Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@21:21:12 GMT

تعیین نرخ دستوری ارز راهگشای اقتصاد نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۵۶۹۹۴

تعیین نرخ دستوری ارز راهگشای اقتصاد نیست

عضو پژوهشکده پولی و بانکی با بیان این که تعیین نرخ دستوری ارز برای اقتصاد خطرناک است گفت: اگر نرخ ارز بر اساس شرایط بازار تعیین شود این امر می تواند تا حدودی به اقتصاد کشور کمک کننده باشد و از نوسانات ناگهانی جلوگیری به عمل آورد. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴ اقتصادی اقتصاد ایران پول | ارز | بانک نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌کامران ندری، عضو پژوهشکده پولی و بانکی در مصاحبه با رادیو در خصوص معدل نرخ ارز در آینده اقتصاد، اظهار کرد: تعیین نرخ دستوری ارز برای اقتصاد خطرناک است به این دلیل که منابع محدود ارزی که در اختیار داریم در این سیستم تخصیص پیدا می کند و انگیزه برای کسب مابه التفاوت نرخ دستوری با نرخ بازار آزاد بسیار زیاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اگر نرخ ارز بر اساس شرایط بازار تعیین شود این امر می تواند تا حدودی به اقتصاد کشور کمک کننده باشد و از نوسانات ناگهانی جلوگیری به عمل آورد.

عضو پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در حال حاضر با بحرانی ارزی که مواجه هستیم چاره ای جز تعیین یک نرخ دستوری و اینکه به فعالان اقتصادی وعده بدهیم که نیازهایشان را در نرخ 4200 تومانی تامین می کنیم را نداشتیم.

ندری بیان کرد: در سال 90 و 91 نرخ 1226 تومان را به عنوان نرخ دستوری تعیین کردیم و نرخ بازار آزاد را به عنوان بازار غیررسمی درنظر گرفتیم، اما در حال حاضر نسبت به آن زمان یک پله عقب تر هستیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: سیستم ما در طول 40 سال گذشته به این صورت بوده که به پتروشیمی ها یارانه و نفت ارزان تخصیص می دادیم و زمانی که به مرحله صادرات می رسید این طور انتظار می رود که منابع ارزی این بخش با همان نرخ به چرخه اقتصاد برگردد که این امر امکان پذیر نیست.

وی با بیان اینکه بنده معتقد هستم که دادن یارانه و انتظار دریافت ارز به نرخ 4200 تومان هردو اشتباه است، تصریح کرد: باید به پتروشیمی ها یارانه تعلق نگیرد و با همان نرخی که نفت را به دنیا می فروشیم در اختیار پتروشیمی های داخل نیز قرار دهیم و پتروشیمی ها نیز آزاد باشند تا ارز صادراتی را با هر نرخی که تمایل دارند مورد استفاده قرار دهند.

ندری توضیح داد: ما در مدیریت اقتصادی به شدت از سازوکار بازار فاصله گرفته ایم و همه مشکلات ما به دلیل وجود چنین مداخلاتی است که برای مردم تعیین می کنیم که به چه میزان مصرف، تولید و یا صادرات کنند که این نوع مدیریت در هر کجای دنیا محکوم به شکست است.

وی با اشاره به اینکه با تعیین دستوری نرخ ارز 4200 تومان واردات برای تولیدکننده بهتر است، گفت: تولیدکننده میزان واردات را کمتر از مقدار واقعی انجام می دهد و باقی مانده ارز دریافتی را در بازار به فروش می رساند و به دلیل اینکه دولت فرصت کسب سود مناسبی را با نرخ دستوری فراهم کرده دیگر انگیزه ای برای تولید وجود ندارد.

عضو پژوهشکده پولی و بانکی تاکید کرد: بنده معتقد هستم که نرخ ارز در بازار باید با هدایت بانک مرکزی تعیین شود و بر اساس پیش بینی از تقاضا در بازار یک نرخ را ارائه دهد که این نرخ بتواند بازار را مدیریت کند.

انتهای پیام/

R1012122/P1012122/S7,77,79/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۶۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق‌بین، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره جزئیات یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار اظهار کرد: پروژه‌های بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض مسیر کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری، همزمان با یکصد و هجدهمین رویداد امید و افتخار در روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳- تحویل شهروندان خواهد شد.

حق‌بین با اشاره به اهمیت بهسازی آسفالت معابر بزرگراهی شهر تهران به ویژه بزرگراه آزادگان یادآور شد: طی سالیان گذشته روند بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان به دلایلی مختلف از جمله کمبود آسفالت و بتن غلتکی یا عدم صدور مجوزهای ترافیکی با کندی پیش می‌رفت تا اینکه مدیریت شهری در سال گذشته تصمیم گرفت ضمن انتخاب یک گزینه اجرایی مناسب‌تر، علاوه بر تسریع روند بهسازی، جریان ترافیک در هنگام اجرای عملیات عمرانی را تسهیل کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ همزمان با خرید کارخانجات جدید آسفالت و ثبت رکورد تولید و اجرای ۱.۵ میلیون تن آسفالت، انتخاب روش احیای عمیق با سیمان، سبب شد تا سرعت کار بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان دو چندان شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با یادآوری اینکه عملیات بهسازی مسیرهای تندروی بزرگراه آزادگان در فاصله سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ فقط روی یک مقطع ۹ کیلومتری انجام شده بود، گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۱۲ کیلومتر از مسیرهای تندروی بزرگراه آزادگان به صورت تمام عرض بهسازی شد و از این حیث در سرعت بهسازی روکش آسفالت معابر بزرگراهی نیز به رکوردی جدید دست یافتیم.

وی با اشاره به اهمیت بهسازی بزرگراه آزادگان به عنوان کمربندی جنوبی و غربی تهران و وسعت پروژه بهسازی بزرگراه آزادگان، گفت: در سال ۱۴۰۲ مساحتی بالغ بر ۲۱۶ هزار مترمربع از این بزرگراه با اجرای ۵۱ هزار تن آسفالت و هزینه ۲۵۲ میلیارد تومان بهسازی شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در خصوص دومین پروژه قابل بهره‌برداری در محدوده بزرگراه آزادگان، یادآور شد: عرض کم محور کندروی بزرگراه آزادگان در مسیر جنوب به شمال و در محل تقاطع با بزرگراه شهید لشگری منجر به ایجاد گره و گلوگاه ترافیکی یا پس زدگی بار ترافیک می‌شد و از این رو تعریض این مقطع از مسیر کندروی بزرگراه از ۲ خط عبوری به ۳ خط و اصلاح لوپ‌های منتهی به آن از فرودین سال ۱۴۰۲ آغاز شد.

به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، ایمن‌سازی و تحکیم کوله پل‌های ۳ گانه بزرگراه شهید لشگری و اجرای دیواره‌ها از دیگر اقداماتی است که به عنوان پیش نیاز عملیات تعریض و در قالب این پروژه انجام شد و مجموعه اقدامات یادشده علیرغم دشواری‌های اجرایی به دلیل مجاورت با ترافیک سنگین بزرگراه آزادگان طی یکسال به اتمام رسید.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران. هزینه پروژه تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی آزادگان در محدوده پل شهید لشگری را نیز ۴۳ میلیارد تومان عنوان کرد و بر این اساس، از مجموع هزینه انجام شده ۲۹۵ میلیارد تومانی برای پویش امید و افتخار آتی خبر داد.

کد خبر 6087603

دیگر خبرها

  • ◄ کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک‌ ها
  • بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران
  • تصاویری از مراسم امضای قرارداد واگذاری استقلال و پرسپولیس | تعیین تکلیف ۵ درصد از سهام باقیمانده
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • ترسیم «چشم انداز» اقتصاد ایران در ۱۴۰۳
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی