Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای دور شدن جامعه از آسیب‌های اجتماعی و خطرات ناشی از آن است. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ ماه مبارک رمضان با دریایی از رحمت و مهر الهی و نسیم خوش بخشش و زیبایی از راه می‌رسد و دیگر بار جان تشنه آدمیان را از هیاهوی زندگی دنیا رهانیده و به سمت آرامش هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کارشناسان و محققان حوزه دین و معنویت٬ ماه رمضان را علاوه بر ویژگی‌های معنوی٬ بهترین زمان برای پیشگیری از وقوع جرم و جنایت و آسیب‌های اجتماعی دانسته و بر بهره‌گیری از این فرصت الهی در ماه میهمانی خدا تاکید می‌کنند.

مهربانی ماه رمضان افراد بزهکار را به آغوش جامعه باز می‌گرداند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کمالی در این زمینه اظهار داشت: معمولاً ویژگی‌های شخصیتی افراد بزهکار، بی‌قاعدگی رابطه و ارتباط میان فرد و جامعه و ارتکاب رفتارهای نابهنجار و خلاف مقررات اجتماعی است، ولی معمولاً از نظر مرتکب و عامل آن در اصل و یا در مواقعی خاص، این گونه رفتارها ناپسند شمرده نمی‌شود.

وی افزود: آنان به علت سرکوب خواسته‌ها و فقدان ارضای تمایلات درونی از کانون خانواده بیزار شده و به رفتارهای نابهنجار نظیر فرار از خانه، ترک تحصیل، سرقت و اعتیاد گرایش پیدا می‌کنند.

استاد حوزه دانشگاه ادامه داد: با این تعاریف و با توجه به ویژگی‌های خاص ماه مبارک رمضان که نوعی مهر و رحمت عمومی و اجتماعی را به‌همراه دارد در کنار بازدارندگی‌های آن افراد بزهکار را به ادامه حیات و زندگی همراه با آرامش دعوت کرده و این گونه آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

امتحان صبر در ماه رمضان کمک بزرگی به امنیت جامعه است

سرهنگ حسین بدری جانشین فرمانده انتظامی خراسان شمالی نیز با اشاره به کاهش وقوع جرم و جنایت و آسیب‌های اجتماعی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: منشاء پیدایش آسیب‌های اجتماعی استکبارجهانی بوده به‌طوری که نزاع، اعتیاد و مواد مخدر، فضای مجازی و سرقت از جمله موارد آسیب‌های اجتماعی تلقی می‌شود.

وی بیشترین پرونده‌های ورودی به کلانتری را نزاع عنوان کرد و بیان کرد: علت اصلی به وجود آمدن نزاع در استان که منجر به قتل و آسیب دیده می‌شود پایین بودن آستانه تحمل است لذا شایسته است افراد آستانه تحمل و صبر خود را بالا برد تا شاهد نزاع در استان باشیم. ماه رمضان بهترین زمان برای تمرین صبر و بالا بردن آستانه تحمل افراد است.

جانشین فرماندهی انتظامی خراسان شمالی با بیان این مطلب که متاسفانه مصرف مواد مخدر رو به افزایش است تصریح کرد: امروزه جوانان باید موتور محرک جامعه باشند اما متأسفانه مصرف مواد مخدر در جامعه و به‌ ویژه در نسل جوان رو به افزایش است. در این خصوص روحانیون باید جوانان را جامعه هدف قرار داده تا این قشر به جایگاه اصلی خود در جامعه برسند.

بدری با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی استان حاشیه‌نشینی است خاطرنشان کرد: پایین بودن درآمد در روستا، فقدان فرصت شغلی مناسب در روستاها، بحران آب و خشک شدن زمین‌های کشاورزی پس از اصلاحات ارضی، کمبود مسکن و پایین بودن قیمت مسکن در حاشیه شهر از جمله عوامل موثر در پیدایش حاشیه‌نشینی در خراسان شمالی است.

وی در این مورد ادامه داد: نحوه اسکان و معیشت حاشیه‌نشینان مهمترین اختلاف و تمایز بین حاشیه‌نشینان و جامعه شهری است. همچنین گرانی غیرمتعارف زمین در مرکز شهر، گسترش شکاف طبقاتی و پایین بودن سطح درآمد خانوار در حاشیه شهر از دیگر عوامل به وجود آمدن حاشیه نشینی است.

جانشین فرمانده انتظامی استان به آسیب‌های متعدد فضای مجازی اشاره کرد و اذعان داشت: امروز جرایم عینی و حقیقی به جرم مجازی تبدیل شده و آسیب‌های متعدد را به دنبال دارد و پلیس در راستای کنترل فضای مجازی و کاهش آسیب‌های این فضا گام‌های مثبتی برداشته است اما تنها راه نجات کشور از شر دشمنان داخلی و خارجی تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) است.

رمضان بهتری زمان برای «آشتی اجتماعی» است

محمد آرین‌پور کارشناس روانشناسی و حوزه جامعه شناسی نیز معتقد است فرصت رمضان بهترین زمان برای آشتی اجتماعی است. و

وی می‌گوید: یکی از مهم ترین ره آوردهای ماه رمضان آن هم در خانواده‌های این دوره و زمانه که اعضایش در بیشتر موارد دور سفره نهار و شام و صبحانه در کنار هم نیستند و هر کس به تبع ساعات کاری خود در زمان خاصی غذا صرف می‌کند، باعث کنار هم جمع شدن همه اعضای خانواده دور سفره سحری و افطاری می‌شود.

استاد دانشگاه ادامه داد: نیمه شب‌های ماه رمضان همه اعضای خانواده برای حضور بر سفره سحری بیدار می شوند و در لحظات پیش از اذان صبح خود را برای یک روز دست کشیدن از خوراک و گناه مهیا می‌سازند.

وی گفت: از جمله اتفاق‌هایی که در جریان مراسم‌های افطاری ماه رمضان می‌افتد این است که اعضای خانواده و اهالی فامیل که گاه روزهای عید نوروز هم سراغی از هم نمی‌گیرند٬ به بهانه دعوت افطاری راه خانه‌های یکدیگر را در پیش گیرند و به بهانه افطاری راهی برای تحکیم صله رحم میان آدم‌های شهر مهیا می‌شود. کاهش بزه‌های اجتماعی در ماه مبارک رمضان یکی از مشخصه‌های بارز این ماه است.

آرین‌پور با اشاره به تاثیرات معنوی رمضان بر زندگی اجتماعی افراد گفت: شبهایی که در آن آدم‌های شهر در آن شب‌ها راه مساجد و تکایا را در پیش می‌گیرند تا برای تا شب زنده‌داری و دعا، از خدا بخواهند تقدیری همراه با خیر و نیکی برای یک سال آینده شان رقم بزند، شب‌هایی که باعث می‌شود آدم‌های بی توجه به رقابت‌های پوچ و بی حاصل هر روزه جهان مادی، به معنویات زندگی بیندشند و به جای تلاش‌های بی نتیجه، عاقبت به خیری را از خدا بخواهند. این ویژگی منحصر به فرد شب‌های رمضان است که آشتی اجتماعی را به همراه دارد.

انتهای پیام/ح

R7719/P1357/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرقت‌ها در استان بوشهر ۷ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، عمار شهنیایی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تأمین امنیت جامعه خط قرمز دستگاه قضائی است اظهار کرد: بر اساس سند تحول قضائی نیاز است اقدامات پیشگیرانه و قاطعانه در مورد افرادی که نظم و امنیت جامعه را بر هم زده‌اند در دستور کار قرار گیرد.

دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان بوشهر، درباره برنامه راهبردی استان بوشهر برای پیشگیری و مقابله با بزه سرقت در سطح استان بوشهر گفت: سرقت از جمله جرایمی است که بالای ۷۰ درصد جرایم کیفری استان را به خود اختصاص داده و برای کنترل و کاهش وقوع این دسته از جرایم نیاز به برنامه ریزی برای تقویت پیشگیری وضعی، اجتماعی، رسانه‌ای و کیفری وجود دارد.

اجرای اقدامات پیشگیرانه و قاطعانه

وی با بیان اینکه در موضوع مهم پیشگیری از وقوع سرقت، حداقل ۲۷ دستگاه به استناد دستورالعمل صادره دارای شرح وظایف مصرح و مشخص است، گفت: تأمین امنیت جامعه خط قرمز دستگاه قضائی بوده و بر اساس سند تحول قضائی نیاز است اقدامات پیشگیرانه و قاطعانه در مورد افرادی که نظم و امنیت جامعه را بر هم زده‌اند و به اموال مردم خسارت وارده می‌کنند با هدف کاهش جامعه آمار کیفری باید در دستور کار قرار گیرد.

شهنیایی اضافه کرد: در همین راستا، قرارگاه پیشگیری و مقابله با سرقت در دستگاه قضائی استان به صورت ماهیانه با هدف و رویکرد مطالبه‌گری و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی که وجود دارد برگزار شد که خوشبختانه در کاهش بسترهای وقوع جرم و افزایش فرصت کشف با روش علمی و کارآگاهی مؤثر بوده است.

مقابله هدفمند و مؤثر با بزه سرقت

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان بوشهر گفت: بر اساس آمار، میزان سرقت در سال جاری تا این لحظه در استان بوشهر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش ۷ درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: همچنین دستگاه قضائی استان مأموریت پیشگیری و مقابله هدفمند و مؤثر با بزه سرقت را با همکاری و مشارکت شهروندان و هم‌افزایی و هم‌‎پوشانی سایر دستگاه‌ها تا پایان سال با جدیت دنبال خواهد کرد.

کد خبر 6080875

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای لاغری
  • عملیات وعده صادق، شکست دنیای استکبار بود
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز
  • چه کسانی باید لوزه‌های خودشان را جراحی کنند؟ | بهترین زمان جراحی لوزه چه سنی است؟
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • آسیب سیلاب به دیوارحایل و کناره بندی رودخانه ملنتی جیرفت
  • کانون پرورش فکری، دوستدار کودکان و نوجوانان محلات حاشیه‌نشین
  • سرقت‌ها در استان بوشهر ۷ درصد کاهش یافت