Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی موسوی دبیر کل انجمن خرمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص میزان عرضه خرما برای ماه مبارک رمضان و قیمت این محصول اظهار کرد: قیمت خرما امسال بیش از 50 درصد نسبت یه سال گذشته افزایش داشته که اصلا عادلانه نیست. هیچ کنترلی در کار نیست و قیمت خرما به صورت صعودی بالا رفته است.

وی افزود: نزدیک به 100دلال در بازار این محصول هستند که قیمت را خودسرانه بالا می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ نهاد نظارتی در عمل در این زمینه کنترلی بر بازار ندارد.

موسوی در ادامه تصریح کرد: ما نزدیک به 15 سال است که حدود یک میلیون تن تولید داریم که از این میزان تاکنون افزایش تولید نداشته ایم و حتی در برخی سال ها کمتر هم بوده است.

وی با اشاره به رهاسازی باغات توسط کشاورزان به خاطر بی‌آبی خاطرنشان کرد: بسیاری از باغات در جنوب کرمان و خوزستان به علت بی آبی و عدم امکان فروش رها شده اند. برخی باغات به دلیل به صرفه نبودن برداشت محصول، خرماها از روی درخت هم چیده نمی شوند اما در بازار با قیمت بسیار بالا توسط دلالان فروخته می شود.

موسوی افزود: در برخی مناطق اصلا چیدن خرما منطقی نیست و در بهترین حالت از آنها هر کیلو 1500 تومان خریداری شده که برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد، در حالی که در بازار کیلویی 17 تا 20 هزار تومان عرضه می شود و بسته بندی خرما هم به یک کیلو نمی رسد. خرمایی که در بازار کیلویی 15 یا 16 هزار تومان خریداری می شود از باغدار کیلویی 2500 تومان خریداری شده است و بیش از 500 درصد بر روی محصول سود می‌کشند.

دبیر کل انجمن خرمای ایران در رابطه با تاثیر افزایش قیمت دلار بر بازار خرما تشریح کرد: امسال به خاطر جهش قیمت دلار میزان صادرات هم بالاتر رفته است اما این افزایش هم کاذب است و بعد از طی مدت زمانی به عقب باز می گردد. برخی مسئولین مدعی هستند افزایش قیمت دلار به نفع صادرات است اما این موضوع صحت ندارد.

وی با انتقاد از طرح خرید تضمینی گفت: خرید تضمینی جز نابودی کشاورزی کاری نمی کند. باید به باغداران کمک کنند تا بتوانند با قیمت بالاتر بفروشند نه اینکه با زیان به دولت بفروشند. این خرید تضمینی باعث افت قیمت محصول می شود. با شکست قیمت توسط وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرمای درجه یک هم در بازارهای جهانی افت می کند و به ضرر کشاورزان تمام می شود. خرما از 2.5 دلار به کمتر از 15 سنت در بازارهای جهانی رسیده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران خرما ماه رمضان کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۱۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار

قیمت دلار که چند روزی است روند نزولی در پیش گرفته، امروز به کانال ۵۰ هزار تومان برگشت.

به گزارش ایسنا، قیمت دلار که در روز‌های گذشته روند کاهشی گرفته بود، امروز به کانال ۵۹ هزار تومان هم رسید؛ برخی از دلالان میدان فردوسی، قیمت این ارز را تا ۶۰ هزار تومان هم عنوان کردند و در مواردی هم این نوع ارز را تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان هم می‌فروختند.

دلالان چهارراه استانبول و خیابان منوچهری معتقدند در روز‌های آینده امکان ریزش دلار تا ۵۸ هزارتومان هم وجود دارد.

بازار میدان فردوسی که در تلاطم افزایش قیمت‌ها، تب و تاب فروش از سوی دلالان را به همراه داشت، امروز از هیجان خالی بود؛ البته فروشندگان دلار همچنان در بازار حضور داشتند تا اگر تقاضایی برای خرید باشد، پاسخ دهند.

تحولات مرزی بین ایران و پاکستان قبل از پایان یافتن تعطیلات نوروز ۱۴۰۳، سرآغازی برای روند صعودی قیمت دلار بود. همچنین همزمان با پایان تعطیلات نوروزی، اخبار سیاسی از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در سیزدهم فروردین‌ماه منتشر شد و روند صعودی که در بازار ارز آغاز شده بود را تسریع کرد.

به‌دنبال این اتفاق، ایران ۲۵ فروردین‌ماه، در عملیات «وعده صادق» یک حمله موشکی به رژیم صهیونسیتی ترتیب داد و فردای این حمله، قیمت دلار در ساعات آغازین بازار، به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ اما این روند صعودی ادامه‌دار نبود و در عرض چند ساعت، بازار روند نزولی به خود گرفت و به ۶۶ هزار تومان هم رسید.

در این مدت برخی از کارشناسان بازار هشدار دادند که روند صعودی این روز‌های بازار ارز، ناشی از هیجانات سیاسی است و ادامه‌دار نخواهد بود؛ درواقع به گفت آن‌ها از نظر اقتصادی اتفاقی رخ نداده که بخواهد علت افزایش قیمت ارز باشد. البته برخی دیگر از کارشناسان تاکید کردند که بدون یک بسته سیاستی مناسب، بازار ارز انضباط نمی‌گیرد و این بازار نیازمند برنامه پایدار است.

دیگر خبرها

  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید