Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:58:36 GMT

تغییر موازنه در عراق

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۵۰۵۴۲

تغییر موازنه در عراق

درحالی‌که انتظار می‌رفت حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق، به لطف پیروزی‌اش بر داعش، کار سختی برای ابقا در مقام کنونی خود نداشته باشد، اما به نظر می‌رسد ائتلاف موسوم به سائرون که از تلفیق طرفداران مقتدی صدر و حزب کمونیست عراق تشکیل شده، تمام معادلات را به‌هم ریخته است.

در گزیده ای از این گزارش آمده است: با این اوصاف، انتخابات پارلمانی عراق را باید بازگشتی بزرگ برای صدر دانست که در سال‌های اخیر به حاشیه رانده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از شخصیت کاریزماتیک و شهرت خانوادگی، به نظر همین دوربودن از سیاست در کنار شعار مبارزه با فساد باعث شد تا جریان حمایت‌شده از سوی صدر، به پدیده این انتخابات بدل شود؛ آن‌هم در شرایطی که مردم عراق از فساد ریشه‌دار در این کشور و همچنین حضور چهره‌های تکراری در قدرت به ستوه آمده‌اند.

البته آن‌طور که رند الرحیم، سفیر سابق عراق در آمریکا، به الجزیره گفته، رأی به صدر بیشتر از آنکه رأی به یک برنامه منسجم باشد، احساسی و برگرفته از شعارهای پوپولیستی است. آنچه بر پیچیدگی اوضاع در عراق می‌افزاید، اظهارات صدر بعد از اعلام نتیجه اولیه انتخابات است. او در توییتی از ائتلاف با جریان حکمت به رهبری عمار الحکیم و جریان سنی الوطنیه به رهبری ایاد علاوی و همچنین احزاب کردی گوران و کمال برای تشکیل یک دولت تکنوکرات خبر داده است.

جالب اینکه در میان این ائتلاف‌ها، از جریان‌های مهمی مانند ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری، فرمانده حشدالشعبی، ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری ‌المالکی و همچنین حزب اتحاد میهنی کردستان خبری نیست. درواقع، صدر در مقام یک روحانی شیعه، به‌جای ائتلاف با جریان‌های ریشه‌دارتر شیعی به نظر می‌رسد به ائتلاف با جریان‌های نوپاتر از جمله جریان حکمت ملی و گوران روی آورده است.

عمار الحکیم با خروج از مجلس اعلای اسلامی عراق و تشکیل جنبش حکمت ملی، عملا مسیر تازه‌ای را در سیاست در پیش گرفته است. فقدان واژه اسلامی در نام این حزب، حاکی از آن بود که این حزب بیشتر ماهیتی ملی دارد تا اسلامی. ایاد علاوی نیز به‌عنوان اولین رئیس دولت عراق بعد از سقوط رژیم صدام‌حسین، به‌عنوان یک تکنوکرات کارکشته شناخته می‌شود که به‌ واسطه حضور طولانی‌مدت در بریتانیا، رابطه خوبی با لندن و همچنین آمریکا دارد.

حزب گوران نیز از سوی نوشیروان بارزانی، سیاست‌مدار متوفی کُرد، در اعتراض به تمامیت‌خواهی و فساد گسترده در دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان پایه‌گذاری شد. به نظر ائتلاف با این احزاب، نشان از عزم راسخ صدر برای مبارزه با فساد و گذار از فرقه‌گرایی دارد.

از دیگر سو، اظهارات صدر که با استقبال عربستان‌ سعودی نیز مواجه شده است، بدون شک می‌تواند صحنه سیاسی در عراق را دستخوش تحولات مهمی کند. سفر سال گذشته او به عربستان و دیدار با محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، نیز به نظر می‌رسد از تلاش او برای به‌دست‌آوردن نفوذی منطقه‌ای و چرخش به سمت عربستان نشان دارد.

صدر در حالی خود را برای تشکیل دولت آماده می‌کند که بنا بر گزارش العربیه، چهار ائتلاف ازجمله دولت قانون، فتح و اتحاد میهنی کردستان قصد دارند بزرگ‌ترین فراکسیون در پارلمان عراق را تشکیل دهند. درهمین‌باره گفته می‌شود که پیش از برگزاری انتخابات، جلسه‌ای میان مالکی، عامری و سلیم الجبروی برگزار شده است؛ امری که می‌تواند چالشی مهم برای نقش صدر در شکل‌دهی به دولت بعدی عراق محسوب شود.

*منبع: روزنامه شرق؛ 1397،2،26
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شرق چالش هاي خاورميانه مساله عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۰۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها

ایسنا/آذربایجان شرقی شهردار تبریز با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی شهرداری ها افزود: جامعه مشکلات و معضلات اجتماعی فراوانی دارد که شهرداری باید بستر و زیرساخت های زیست مومنانه را تامین کند.

یعقوب هوشیار امروز، شنبه هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراها، گفت: طبق منشور نهج البلاغه که امیرالمومنین(ع) برای تمام بشریت و به ویژه شیعیان فرموده این است که ما نباید از توجه به امورات جزئی مردم غافل شویم و این امر با شوراهای کاخ‌نشین و فاصله با مردم فرودست امکان پذیر نیست.

وی به عدم تصدی گری دولت در امور شورا ها تاکید کرد ‌و گفت: طبق فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) باید سیاست بالادستی دولت که امکان مدیریت و اداره توسط شوراهای اسلامی دارند، به این ارگان تخفیف و تفویض شود و کار های اجرایی دولت نیز کاهش یابد.

هوشیار تصریح کرد: عملکرد شوراها قابل دفاع بوده و تقاضا داریم مرجعیت شوراها در امور شهری باشد که تمام دستگاه و ارگان‌های حکومتی شوراها را در راس امور شهری بدانند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • نامه دانشجویان دیار حافظ و سعدی به دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد