Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@12:01:16 GMT

تعهد اجتماعی مهم ترین وظیفه هنرمندان است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۴۷۲۹۹

تعهد اجتماعی مهم ترین وظیفه هنرمندان است

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه سه شنبه مراسم بزرگداشت دکتر قطب الدین صادقی، هنرمند نامی کرد با حضور استاندار کردستان، اساتید دانشگاهی و علاقمندان به نمایش در سالن مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

دکتر قطب الدین صادقی در میانه این مراسم با تشکر از حضور تمامی اقشار سنندجی در مراسم بزرگداشت خود گفت: هومر شاعر بزرگ یونانی جمله معروفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی می گوید جوری روزت را زندگی کن که همیشە فکر کنی که امروز آخرین روز زندگی توست، من تقریبا همیشه سعی کردم با تفکر یکی از پرکارترین افراد جامعه خویش باشم و امروز یکی از بهترین روزهای زندگی بنده است که در میان این جمعیت بزرگ هستم.

وی افزود: در حقیقت امروز با دیدن این همه محبت احساس می کنم که تعهد و مسئولیت من به نسبت جامعه بسیار سنگین تر شده است.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: شخصا از سه منبع برای کاری هنری خویش در طول زندگیم تاثیر گرفتم، ابتدا فرهنگ کردی، من تا ۱٨ سالگی در سنندج بودم و این فرهنگ را با گوشت و استخوان زندگی کردم. دومین اتفاق مهم زندگی من تحصیل در هنرهای زیبای تهران بود، من در تهران ریشه های کردی خویش را بخوبی شناختم، سومین تحول مهم زندگیم تحصیل در فرانسه بود در این کشور ریشه های ایرانی بودن خویش را بازیافتم و آموختم که چگونه می توان هنر را با زبانی جهانی بیان کرد.

دکتر صادقی افزود: من در فرانسه دو چیز مهم دیگر نیز آموختم عقلانیت و نظم داشتن در کار. شک نکنید که احساسات و هیجان بدون عقلانیت به فاجعه و شکست محکوم خواهد شد. یکی از مشکلات انسان شرقی نبود عقلانیت در کارهای اوست، به همین دلیل مدام دچار مشکل می شود.

وی با اشاره به وظیفه هنرمندان در جامعه گفت: ما دارای ۳ نوع ارتباط سیاسی، اجتماعی و هنری در جهان هستیم. ارتباط سیاسی در جهان مابین کشورهاست که متاسفانه اخلاقی نیست و سیاست استعمار بر روابط جهانی حاکم است. ارتباط اجتماعی هم به رفت وآمد روزانه ما در جامعه ختم می شود، اما ارتباط هنری ارتباطی است که از عمق وجود و عشق بر می خیزد و هیج حد و مرزی نمی شناسد. این چیزی است که جهان بدان نیاز دارد.

در ادامه این هنرمند کردزبان عنوان کرد: من به هنر اجتماعی کە پیوند تنگاتنگ با جامعه است اعتقاد دارم، سال ۱۳٦٤ که همه از ایران فرار می کردند، من زندگی خوب در پاریس را رها کردم و ایران بازگشتم و تا به امروز به کار خویش ادامه دادم و اصلا هم از این بازگشت پشیمان نیستم. تعهد اجتماعی مهم ترین وظیفه هر هنرمندی است.

وی در پایان تاکید کرد: هنرمند دو وظیفه مهم بر دوش دارد ابتدا حضور مستقیم در میان لایه های جامعه و تاثیر بر آنان و دوم حفظ شان دانشگاه و مقام آکادمیک، یعنی نباید به دلیل وجود رسانه های غول پیکر اجازه داده شود که راه دانشگاه که تولید و فکر و اندیشه است مختل شود. متاسفانه رسانه های در عصر ما برای جذب مخاطب به تولید سیل آسای مطالب سبک و بی معنا مشغولند و این وظیفه اصحاب دانشگاه است که مقام و جایگاه علمی خویش را فراموش نکنند.

شایان ذکر است که در پایان این مراسم به رسم قدردانی لوایح و هدایایی از سوی دانشگاه کردستان، استاندار کردستان، شهردار سنندج و دیگر نهادها به دکتر قطب الدین صادقی، به پاس یک عمر کار و تلاش هنری اهداء شد.

کد خبر 4298027

منبع: مهر

کلیدواژه: سنندج قطب الدین صادقی مراسم بزرگداشت بوشهر کرمانشاه شیراز گرگان ماه مبارك رمضان شهرکرد خرم آباد بارش باران اشتغال خطبه های نماز جمعه برجام مشهد بیرجند یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان مساله فلسطین و غزه را جهانی کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الااسلام سید مهدی قریشی در خطبه‌های این هفته از نماز جمعه با اشاره به تجمع اعتراض آمیز دانشگاهیان در جهان غرب گفت: دانشجویان و دانشگاهیان با اعتراض مسالمت آمیز در حمایت از مردم فلسطین و غزه هستند و جهانیان شاهد برخوردهای خشن پلیس آمریکا و کشورهای غربی هستند و از این رو چهره واقعی آنها دیده می‌شود.

وی افزود: اگر چنین اتفاقی در ایران می‌افتاد رسانه‌های جهانی چنان موضوع را وحشیانه و بزرگ جلوه می‌دادند که نظام جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال ببرند در حالی که امروز به عینه شاهد این برخورد وحشیانه پلیس غربی و آمریکایی با دانشجویان اساتید دانشگاهی هستیم اما رسانه‌های بزرگ سکوت پیشه کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه گفت: برخی معلمان و اساتید برخورد نامناسب با شاگردان دارند و برخی اساتید چنان روح دانش آموز و دانشجو را صیقل می‌دهند که وی را پویای جامعه می‌کند.

وی با بیان اینکه برخی معلمان روح دانشجو و دانش آموزان را می‌خشکانند اظهار کرد: متأسفانه برخی معلمان و اساتید در جامعه هستند که با ندانم کاری خویش باعث فشار روحی در میان شاگردان خویش می‌شوند که این خلاف جایگاه معلمی است که جامعه را از پویا بودن باز می‌دارند.

وی ادامه داد: برخی اساتید نیز چنان با پویایی کلام خویش روح دانشجو و دانش آموز را صیقل می‌دهند که وی را فردی باسواد و امیدوار به بار می‌آورند.

امام جمعه ارومیه با اشاره به جایگاه معلمی بیان کرد: معلمی شغل عجیب و غریب با جایگاه والا است تا جایی که خداوند نیز با قسم به قلم خود را معلم می‌نامد.

حجت‌الاسلام قریشی با بیان اینکه انسان اشرف مخلوقات است گفت: معلم نیز این اشرف مخلوقات را پرورش و تربیت می‌کند و این نشان از نیاز توجه همگانی به آموزش و پرورش و شغل معلمی است.

امام جمعه ارومیه با اشاره به خصوصیات دینی امام‌جعفرصادق (ع) افزود: این حضرت با ایجاد دانشگاه دینی در دوران زمامداری خویش دروس خصوصی و عمومی تدریس می‌کرد.

وی با بیان اینکه امام جعفرصادق (ع) حق بیشتری به گردن ما انسان‌ها دارد چرا که در زمان زمامداری خویش معارف معصومین را توانستند تبلیغ کرده و به گوش عالمیان برسانند.

حجت الاسلام قریشی با بیان اینکه در زمان این حضرت ۴۰۰ کتاب دینی و علمی نوشته شده است افزود: وی با داشتن چهار هزار شاگرد دینی باعث تبلیغ معارف دینی شد و همین موجب نام گرفتن شیعه با نام شیعه جعفری شد که البته این مذهب مآخذ همه معصومین است اما چون زمان تبلیغ اصلی در زمان ایشان شکل گرفت برای همین به این نام معروف است.

وی با اشاره به شاگردی بزرگان اهل سنت در نزد امام جعفر صادق (ع) گفت: حنبلی، شافعی، مالکی و حنفی از چهار امام مذاهب اهل سنت هستند که به گواه تاریخ همه آنان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در نزد امام صادق (ع) بودند و از این رو الگو عالمیان نیز است.

حجت‌الاسلام قریشی با تاکید بر لزوم انصاف در زندگی بیان کرد: در همه حال مردم مسلمان باید همدیگر را درک کنند و مثال بارز آن در بازار و تجارت است که فروشنده می‌خواهد با سود بالا و خریدار با قیمت پایین معامله کنند که در صورت وجود انصاف هر یک از آنان سود خواهند کرد.

وی ادامه داد: در خانواده نیز اگر مرد خود را جای همسر ببیند و برعکس آن شکل بگیرد مطمعنا نمود انصاف در زندگی برکت زندگی را بیش از پیش خواهد کرد.

امام جمعه ارومیه اضافه کرد: داخل خانواده نیز همه اعضا خانواده در پی خوشحال کردن هم باشند و در صورت تداوم آن مسلماً درک متقابل و انصاف در میان خانواده‌ها رشد می‌کند.

کد خبر 6095799

دیگر خبرها

  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • تاثیرگذاری فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • اعتراض دانشجویان مساله فلسطین و غزه را جهانی کرد