Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:04:12 GMT

آداب حضور در قطعه ای از بهشت خدا

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۴۷۶۷۳

آداب حضور در قطعه ای از بهشت خدا

کرج - ایرنا - فرا رسیدن ماه رمضان همواره احساس امید و شادمانی را در دل مومنان زنده می کند تا خود را برای مهمان الهی آماده تر سازند و این حضور که پای نهادن در قطعه ای از بهشت خداوند است، آدابی دارد که روزه داران به آن خو می گیرند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تعبیر زیبایی درباره ماه خدا دارند با این عنوان که ماه رمضان در هر سال، قطعه‌ای از بهشت است که خدا در جهنم سوزان دنیای مادی ما، آن را وارد می‌کند و به ما فرصت می‌دهد که خودمان را بر سر این سفره الهی در این ماه، وارد بهشت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفره ماه مبارک که پهن می شود، هر انسانی به اندازه آمادگی ها و ظرفیت هایی که در خود ایجاد کرده از آن بهره مند می شود، پس باید با دانستن آداب کسب فیض بیشتر از این همه برکت خداوندی زمینه رستگاری خود را در این فرصت مغتنم فراهم آوریم.
انس بیشتر با قرآن، تلاش برای افزایش معرفت نسبت به ذات اقدس الهی، دستگیری از مستمندان، مناجات و راز و نیاز با خدا تنها بخشی از آدابی است که می تواند سعادت دنیوی و اخروی را در این ماه عزیز برای ما به ارمغان آورد.
دبیر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان البرز در این باره گفت: رمضان ماه خود سازی، ماه عبادت، ماه اصلاح امورات معنوی وماه مهمانی خدا است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل بنی احمدی در گفت و گو با ایرنا به تفاوت این میهمانی با دیگر میهمانی ها اشاره کرد و افزود: در میهمانی های دیگر بریز و بپاش و اسراف زیاد است، ولی اقتضای میهمانی خدا گرسنگی کشیدن است، به طوری که بعضی از افراد به مزاح می گویند که این چه مهمانی است که باید نخورد در صورتیکه در مهمانی ها خوردن ملاک است.
وی اظهار داشت: روح ما از بدنمان تغذیه می کند و بدن ما به دلیل غفلت هایی که در اثر استفاده از بعضی از خوراک ها داریم، کسل و منجر به دور شدن ما از خداوند و معنویت می شود که لازمه آن این است که مقداری در خوراک های خود دقت داشته باشیم و در نخوردن هایمان جسم و به تبع آن روح را تطهیر کنیم.
وی لازمه ورود به ماه مبارک رمضان را همچون رفتن به دیگر میهمانی ها داشتن مقدماتی دانست و گفت: همانطور که برای رفتن به میهمانی آمادگی قبلی همچون رسیدگی به ظاهر و لباس و همچنین آگاهی از بعضی از مسایل همچون محل میهمانی، وجود اشخاص دیگر در میهمانی و... لازم است، برای ورود به ماه مبارک رمضان و میهمانی خدا نیز باید از لحاظ ظاهری وباطنی خود را اصلاح کرده و با آمادگی کامل وارد این ماه شویم.
بنی احمدی ادامه داد: یکی از مقدمات و لازمه های ورود به ماه مبارک رمضان، آمرزش است که پیامبر اکرم (ص) از خداوند می خواهند که خدایا اگر در باقیمانده از ماه شعبان ما را نیامرزیده ای ببخش و بیامرز تا ورود به ماه رمضانمان ورود خوبی باشد.
وی با بیان اینکه ماه های رجب و شعبان مقدمه ای برای ورود به ماه مبارک رمضان است، افزود: شب قدر هم در ماه مبارک رمضان قرار دارد و برای درک این شب باید با آمادگی کامل وارد ماه مبارک رمضان شویم.
دبیر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان البرز از دیگر ملزومات برای ورود به ماه مبارک رمضان را اصلاح امور دانست و گفت: باید در زندگی مان تغییر روش داشته باشیم و باید گاهی نشستی با خودمان داشته باشیم و جلسه ای دو نفره با خودمان باشد که خودمان به حساب خودمان برسیم.
وی یکی دیگر از ملزومات برای ورود به میهمانی خدا را رعایت ادب دانست و اظهار داشت: باید محاسبه نفس داشته باشیم، نسبت به اخلاق و کردار، برخورد با نزدیکان و اقوام. دوری از غیبت، پرهیز ازنگاه به نامحرم و اخلاق خوش از دیگر این ملزومات است.
وی ادامه داد: تمام این ها مقدماتی است برای ورود به ماه مبارک رمضان که دستیابی به آنها سخت نیست، زیرا ماه مهمانی خداست و رحمت الهی شامل حال همه است چرا که خداوند می فرماید شیاطین جن و انس در ماه رمضان غل و زنجیر می شوند تا کاری به شما نداشته باشند.
وی تاکید کرد: رعایت این امور و تلاوت قران و کارهای خیر و مراعات در تقوا و گناه نکردن باعث می شود که انسان روحی آزاد در پایان ماه رمضان به دست بیاورد و چه خوب است که بتوانیم یکی از این حالات ماه رمضان را برای خودمان در پایان ماه و در ماه های دیگر نیز حفظ کنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: بهترین سند برای ادب حضور و درک این ماه سند روایی خطبه شعبانیه پیامبر گرامی اسلام (ص) است که اگر قدری دقت در عرفان این خطبه داشته باشیم، برای ما مشخص می شود که این ماه چه ماه عجیب و ارزشمند و معنوی است.
حجت الاسلام سید عباس مسعودی افزود: این خطبه شریف حضرت با کلمه یا ایهاالناس شروع می شود، در حالیکه ماه رمضان و روزه گرفتن ویژه مسلمانان است، اما خداوند خطاب می کند که در این ماه، رحمت من واسعه است و شامل همه مردم می شود.
وی اظهار داشت: حضرت رسول (ص) می فرمایند که ماه رمضان به استقبال شما می آید و آغوش باز کرده تا شما را در برگیرد، که بیانگیر این است که اگر ما با یک آمادگی قبلی ورود به ماه مبارک رمضان پیدا کنیم از برکت، رحمت و مغفرت الهی برخوردار می شویم و می فرماید ماه رمضان ماه برکت ومغفرت است.
وی گفت: بزرگان ما و اهل عرفان بیان می کنند که ماه شعبان و قبل از آن ماه رجب و رمضان این سه ماه به عنوان فصل نیایش است که دو ماه رجب و شعبان قبل از رمضان برای مقدمه سازی و استفاده بهینه از ماه رمضان است و مردم در این دو ماه باید با فیوضاتی که در آن ها وجود دارد خود را آماده کنند تا از میهمانی خدا استفاده کامل را ببرند.
وی در باب تعریف ماه مبارک رمضان نیز اظهار داشت: در روایتی حضرت رسول (ص) می فرمایند که این ماه به قدری عظمت دارد که نفس های شما را خداوند خریدار است.
وی با بیان اینکه این نکته مهمی است که در ماه های دیگری چنین روایتی را برایش نداریم، اظهار داشت: نکته بعد که بسیار مهم و ارزشمند است اینکه حضرت در این خطبه می فرمایند اگر در غیر از ماه رمضان شما یک آیه از قرآن را تلاوت کنید ثواب همان یک آیه را دارد ولی در ماه رمضان خداوند به سبب تلاوت یک آیه از قرآن ثواب یک ختم قرآن را به شما عنایت می کنند که تمام این ها بیانگر ارزش و جایگاه ماه رمضان است که اگر خدای نکرده از آن غفلت کنیم واستفاده نکنیم، ضرر کرده ایم.
مسعودی ادامه داد: در انتهای این خطبه حضرت می فرمایند که اگر کسی با توجه به این همه رحت و برکت و استقبالی که ماه رمضان از مردم می کند نتواند از فیوضات ماه رمضان استفاده کند، حتما خسارت زیادی دیده و ضرر بزرگی کرده است.
وی تاکید کرد: بد نیست که این فرصت را مغتنم شمرده و سعی شود بر اساس آدابی که بزرگان ما برای ما تعریف کرده اند، عمل کنیم که از جمله این آداب بلند شدن در وقت سحر، خواندن دعای سحر، خواندن نمازهای به موقع سه گانه، تلاوت روزانه یک جزء قران است که از جمله برکاتی است که بر فضایل ماه مبارک رمضان می افزاید.
وی اضافه کرد: سازمان تبلیغات اسلامی هم برای بهره وری بیشتر مردم از این ماه آمادگی خود در تمام مساجد و اماکن عمومی که نیاز به سخنران دارند اعلام کرده که هر قدری نیاز به سخنران داشته باشند ما آمادگی اعزام سخنران داریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز برگزاری جلسات جزءخوانی قرآن کریم در 10 مسجد را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد و گفت: دادن افطاری ساده باید مد نظر باشد زیرا ثواب دادن افطاری در ماه رمضان مورد تاکید است مگر به جرعه ای آب یا دانه ای خرما.
وی همچنین به خواندن دعای ابوحمزه ثمالی تاکید کرد و افزود: خواندن این دعا در این ماه خیلی سفارش شده که یا هر روز یا هر سه روز یکبار خوانده شود و همچنین به صله رحم و دوری از کینه ها نیز خیلی سفارش شده به طوریکه ماه رمضان فرصت مناسبی برای دورریختن کینه ها هست به دلیل اینکه ماه رحمت و مغفرت است.
وی گفت: این ماه مبارک فرصت مغتنمی است که خداوند با بازکردن دریچه های رحمت در اختیار بندگان قرار داده و متضرر کسی است که از این فرصت ها استفاده نکند.
مسعودی اضافه کرد: گاهی در ماه رمضان یک اشتباهاتی داریم به طوریکه خداوند روزه را بر همه افراد واجب کرده ولی استثنا گذاشته است و متاسفانه شاهدیم افراد سالم از گرفتن روزه پرهیز می کنند که ضرر بسیار بزرگی برای آن هاست و از طرفی افراد بیمار که روزه برای آنها ضرر دارد و حکم خداوند این است که این افراد روزه نگیرند ولی روزه می گیرند که هر دو این افراد باید مد نظرداشته باشند که افراد سالم به استقبال ماه رمضان بروند و افراد بیمار به شرط نگاه داشتن حرمت این ماه، روزه نگیرند.
6156/1535

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی رمضان آداب حضور انس با قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۴۷۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان مدعی شد: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟

عصر ایران - کیهان در یادداشت روز خود را به بهانه حاشیه های حضور هواداران زن در بازی سپاهان - پرسپولیس به حضوز زنان در باشگاه های ورزشی اختصاص  و با تاکید بر این ادعا که حضور زنان در باشگاه ورزشی از اساس اشتباه است؛ نوشت:  اتفاقات تلخ و تکان‌دهنده شامگاه چهارشنبه استادیوم آزادی در جریان یک بازی فوتبال شوکی حیرت انگیز برای جامعه ما محسوب می‌شود، اما واقعیت آن است که به نوعی مدت‌ها قبل درخصوص چنین حوادث تلخی هشدار داده شده بود.

ماجرا از آن قرار است که در جریان بازی دو تیم سپاهان و پرسپولیس که همچون بازی‌های چند وقت اخیر با حضور تماشاگران خانم برگزار شد، صحنه‌هایی در روی سکوها خلق شد که از شدت وقاحت قابل طرح نیست؛ اما آنچه می‌توان با عرض تأسف بدان اشاره کرد؛ فحاشی و توهین‌های بسیار زشت و غیر اخلاقی تعداد زیادی از تماشاگران منتسب به یک تیم علیه زنان تماشاگر منتسب به تیم مقابل بود. به کارگیری چنین الفاظی خطاب به بانوان حاضر در ورزشگاه در حالی بود که این صحنه‌ها و الفاظ فرسنگ‌ها با روح حاکم بر اصل ورزش فاصله دارد. البته از سوی دیگر شاهد برخی صحنه‌های واکنشی زشت و زننده از سوی تعداد معدودی از زنان هم بودیم.

 در کنار این؛ انتشار ویدئویی از صحبت‌های زشت و زننده یک به اصطلاح لیدر تیم علیه زنان و دختران حاضر در ورزشگاه واکنش‌های گسترده اعتراضی مردمی را در پی داشت.

حال سؤال اینجاست؛ آیا فحاشی و توهین در ورزشگاه‌های محل برگزاری مسابقات فوتبال در کشورمان یک اتفاق بدون سابقه و حادثه‌ای غیر قابل پیش‌بینی است و یا اینکه با توجه به شرایط ناخوشایند جو استادیوم‌های ورزشی فوتبال در کشورمان در سال‌های گذشته و انواع و اقسام درگیری‌ها، توهین‌ها، سنگ‌پرانی‌ها و... می‌توان آن را اتفاقی قابل انتظار در ادامه حوادث تلخ گذشته دانست؟

کسانی که اندکی با جو ورزشگاه‌های به خصوص فوتبال در کشورمان آشنا باشند یا اخبار و حواشی فوتبالمان را دنبال کنند گواهی بر این ادعا خواهند بود که در سال‌های گذشته و هفته به هفته شاهد حواشی تلخ و دلسردکننده و پررنگ‌تر از متن در خلال بازی‌های لیگ بوده و هستیم. با احترام به طیف هواداران ریشه‌دار و فوتبالی و اخلاق مدار باید گفت تقریباً ورزشگاهی در بین ورزشگاه‌های برگزاری مسابقات فوتبال کشورمان نیست که به نوعی در آن شاهد حاشیه‌های آزاردهنده و درگیری لفظی یا فیزیکی و توهین به تماشاگران مقابل یا بازیکنان و مربیان حریف و داور و... نباشیم. اهل فن حتماً اذعان می‌کنند که به دلیل جو ناخوشایندی که بیان شد، سال‌هاست بسیاری از هواداران قدیمی و خانواده‌ها نه خود در ورزشگاه حاضر می‌شوند و نه اجازه حضور به فرزندانشان می‌دهند.

در این شرایط به طرز عجیبی به یک باره در یکی دو سال اخیر در ادامه برخی تلاش‌های جسته و ‌گریخته قبلی، مسئله حضور زنان در استادیوم‌های فوتبال مطرح شد و شاهد بودیم از سوی برخی رسانه‌های داخلی و خارجی، چهره‌های سیاسی و فعالان حوزه زنان، سلبریتی‌ها و... به آن دامن زده می‌شد. عجیب آنکه مسئله حضور زنان در استادیوم که شاید جزو 20 مطالبه اصلی زنان و دختران کشورمان نیز نبود تبدیل شد به یک مطالبه مثلاً سراسری و الزام آور! برخی فشارهای فدراسیون جهانی را بهانه کردند و برخی برای تحقق این مطالبه بر شیپور برابری زنان و مردان دمیدند. به نوعی شاهد یک مسئله‌سازی هدفمند بودیم که مثل همیشه برخی از مسئولان کشور نیز با شیرجه در این جریان متلاطم و مسئله‌سازی کاذب، وارد بازی شدند!

در این بین از همان ابتدا بارها هشدار داده شد که این مطالبه کاذب نسبتی با واقعیت مطالبات زنان جامعه ندارد و حتی اگر فرضاً این یک مطالبه جدی هم باشد جو ورزشگاه‌های فوتبال کشورمان که متاسفانه به علت شرایط غیر فرهنگی آن بسیاری از مردان نیز از آن‌ گریزان هستند، شرایط مناسب برای حضور همراه با حفظ کرامت و شأن زنان را ندارد.

مدافعان حضور زنان در این چنین ورزشگاه‌هایی در پاسخ مدعی بودند که اتفاقاً حضور بانوان در استادیوم جو نامناسب و غیر فرهنگی را به طور خودکار کنترل می‌کند! و البته گاه مثل آنچه چند هفته قبل در ورزشگاه اراک گذشت، نیز شاهد حوادث عجیبی هستیم که قابل پیش‌بینی هم نیست. جالب اینکه اصرار به حضور زنان در ورزشگاه‌های برگزاری فوتبال مردان در شرایطی است که سال‌هاست لیگ فوتبال و فوتسال زنان کشورمان در سطح بالایی برگزار می‌شود اما معمولاً یا تماشاچی ندارد یا اندک بانوان تماشاچی در محلی این بازی‌ها حاضر می‌شوند.

نداشتن شرایط حضور همراه با حفظ کرامت زنان در استادیوم‌ها موضوعی است که در نامه روز گذشته وزیر ورزش به رئیس فدراسیون فوتبال به صراحت مورد گوشزد قرار گرفته است. البته باید پرسید که اگر شرایط برای حضور زنان در استادیوم‌ها فراهم نبوده چرا اجازه آن صادر شده تا شاهد چنین حوادث تلخی باشیم؟!

اتفاقات شامگاه چهارشنبه نشان داد که متاسفانه نه تنها حضور بانوان در ورزشگاه از شدت فضای مسموم و ناسالم نکاست بلکه در اتفاقی تاسف انگیز شاهد زشت‌ترین و شرم‌آورترین صحنه‌ها و توهین‌ها و زیر پا گذاشتن کرامت بانوان نیز بودیم. این در حالی است که حفظ کرامت زنان یک اصل مهم و قطعی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست و نباید بازیچه بی‌تدبیری عده‌ای کارناشناس و برنامه‌ریز به دور از واقعیت‌های جامعه شود.

اتفاقات این روزها و سال‌های اخیر در ورزشگاه‌ها ریشه در کم توجهی یا فراموشی مقوله فرهنگ و مدیریت صحیح در فوتبال و ورزش کشور دارد؛ موضوعی که بارها از سوی سرویس ورزشی روزنامه کیهان و هفته نامه کیهان ورزشی به طور ویژه و موشکافانه مورد تحلیل و بررسی و تذکر قرار گرفته است.

واقعیت آن است که جو نامناسب استادیوم‌های فوتبال به شدت متاثر از فضای مدیریتی فوتبال و نظام باشگاهداری کشورمان می‌باشد. وقتی گاه بر سر یک صحنه داوری یا مشکوک بارها و بارها شاهد بیانیه نویسی مدیران باشگاه‌ها علیه یکدیگر و توهین و تهمت آنها نسبت به هم هستیم، مگر می‌شود این رویه به سکوها کشیده نشود؟   وقتی که هر فصل صدها میلیارد تومان برای هر کدام از باشگاه‌های بزرگ فوتبالمان هزینه می‌شود و تنها مسئله مهم، برد و باخت و از میدان به در کردن رقیب می‌شود و توجهی به هزینه کردن برای ارتقای فرهنگی ورزشگاه‌ها نمی‌شود چه انتظاری از جوانان و نوجوانان هیجان زده و گاه پیرانی که بزرگی کردن را فدای جوگیری‌های زود گذر می‌کنند می‌رود؟

اما نکته اصلی اینکه، مسئله تلاش برای برجسته کردن مطالبه کاذب حضور زنان در ورزشگاه‌ها را باید در ادامه تلاشی پر دامنه دانست که در سال‌های اخیر تلاش می‌کند، این باور غلط را در ذهن دختران و زنان جامعه وارد کند که سقف موفقیت و کرامت زن، شبیه شدن به مردان در رفتار و پوشش و... است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • بهشت گمشده سیروان
  • نساجی – پرسپولیس بدون حضور زنان؛ چرا؟
  • این شهرها بهشت جیب‌بُرها است
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری میهمانی غدیر
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • کیهان مدعی شد: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟
  • کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها غلط بود؟