که وظیفه توجه به جوانان و پیاده‌سازی ایده‌های خلاق آنان را بر عهده دارد موظف است بسترهای مناسب برای فعالیت تمام شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های خلاق استارت‌آپی را در کشور ایجاد کند این نهاد به طور مکرر خلق فرصت‌های مناسب برای جوانان را هدف اصلی خود معرفی می‌کند اما به نظر می‌رسد معاونت علمی  هنوز نتوانسته وظیفه خود یعنی بستر سازی مناسب برای فعالیت جوانان  را به طور کامل عملیاتی کند و هنوز بسیاری از دانشگاه‌های کشور و استان‌های محروم نمی‌توانند به صورت کامل و به آسانی خدمات و تسهیلات معاونت علمی را دریافت کنند.

البته باید بگوییم معاونت علمی در راستای تحقق هدف خود مبنی بر فراهم آوردن بستری مناسب برای جوانان اقدامات خوب بسیاری هم انجام داده‌ است؛‌ بازدید از مراکز خلاق و شرکت‌های دانش بنیان و همچنین برگزاری جلسات با متولیان علم و فناوری در استان ها  از جمله این اقدامات بوده است .

موج دوم اکوسیستم نوآوری در کشور راه افتاده است

اسماعیل قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در خصوص بستر سازی‌های مناسب در استان‌های کشور اظهار کرد: موج دوم ایجاد اکوسیستم نوآوری در کشور راه افتاده هدف از این برنامه حمایت  از تمام  جوانان و شرکت‌های دانش بنیان در استان‌های کشور است حمایت‌ها بیش از پیش خواهد شد و  در حال حاضر بیشتر استان‌های کشور به زیر ساختهای مناسب متصل شده‌اند.

اما مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان در واکنش به صحبت‌های قادری فر و در  گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: چگونه تسهیلات را برای استان‌های محروم کشور قرار داده‌اند در حالی که حتی یک کلاس آموزشی هم در استان خوزستان برگزار نشده است؟  این درست است که معاونت می‌گوید تسهیلات را برای استان‌های مختلف در نظر گرفته اما آن تسهیلات هم تنها به درصد کمی از شهرهای کشور تعلق گرفته است و بسیاری از جوانان در شهرها و روستاها هنوز نتوانسته‌اند یک حمایت کوچک را دریافت کنند.

کشور به پشتوانه جوانان خود می‌تواند آینده درخشان را  رقم بزند جوانانی که بزرگترین دارایی ایران هستند بدون زیر ساخت و بدون هیچ حمایتی نمی‌توانند آینده کشور را متحول کنند و تنها با بهره‌مندی از زیر ساخت‌ها و تسهیلات است که راه برای خلق ایده‌های آنها فراهم می‌شود.

برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که در استانها مستقر هستند چه کار کرده اید؟

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در صحبت‌های خود تاکید می‌کند که جوانان نباید به پول دولتی تکیه کنند زیرا این پول اعتیاد آور است و جوانی که به پشتوانه دولت بر سر کار آید منفعل می‌شود.

به دنبال این صحبت ستاری یکی از جوانان نخبه کشور که در استان محروم زندگی می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  گفت: درست است که همه چیز پول نیست اما آقای ستاری شما چقدر برای ما در استان‌های دور افتاده فضا سازی کرده‌اید؟  تسهیلات بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته است اما معاونت علمی که به دنبال رشد اقتصاد دانش بنیان است فقط با شرکت‌های مستقر در تهران می‌خواهد این کار را انجام دهد و شرکت‌هایی که در استان‌های کوچک قرار دارند باید ماه‌ها به دنبال یک موضوع کوچک دوندگی کنند و تا به نتیجه برسند.

این درست است که بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان پیشرفته هم در داخل کشور وجود دارند که در استان‌هایی غیر از تهران مستقر شده اند و رشد خوبی هم داشته اند  اما شانس تیم‌های استارت‌آپی و شرکت‌های دانش بنیانی که در تهران قرار دارد بسیار بیشتر از شرکت‌های مستقر در استان‌ها است  و باید دید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای رفع مشکل استان‌های محروم کشور  و توجه به جوانان مستعد روستاها و استان‌ها چه اقداماتی انجام خواهد داد و تا چه میزان گستره فعالیت های خود را افزایش می‌دهد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری معاونت علمی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در راستای هم‌­افزایی با نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تامین­ مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق­‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده ­است.


مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها با حضور حبیب ­الله آسوده، معاون توسعه مشارکت­‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین­ مالی و توسعه سرمایه­ گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح ­سپید عام­ المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام ­المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

حمیدرضا شکری دستیار مردمی‌سازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری در ابتدای این نشست، گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مسئله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی ­های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

شکری ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت ­های دانش‌­بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت­های دانش‌­بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ­ایم. از ۵۵ شرکت دانش‌­بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش‌­بنیان رسیده ­ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت­‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به تمام این موارد می‌­توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

وی افزود:  برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ­ای (بهره­ گیری از توانمندی­‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت ­زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین ­مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده ­است و طی آن می­ کوشیم تا عرصه را برای جمع ­آوری کمک ­های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم.

شکری در ادامه بیان کرد: نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت، گروه ­های جهادی و مردمی هم می­ توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش‌بنیان­‌ها به رفع نیازمندی ­های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می ­کند.

مدیر برنامه ملی آبادیران درباره این توافقنامه توضیح داد:  در توافق­نامه ­ای که امروز با کمیته امداد امام­ خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از آن دست طرح ­هایی که در راستای ماموریت­ هایش قرار می ­گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت ­های این سامانه تامین­ مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تامین ­مالی جمعی شرکت ­های دانش‌بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی­‌های دانش‌­بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌­کند.

در ادامه این نشست، عبدالمجید مرشدی، مدیر کل دفتر تامین ­مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری  گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست ­بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده ­است تا ماحصل این دو دهه تلاش خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی عرضه کند.

مرشدی ادامه داد: سکو‌های تامین­ مالی از جمله اقداماتی است که می­‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی افزود: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ­سازی خوبی در حال انجام است و می­ تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ­ها وارد بحث­‌های پلتفرمی­ شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره)، در ادامه این نشست بر جایگاه  زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش‌­بنیان کردن کسب و کار‌ها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال­‌های گذشته است.

وی  ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش‌بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق­نامه تامین ­مالی دانست و افزود: محصول این توافق­نامه بی‌شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ­ها است.

معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره) در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام­ خمینی در عملیاتی کردن این توافق­نامه اشاره کرد و گفت: پای­ کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مسئله ما است که می­ کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

آسوده اضافه کرد: توافق با سامانه‌های تامین ­مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند، می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت نخبه دارنده رتبه ۲۵ کنکور