Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،میدان كرنج كه در فاصله 110 كلیومتری جنوب شرق اهواز واقع است اثبات نفت در آن در سال 1342 با حفاری چاه شماره یک و در مخزن آسماری این میدان انجام شد. میزان نفت در جای این میدان 11 میلیارد بشكه و در مخازن آسماری و پابده است. تولید از این میدان در سال 1343 آغاز شده و در حال حاضر با دبی 127 هزار بشكه در روز ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میدان جزو میادینی است كه عملیات تزریق گاز با هدف انجام روشهای ازدیاد برداشت از آن در سال 1371 آغاز و كماكان ادامه دارد.

با توجه به رویكرد شركت ملی نفت ایران جهت توسعه میادین نفت و گاز و انتخاب میدان كرنج به عنوان یكی از میادین دارای اولویت جهت توسعه، تفاهمنامه ای با كنسرسیوم پرگس بر اساس الگوی قراردادی شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب، به منظور تهیه طرح توسعه مناسب امضا شد.

در ادامه با تشكیل جلسات فنی تخصصی مشترک و ارائه مطالعات مربوط، در نهایت طرح توسعه پیشنهادی كنسرسیوم Pergas در شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب مورد قبول واقع و طرح نهایی توسعه در كمیته مشاورین مدیریت مخازن شركت ملی نفت نیز مورد تایید قرار گرفت. همزمان با نهایی سازی طرح توسعه، مذاكرات حقوقی، قراردادی و مالی با كنسرسیوم Pergas آغاز و در تاریخ 25/2/1397 مذاكرات با كنسرسیوم Pergas نهایی شد.

در نتیجه این مذاکرات و بر مبنای طرح توسعه مورد توافق بین دو شرکت، به منظور اجرای عملیات توسعه و پشتیبانی بهره برداری از این میدان، عصر امروز رئوس موافقت نامه (HOA) حاضر بین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و كنسرسیوم پرگس منعقد می شود.

در صورت به قرارداد رسیدن این HOA، امكان دستیابی به تولید روزانه حداکثر 200 هزار بشکه و تولید تجمعی حدود 655 میلیون بشكه طی ده سال آینده با برآورد هزینه های سرمایه ای مستقیم معادل 1167 و هزینههای غیرمستقیم معادل 187 میلیون دلار وجود دارد.

مهمترین بخشهای شرح کار این قرارداد، فشار افزایی مخزن تا فشار اولیه با افزایش حدود 3 برابری تزریق گاز نسبت به وضعت كنونی، احداث ایستگاه های تراكم و تزریق گاز با ظرفیت 800 میلیون فوت مكعب در روز، ساخت تاسیسات جمع آوری و انتقال گاز همراه با ظرفیت 280 میلیون فوت مكعب در روز، ساخت كارخانه نمک زدایی با ظرفیت 110 هزار بشكه در روز، حفاری 35 حلقه چاه در مخازن آسماری و پابده (شامل چاههای تولیدی عمودی، انحرافی و افقی، مشاهده ای، تزریق گاز و تزریق پساب)، حفاری دو حلقه چاه توصیفی در مخزن پر فشار گازی خامی با هدف پتانسیل سنجی تولید گاز از این مخزن، تعمیر 15 حلقه چاه با دكل و بهینه سازی چاهها و تاسیسات موجود است.

همچنین به منظور تهیه برنامه جامع ازدیاد برداشت (EOR)، شبیه سازی و اجرای پایلوت در میدان به مدت 5 سال صورت خواهد گرفت كه در نتیجه این مطالعات اجرای پروژه جامع ازدیاد برداشت در صورت توافق طرفین انجام خواهد شد.

با اجرای کامل این طرح ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور، زمینه های اشتغال گسترده در استان خوزستان ایجاد شده و بازار کار مناسبی به وجود خواهد آمد. از این رو انتظار می رود كنسرسیوم Pergas با مدیریت مناسب پروژه و همکاری با شرکتها و سازندگان تجهیزات داخلی و بین المللی، زمینه جذب سرمایه و تكنولوژی های لازم در بخشهای افزایش بازیافت، شیوه های نوین حفاری و همچنین سایر بخشهای ذیربط را ایجاد و در راستای پیاده سازی آن تلاش کند.

انتهای پیام/

دستیابی به تولید روزانه حداکثر 200 هزار بشکه با توسعه میدان کرنج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نفت میادین نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۶۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، افشین غنی‌زاده سرپرست به همراهی مرتضی کهراریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در راستای تعامل و همکاری با سازمان‌ها، ارگان‌ها، صاحبان صنایع و شرکت‌های فعال تفاهم‌نامه همکاری با نمایندگان معاونت علمی پژوهشی ناحیه مقاومت بسیج سپاه کرمانشاه و شرکت بیمه زندگی خاورمیانه امضا کردند.

افشین غنی‌زاده با تأکید بر اهمیت ارتباط دانشگاه در راستای سیاست‌های کلان آموزشی، پژوهشی فرهنگی و اقتصادی با اشاره به فعالیت‌های مشترک در زمینه‌های مختلف مورد توافق طرفین اظهار کرد: هدف از این تفاهم‌نامه‌ها دستیابی به موضوعات مهم و مورد توافق طرفین است که با مذاکرات قبلی مشخص شده و در تحقق موضوعات مورد توافق طبق مفاد تفاهم‌نامه اقدام می‌کنیم.

وی افزود: در راستای تحقق سیاست‌های کلی نظام مقدس اسلامی و به‌منظور بهره‌مندی نظام‌مند از خرد جمعی، همکاری و ارتباط بین دانشگاه‌ها، ارگان‌ها، صنایع و شرکت‌های مختلف ازجمله معاونت علمی پژوهشی ناحیه مقاومت بسیج سپاه کرمانشاه و شرکت بیمه زندگی خاورمیانه می‌تواند به ارتقای کمی و کیفی اهداف و برنامه‌های مشترک طرفین یاری رساند؛ بنابراین با امضای این تفاهم‌نامه‌های همکاری، در این مسیر گام برمی‌داریم.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه استفاده از توانایی‌های علمی و توسعه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی برای استمرار ارتباط سازمان‌یافته مابین طرفین به‌منظور برطرف کردن نیاز‌های متقابل را از مهم‌ترین اهداف این تفاهم‌نامه برشمرد.

به گزارش آنا،‌ تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه با معاونت علمی پژوهشی ناحیه مقاومت بسیج سپاه کرمانشاه به مدت سه سال در هفت ماده ۴ تبصره بوده و به امضای غنی‌زاده نماینده دانشگاه و غلامعلی یاربیگی نماینده ناحیه مقاومت سپاه همچنین تفاهم‌نامه با شرکت بیمه زندگی خاورمیانه نیز به مدت دو سال در ۸ ماده و دو تبصره به امضای رئیس دانشگاه و سیامک حبیبی مدیر توسعه شرکت بیمه زندگی خاورمیانه رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • تشکیل کنسرسیوم مراکز علمی و پژوهشی در حوزه محیط‌زیست آذر بایجان غربی
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت
  • امضای اسناد رسمی بین ایران پاکستان در حوزه‌های مختلف
  • امضای ۸ سند همکاری بین ایران و پاکستان